İnfulenza Lütfen Fikir Verin
230 görüntüleme
E
Emine K.
3 Şubat 2026 15:33
7 aylık bebeğim doktor infulenza dedi antibiyotik verdi araştırığımda antibiyotik infulenza yı geçirmez diyo cuma geceden beri ateşi var 38 lerde calpol veriyorum düşüyo sonra yine çıkıyo lütfen fikir verin

Ebru K. ..
3 Şubat 2026 16:22
Benim kızımın ateşi taa 39.40 çıktı sizin ki iyi düşüyor bizde asla düşmedi serom olduğu halde çok çok zor gerçeten baya hemde kızımdan sonra bana ve eşime geçti hala tam atlatamadık kızımda balğam ve öksürük olarak kaldı ilaç verildi Baya baya iyi geldi topladı kendini geçmiş olsun

Ebru K. ..
3 Şubat 2026 16:28
İlaç olarak ENFLUVİR 12mg verdiler baya ettkisi oldu bunu içildikten sonra duşa soktuk çıkardıktan sonra sirkeli suyla her yerini sildik baya ve 1 gün öyle kaldı
M
MK ..
3 Şubat 2026 16:44
Geçmiş olsun ilk 48 saat içinde tedavinin başlanması gerektiğini söyledi doktorumuz bizde de ateş çıktı duş ve ateş düşürücü ile düştü sonra tekrar çıktı antibiyotik iyi gelmedi iğneye geçtik doktorumuz çigere inmesin daha hızlı toparlar dedi vücudu çok yorgun düştü halsiz kaldı yavrum beş gün igne oldu çok şükür biraz toparladı ama bşzde de balgam var doktorumuz bugun nebülizator ile hava vermemizi söyledi ona başladık inşallah iyice atlatırız ilk defa hasta oldu bir haftadır neler çektiğimi ben biliyorum 😢Lütfen bebişlerimiz hasta olmasın çok geçmiş olsun
E
Emine K.
3 Şubat 2026 16:53
@MK Sağolun sizlere de gelmiş olsun sizin bebeğiniz kaç aylık
E
Emine K.
3 Şubat 2026 16:56
@🧸Ebru Keleş 🧸 calpol işe yaramıyor artık bana da geçti dün bana da infulenza dedi doktor kendim umrumda değilim de ilk gün doktor da 3 tane serum taktılar şimdide azeltin antibiyotik kullanmaya başladım bu dediğiniz ilaç antibiyotik mi
E
Emine K.
3 Şubat 2026 16:57
Üst dişleri çıkıyo bide hepsi üst üste geldi yavruma

Ebru K. ..
3 Şubat 2026 17:06
Benim Pp girersen yaptığım paylaşımları görürsün zt hem hasda hem diş baya zor gerçekten bu arada bu ilaç antipiyotik değil
M
MK ..
3 Şubat 2026 18:06
@Emine Kb teşekkür ederim benim bebeğim 9 aylık
P
Peri D.
5 Şubat 2026 04:12
Biz 3.5 aylığız benim bebeğim de infulenza olmuş. Devlet hastanesinde acilde bize de antibiyotik verdiler biz sağlıkçı olunca güvenemedik. Özelde çocuk doktoruna gittik boşa antibiyotik kullanmayın anca enfluvir işe yarar dedi. 3 gün ateşli olur beslemeye dikkat et dedi.3 gün 38 üstü ateş olursa yatıralım dedi. İlaç çok kusturdu ama çok şükür 1 gün ateşle atlattık.
E
Ece D.
7 Şubat 2026 21:00
İlaç olarak ENFLUVİR 12mg verdiler baya ettkisi oldu bunu içildikten sonra duşa soktuk çıkardıktan sonra sirkeli suyla her yerini sildik baya ve 1 gün öyle kaldı
M
Merve ..
7 Şubat 2026 21:11
Dirençli ateşte Calpol işe yaramıyor maalesef bizde aynı şeyleri yaşadık etkileri hala devam ediyor dolven kızımın ateşinde az da osa işe yaramıştı dönüşümlü olarak Calpol ile birlikte vermişim ben
A
Ayşe Ç.
8 Şubat 2026 11:03
İki cocugumda gecirdi infulenza. Biri 10 gunluktu biri 3.5 yasinda. O ates 3’gun boyunca cikiyor maalesef hic hir ilac ise yaramiyor dusa soktum sirkeli su yaptim
E
Elmas A.
9 Şubat 2026 08:04
İnfluenza viral bir hastalıktır antibiyotik etki etmez ateş uzun sürebiliyor maalesef bizde ailecek gecirdik
4 yaşındaki kızımın ateş sıklığı günden güne azalmak kaydıyla 5 gün sürdü
4 yaşındaki kızımın ateş sıklığı günden güne azalmak kaydıyla 5 gün sürdü
H
Hatice T. S.
11 Şubat 2026 23:12
Merhaba normal de 48 saat içinde hastalık başlayınca enfluvir diye ilaç başlanması gerek antibiyotik vs faydası olmayan şeyler birde eğer doktorunuz uygun görürse calpol verin ateş düşmezse 4 saat sonra pedifen bundan sonra 6 saat sonra yine calpol sonra yine pedifen ve ılık duş ta aldırın mutlaka çok yükselirse ateşini kontrol edin not alın doktorunuza bildirin gerekirse