Ateş Hırıltılı Solunum
40 görüntüleme
K
Kevser S. C.
10 Nisan 2026 20:27
Merhaba kızım 15 aylık 3 gün önce ateş başladı 38 derece üstü takip ettik düşürdük sabah uyandığında keyifliydi gün içinde tekrarladı calpol verdim gece tekrar çıktı 2. Günün içinde burnu hafif tıkanmaya başlamıştı temizliyoruz ama bi doluluk yok bugün sabah iyiydi ama gün içinde öksürükte oluştu ateşi de hep 38.1 yada 38.5 arası soğuk hava verdim 2 kere bol bol sıvı aldırıyorum iştahı kötü değil şuan uyuyor ve hırıltılı nefes alıp veriyor ağızdan ne yapmam lazım sanırım ishalde var

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 20:55
Kızınızın ateş, öksürük, burun tıkanıklığı ve hırıltılı solunum gibi belirtileri var. Bu durumlar genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilgili olabilir.
Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Ateş Yönetimi: Calpol gibi ateş düşürücü ilaçları doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta kullanmaya devam edin. Ateşi 38.5°C üstüne çıktığında müdahalede bulunmanız önemlidir.
2. Solunum Rahatlığı: Hırıltılı solunum için nemli hava önemli. Buhar banyosu veya nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca, burun tıkanıklığını gidermek için tuzlu su çözeltisiyle burun temizliği yapabilirsiniz.
3. Sıvı Alımı: Bol bol sıvı aldırmanız çok iyi. Bu, özellikle ishal durumunda önemlidir. Vücudun su kaybını önlemek için sık sık emzirin veya sıvı verin.
4. Doktor Kontrolü: Belirtiler devam ediyorsa ve kızınızın durumu kötüleşiyorsa, bir çocuk doktoruna danışmanız önemlidir. Doktor, gerekirse antibiyotik veya diğer tedavileri önererek daha detaylı bir plan yapabilir.
5. Gözetim: Kızınızın genel durumunu izlemeye devam edin. Eğer nefes almakta zorlanıyorsa, çok halsizse veya ateşi kontrol edilemiyorsa hemen doktora başvurmanız gerekir.
Umarım kızınız kısa sürede iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş Öksürük
2. Acil 3 Aylık Ateş
3. 38.6 Ateş
Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Ateş Yönetimi: Calpol gibi ateş düşürücü ilaçları doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta kullanmaya devam edin. Ateşi 38.5°C üstüne çıktığında müdahalede bulunmanız önemlidir.
2. Solunum Rahatlığı: Hırıltılı solunum için nemli hava önemli. Buhar banyosu veya nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca, burun tıkanıklığını gidermek için tuzlu su çözeltisiyle burun temizliği yapabilirsiniz.
3. Sıvı Alımı: Bol bol sıvı aldırmanız çok iyi. Bu, özellikle ishal durumunda önemlidir. Vücudun su kaybını önlemek için sık sık emzirin veya sıvı verin.
4. Doktor Kontrolü: Belirtiler devam ediyorsa ve kızınızın durumu kötüleşiyorsa, bir çocuk doktoruna danışmanız önemlidir. Doktor, gerekirse antibiyotik veya diğer tedavileri önererek daha detaylı bir plan yapabilir.
5. Gözetim: Kızınızın genel durumunu izlemeye devam edin. Eğer nefes almakta zorlanıyorsa, çok halsizse veya ateşi kontrol edilemiyorsa hemen doktora başvurmanız gerekir.
Umarım kızınız kısa sürede iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş Öksürük
2. Acil 3 Aylık Ateş
3. 38.6 Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin