Ateş Nöbeti?

50 görüntüleme
Ü

Ülkü K.

11 Nisan 2026 19:57
Selamlar hocam,

29 aylık Erkek bebek üsye den dolayı 2 gündür tedavi aloyorduk. dün akşam 10 da İbucold zero vererek uyuttum. Ateşi yoktu 1 saat sonra titreme kollarda bacaklarda kasılmalarla karşılaştım uyuyordu 2 dk kadar sürdü. Sonra anne diye mırıldanmaya başladı ateşini ölçmek için kolunu kaldırmaya çalıştım ama kasılmıştı bırakmadı. Kendini bıraktıgında ölçtüm ve ölçerimiz malesef bozukmuş 38.1 çıktı. Gelen sağlık personelleri daha çok yüksek oldugunu söyleyerek soguk uygulama yaptılar acil servise başvurduğumuzda 38.7 ölçüldü tedavileri yapıldı testlerin hepsi temiz geldi ateş nöbeti geçirdiğini söylediler ama bu nöbetin ne anlam ifade ettiğini naptıysam hiçbir doktordan öğrenemedim. Bundan sonra ki süreçlerde neler yapılmalı neye dikkat etmeliyim nedir bu nöbet ? Lütfen görün hocam 🙏
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 20:25
Merhaba,

Ateş Nöbeti Nedir?

Ateş nöbeti, genellikle 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda görülen bir durumdur. Ateşin hızla yükselmesi sonucu çocukta titreme, kasılma, uyuşukluk gibi belirtiler ortaya çıkar. Bu durum, ebeveynler için çok korkutucu olabilir, ancak genellikle ciddi bir sağlık sorunu değildir.

Sizin Durumunuz

Bebeğiniz 2 gündür üşütme tedavisi alıyordu ve dün akşam ateş nöbeti geçirdi. Bebeğinizin kol ve bacaklarında kasılmalar, titreme ve ateş yükselmesi görüldü. Sağlık personelleri soğuk uygulama yaptı ve acil serviste tedavisi yapıldı. Testler temiz geldi ve doktorlar ateşi nöbeti geçirdiğini söyledi.

Nöbetin Anlamı

Ateş nöbeti, genellikle bir enfeksiyon veya hastalık sonucu ortaya çıkan bir tepkidir. Bu durum, bebeğinizin beyin gelişimi ve işlevi ile ilgili bir sorun teşkil etmez. Ancak, tekrarlayan ateş nöbetleri, altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.

Bundan Sonraki Süreçte Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1. Ateş Kontrolü: Bebeğinizin ateşini düzenli olarak kontrol edin. Ateş 38°C'nin üzerine çıkarsa, hemen doktora başvurun.
2. Nöbet Tekrarlaması: Eğer nöbet tekrarlarsa, hemen doktora başvurun.
3. Enfeksiyon Belirtileri: Bebeğinizde enfeksiyon belirtileri (öksürük, burun tıkanıklığı, ishal, kusma vb.) görülürse, doktora başvurun.
4. Doktor Takibi: Bebeğinizin doktoru ile düzenli olarak görüşün ve nöbet hakkında bilgi verin.

Nöbeti Önlemek İçin Ne Yapabilirsiniz?

1. Ateşi Düşürmek: Bebeğinizin ateşini düşürmek için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.
2. Soğuk Uygulama: Bebeğinizin ateşini düşürmek için soğuk uygulama yapın (ılık su, bez ıslatma vb.).

Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateşi 39 Hocam Nolur Görün
2. 34.8 Ateş
3. Ateş ve İshal
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir