9. Ay Aşısı Bilgilendirme

271 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Şubat 2026 03:04
Merhaba sevgili Anne/ Babalar;

Çokça sorulan ve net bilgi konusunda herkesin kafasının karıştığı bir konuyu anlatmak için geldim.

9.AY AŞISI

Şimdi yanlış bilinen bazı noktalar hakkında yazmak istiyorum öncelikle 9. Ay aşısı kampanya aşı olarak geliyordu ve ek doz yapılıyordu bakanlık zorunlu gruba aldı aşıyı çünkü vaka sayısı çok arttı. Ben yaptırmayacağım derseniz ne oluyor ? Hiç bir şey peki yaptırmalı mısınız?

Ben bebeğimle izole yaşıyorum okul çağı başka çocuklarla görüşmüyorum,eşim de evde, uçağa, otobüse binmiyoruz , yaşadığımız yer de küçük diyorsanız yaptırmayın tabii.. etkenle karşılaşma ihtimaliniz düşük

Ama arkadaşlarımla otururum, arkadaşım çok gezer ben gezmem ama o dolaşıyor diyorsanız bile yaptırın derim.

Ben kendi işim dolayısı ile oğluma yaptırdım çünkü her ay en az 4 bacak uçuşum oluyor. 9 aylık bebek elini kolunu bağlayacağımız bir ayda da değil sosyallik başlıyor

Merak var eller sürekli ağızda eee yaptırmadım ne olacak?

Velev ki yaptırmadınız 13. Ayda tekrar yapılacak zaten o arada bulaş riski ile karşılaşmadıysanız ne mutlu bize ❤️

Ben kendi oğluma yaptım ateş bile yapmadı. Yapsaydı da 38 derece sonrası ateş düşürücü verip takip edecektim zaten başka bir zorluğu yok.

Son karar kesinlikle sizlerin. Dilim döndüğünce izah ettim sağlıkla kalın 🙏🏻
Ç

Çağla y.

17 Şubat 2026 21:30

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

.

Merhab bahsettiğiniz kkk aşısı mı? Sağlık ocağı mı yapıyor?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Şubat 2026 21:31

Çağla yamen

Merhab bahsettiğiniz kkk aşısı mı? Sağlık ocağı mı yapıyor?

Evet sağlık ocağı yapıyor kkk :)
Ç

Çağla y.

17 Şubat 2026 22:43
çok teşekkürler 🙏
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Şubat 2026 01:11

Çağla yamen

çok teşekkürler 🙏

Rica ederim 💕💕💕
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

19 Şubat 2026 23:30
Yumurta alerjisi nedeniyle doktorumuz bir yaşında yapalım dedi aralıklarla yumurta beyazı deniyoruz ama kızımızın vücudunda kırmızı döküntüler oluyor maalesef. Anladığım kadarıyla o zamana kadar korunaklı olmak zorundayız 🫠
B

Buşra K.

20 Şubat 2026 10:11
Merhabalar konudan bıraz bagımsız olcak .Benım cocugum 10yasında bugun özel menenjıt asılarının yapılmadıgını öğrendım .Suan yaptırabılırmym ayrıca kaç doz olarak.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Şubat 2026 14:33

Buşra Kayadibi

Merhabalar konudan bıraz bagımsız olcak .Benım cocugum 10yasında bugun özel menenjıt asılarının yapılmadıgını öğrendım .Suan yaptırabılırmym ayrıca kaç doz olarak.

Hacca giden insanlara menenjit yapıyoruz mesela yani evet yaptırabilirsiniz hekiminizle planlayabilirsiniz 💕
Melis G.

Melis G.

26 Şubat 2026 15:41
Teşekkürler güzel bilgilendirmeniz için, bizde yarın 9. Ay aşısını olacağız yüreğime su serptiniz. Sosyal medyada hep aşıdan sonra kızamık oldu çocuğum vs yorumlar görüp korkmuştum 🥹
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Şubat 2026 15:47

Melis Göroğulları

Teşekkürler güzel bilgilendirmeniz için, bizde yarın 9. Ay aşısını olacağız yüreğime su serptiniz. Sosyal medyada hep aşıdan sonra kızamık oldu çocuğum vs yorumlar görüp korkmuştum 🥹

Kendi oğluma da yaptım. Aşıdan sonra kızamık olmayacak garantisini hiç kimse veremez ama kızamık olsa bile hafif geçireceği garantisini veririz. İstisnalar olabilir ama genel olarak aşıdan kızamık olmuyor bebekler korkmayın lütfen

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir