Antibiyotik Kullanım Süresi

71 görüntüleme
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 21:48
Merhaba, bebeğim 7 ay 20 günlük. İlk kez hasta oldu. İlk gün burun akıntısı ve 37 derece ateş oldu ben de bir kaşık calpol verdim. Ertesi gün 38 e çıktı ve bir kaşık daha calpol verdim ılık kompres yaptım ama düşmedi. Biz de mecburen acile gittik. Kan tahlili yapıldı crp yüksek dendi ve gerektiğinde bir tatlı kaşığı calpol ile yedi gün antibiyotik şurup verildi. Agumentin 200. Ancak ateş tekrar etmedi ben de hiç calpol vermedim. Çocuk ertesi gün toparladı. Sadece burun tıkanması ve akıntı kaldı ona da yıkama ve aspiratör yapıyoruz. Bu durumda bir çocuk yedi günü tamamlamalı mıdır? Biz ailece ilaçla biraz mesafeliyiz. Çocuktan bir gün sonra eşim ve ben de hasta olduk ama biz hiçbir ilaç almadan atlattık. Bugün hastalanmasının üzerinden beşinci günü, acaba antibiyotiği kesebilir miyiz yoksa yediyi tamamlaması önemli midir? İnsan iyi olsun diye ilaç vermekle gereksiz ilaç yüklemek arasında bir kaygı duyuyor :(

Teşekkürler
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Mayıs 2026 21:59
ebeğinizin durumunu değerlendirirken, doktorların genellikle antibiyotik tedavisini 7 gün tamamlamasını önerdiğini belirtmek isterim. Ancak her durum farklıdır ve doktorunuzun değerlendirmesi en doğrusudur.

Aşağıdaki durumları göz önünde bulundurmanız gerekir:

Bebeğinizin CRP'si yüksek çıktı ve antibiyotik tedavisine başlandı.
Ateş tekrar etmedi ve çocuk ertesi gün toparladı.
* Sadece burun tıkanması ve akıntı kaldı.

Doktorlar bazen antibiyotik tedavisini 7 gün olarak önerirler çünkü bazı bakteriler 7 gün içinde tam olarak yok olmaz. Ancak, bu durumlar her bebek için farklılık gösterir.

Kendi durumunuzu değerlendirirken aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Doktorunuzla görüşün: Tedaviyi başlatan doktorunuzla görüşerek bebeğinizin durumunu değerlendirin ve ona göre bir karar alın.
2. Bebeğinizin belirtilerini takip edin: Eğer bebeğinizin durumu düzelmeye devam ediyorsa ve yeni belirtiler göstermiyorsa, doktorunuzla birlikte antibiyotiği kesme kararı alabilirsiniz.
3. Gereksiz ilaç yükünden kaçının: Doktorunuzun önerisi olmadan antibiyotik tedavisine devam etmeyin veya yeni ilaçlar eklemeyin.

İlaç vermek ve gereksiz ilaç yüklemek arasındaki kaygı normaldir. Doktorunuzla iş birliği yaparak en iyi kararı alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Hastalık
2. İnfulenza Lütfen Fikir Verin
3. 9 Aylık Grip Antibiyotik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir