Aşı Soru Cevap
849 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
12 Aralık 2025 02:28
Yurtdışına ve il dışına planlanmış seyahatlerim olması nedeniyle başlık altında şok soru olunca bazen kaçırıyorum acil bir durumda telefonum çoğu zaman aktif olmayacağı için anne_ bebek_hemsiresi instagram hesabından ulaşabilirsiniz. İnternet erişimim olduğunda bu başlık altında yardımcı olmaya çalışacağım sevgiler 💕

Ayça K. A.
Hemşire
16 Aralık 2025 10:36
5 ay 6 günlükken de yaptırabilirsiniz tam 5 aylıkken de yaptırabilirsiniz yine 2doz olacak şekilde 3-5-13 programınız
N
Nurgüzel A. ..
17 Aralık 2025 01:18
Merhabalar Ayça hanım oğlum 10 aylık oldu 8200 kilosu hiçbir şey yemiyor süt alerjisi olduğu için mama kilo aldırmıyor yiyecekleri nasıl sevdirebilirim

Ayça K. A.
Hemşire
17 Aralık 2025 01:21
Kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir önce bunu kabullenin. Ay gelişimini bilmediğim için kilosu hakkında yorum yapamıyorum maalesef fakat yiyecek porsiyonlamasonı az yapın her çocuğun sevdiği bir yiyecek elbet vardır onu bulmayı hedefleyin ki yeme problemi ortadan kalksın. Az az sık sık yedirmeyi deneyin. Zorlamayın ağzını kapatıyorsa ya da çıkartıyorsa beslenme bitmiş demektir unutmayın. Suyla vs kandırarak yedirmeye asla çalışmayın anne baba ile aynı anda masaya otusun bir şey yemeseniz bile en azından kahve için masada oturma düzenine alışan. Çok sabır gerektiren bir süreç 💕🙏🏼

Merve D.
21 Aralık 2025 17:04
2.ayda rutin aşılar ve rota yaptırdık. Menenjit 3.aya kaldı sorun olur mu. Bir de menenjiti nasıl (bexsero ve nimenrix aynı anda veya ayrı) kaç doz öneriyorsunuz??
M
Mina Ş.
5 Ocak 2026 03:32
Merhabalar ayça hanım 2 ay 23 günlüğünüz 2 ay aşısına geç kalmadık demi
İ
İlknur K.
15 Ocak 2026 15:55
Merhaba Ayça hanım, 1 yaş aşısının yan etkileri ne olabilir? Büyük tuvaletinin rengi baya bir değişik bordo gibi bir rengi var aşıyla ilgili midir başka bir sebep midir

Ayça K. A.
Hemşire
15 Ocak 2026 15:58
Merhaba aşı sonrası birkaç gün hardalımsı, yeşilimsi kaka görülebiliyor 1-3 günde kendiliğinden düzelir. Fakat bordo dediğiniz kaka kanlı kaka ise derhal hekiminizle görüşmeniz gerekir bunun ayrımını yapmalısınız

Ayça K. A.
Hemşire
15 Ocak 2026 16:06
@Merve Dönmezer hanımcığım menenjitleri
Zaten üçüncü aya bırakıyoruz ikinci aydaki aşılar halihazırda zaten ağır aşılar baxsero ve nimenrix kendi oğluma 3-5 ve 13. aylarda aynı anda birer doz yaptırdım hekiminizle karar verirseniz daha iyi ilerlersiniz ama benim tavsiyem üç doz
Zaten üçüncü aya bırakıyoruz ikinci aydaki aşılar halihazırda zaten ağır aşılar baxsero ve nimenrix kendi oğluma 3-5 ve 13. aylarda aynı anda birer doz yaptırdım hekiminizle karar verirseniz daha iyi ilerlersiniz ama benim tavsiyem üç doz

Ayça K. A.
Hemşire
15 Ocak 2026 16:08
@Mina Şenbahar hanımcığım yazdığınız dönem görmemişim kusura bakmayın o dönem için geç kalmamışsınız fakat umarım şimdiye yaptırmışsınızdır :)
N
Nazlı
16 Ocak 2026 04:57
Merhaba Ayça hanım. Bebeğim 5.5 aylık. 8.5 kilo. Menenjit aşıları için nasıl bi planlama yapmalıyım
Z
Zehra A.
16 Ocak 2026 08:22
Ayça hanım, biz 2 ay aşılarını geç olduk rota aşısı ile arasında 1 ay olmalı mı? En son kaç günlükken yapılır
M
Muhterem N. Y. ..
19 Ocak 2026 19:55
Merhabalar Ayça Hanım. Bebeğim yakında 3 aylık olacak. Menenjit aşısı planlarken Osman hocanın son olarak menenjit ile ilgili 5.ayda başlayarak bexsero 7.ay bexsero + nimenrix 13.ay bexsero+nimenrix olarak dinledim son güncelleme bu sekilde midir ?

Ayça K. A.
Hemşire
19 Ocak 2026 21:16
Nazlı hanım ben 3-5-13. Aylarda yaptım kendi oğluma 6-8-16 yapabilirsiniz yine de hekiminizle karar vermeniz en sağlıklısı olacaktır

Ayça K. A.
Hemşire
19 Ocak 2026 21:17
Zehra hanım 2. Ay aşıları hali hazırda ağır aşılar dilerseniz 3. Ayda rota ve menenjitleri aynı anda yaptrabilirisnşz

Ayça K. A.
Hemşire
19 Ocak 2026 21:18
Ben kendi oğluma 3-5-13 aylarda baxsero ve nimenrixi aynı anda yaptım. Dilerseniz programı aşılama yapacak hekimle takip ediniz
E
Eylem A. ..
26 Ocak 2026 13:03
Merhabalar bebeğim 7 aylık [2.doz](2.doz) menenjit zamanı geldi
İlk dozu 26 Kasım da olmuştu . Ancak [6.ay](6.ay) aşılarını bir iğne bir damla 2 şubatta oldu araya 28 gün beklemek zorunda mıyım şuan da aşı yaptırabilir miyim
İlk dozu 26 Kasım da olmuştu . Ancak [6.ay](6.ay) aşılarını bir iğne bir damla 2 şubatta oldu araya 28 gün beklemek zorunda mıyım şuan da aşı yaptırabilir miyim

Ayça K. A.
Hemşire
26 Ocak 2026 13:16
Merhabalar bebeğim 7 aylık [2.doz](2.doz) menenjit zamanı geldi
E
Eylem A. ..
27 Ocak 2026 16:02
Teşekkür ederim Ayça hanım sevgiler ♥️

Ayça K. A.
Hemşire
29 Ocak 2026 16:04
Teşekkür ederim Ayça hanım sevgiler ♥️