Aşı

59 görüntüleme
G

Gamzenur D.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 15:08
9. Ay aşısı gereklimi vurdurmam gerekiyomu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
7 Mayıs 2026 15:08
9. Ay Aşısı Hakkında Bilgiler

9. Ay aşısı, genellikle kızamık aşısının ek dozu olarak uygulanır. Bu aşı, özellikle kalabalık şehirlerde veya göç alan bölgelerde yaşayan çocuklar için önerilir.

Gerekli mi?

Aşı gerekli mi değil mi? sorusunun cevabı, çocuğunuzun yaşadığı bölgeye ve sağlık durumuna bağlıdır.

Eğer çocuğunuz kalabalık bir şehirde veya göç alan bir bölgede yaşıyorsa, aşı doktorlar tarafından önerilebilir.
Eğer çocuğunuzun sağlık durumu iyi ise ve yaşadığı bölgede salgın durumu yoksa, aşı zorunlu değildir.

Öneriler

1. Doktorunuzla konuşun: Çocuğunuzun sağlık durumunu ve yaşadığı bölgeyi dikkate alarak, doktorunuzla konuşun ve onun önerilerini alın.
2. Bölgeyi değerlendirin: Eğer kalabalık bir şehirde veya göç alan bir bölgede yaşıyorsanız, aşı doktorlar tarafından önerilebilir.
3. Aşı takvimi: Aşı takviminde 9. Ay aşısı yer almasa da, bazı durumlarda ek doz olarak uygulanabilir.

Sonuç

9. Ay aşısı gerekliliği, çocuğunuzun yaşadığı bölgeye ve sağlık durumuna bağlıdır. Doktorunuzla konuşarak, çocuğunuzun ihtiyaçlarına göre karar verebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9. Ay Aşısı Bilgilendirme
2. 9.ay Aşısı Yaptırmalı Mıyım?
3. 9. Ay Aşısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ö

Özge T.

7 Mayıs 2026 16:55
merhaba benim oğlumun yumurta alerjisi olduğu için yaptırmamızı istemedi alerji doktoru, sağlık ocağı takip ettiği için o kağıt imzalattı olmadığına dair. Fakat kızamık görülüyormuş sanırım o yüzden aşıdan kaçmamak gerek
G

Gamzenur D.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 17:04
Özge Topçu
merhaba benim oğlumun yumurta alerjisi olduğu için yaptırmamızı istemedi alerji doktoru, sağlık ocağı takip ettiği için o kağıt imzalattı olmadığına dair. Fakat kızamık görülüyormuş sanırım o yüzden aşıdan kaçmamak gerek
Evet haklısınız zaten 12. Ayda olacak diyolar aynı aşıyı ek aşıymış 🫠 karar veremedim açıkçası boşu boşuna iki kere olması beni rahatsız ediyo
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir