9 Aylık Hastalık
99 görüntüleme
A
Aslınur Y.
28 Aralık 2025 17:22
Merhaba, kızım 9 aylık12 günlük. Üç gün önce burun akıntısı başladı. Sonra öksürük devam etti en son bugün biraz ateş çıktı ama 38in üstüne çıkmadı. Hiç dişi yok ama bembeyazlarpatlaması yakın gibi. Acile gittik boğazında enfeksiyon denilerek antibiyotik verdi. Kullanmak istemiyorum açıkçası. Huzursuz çok mızmız. Calpol versem sıkıntı olur mu? Başka ne yapabilirim
A
Ayşe G.
28 Aralık 2025 17:38
Çok geçmiş olsun, benim oğlum da aynı durumda, benimki 6 aylık, 3 günlük antibiyotik şurup ve burun spreyi verdi doktor, istemeye istemeye kullandım şimdi biraz daha iyiyiz burun akıntısı azaldı, öksürük devam ediyor ama ilk günlerdeki kadar değil. Ateşi yoksa boşuna calpol vermeyin bence, başka bi doktora daha gidin belki antibiyotik dışında ilaç vs verir, ama tek çare buysa kullanacağız mecbur

Zeynep U.
28 Aralık 2025 17:39
Biz böyle durumlarda ateş varsa calpol ve hava veriyoruz yani izotonik serum

Zeynep U.
28 Aralık 2025 17:40
Ateş 38 üzeriyse calpol verebilirsin ama diğer türlü burnunu sık sık çekip izotonik yapın bi düzelmezse farklı ilerlersiniz

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
28 Aralık 2025 18:04
Calpol ve dolven aynı zamanda ağrı kesicidirde eğer bebeğinizin ağrısı var olduğunu hissediyorsanız bebeğinizin özelbir durumu yoksa verebilirsiniz. Antibiyotikler konusunda acildense çocukuzmanina muayne olup o onerirse kullanmanizi öneririm
S
Seren A.
28 Aralık 2025 18:04
Calpol ateşi oldukça 4 saatte bir şeklinde verebilirsiniz diyor bizim doktorumuz bir de izotonik su yani serum suyunu bu hava makineleri var onlarla vermek çok iyi oluyor doktorumuz içerisine bir ilaç da veriyor onla karıştırıp hava veriyoruz eğer geçmiyor ve ilerliyorsa maalesef antibiyotiği kullanıyoruz
A
Aslınur Y.
28 Aralık 2025 18:18
Çok teşekkür ederim 38i gelmedikçe ağrısıda yoksa bekliyorum o halde
G
Gülşen A.
31 Aralık 2025 11:20
@Ayşe Gür @Ayşe Gür merhaba, hangi spreyden verildi acaba? Geçmiş olsun
A
Ayşe G.
31 Aralık 2025 12:26
Teşekkür ederiz size de geçmiş olsun, rhinfant burun spreyi verdi 5 gün sabah akşam kullandık
A
Ayşe G.
31 Aralık 2025 12:27
Burun temizliği yaptıktan sonra sıkmamızı önerdi