Antibiyotik
42 görüntüleme
A
Aşkın
Premium Üye
25 Mart 2026 13:46
dün gece kızımın sol burunu tıkanti burun akıntısı ve çok hapşırık oldu bugün doktora gittik gözleri bıraz sulu burun biraz akınti öksürük cok nadir (ucbeş gunde bir oda tükürük yutmasindan kaynaklı dusunuyorum ben) 10 dak buhar artı aspirasyon yaptılar bizede evde okyanus suyu ve damla verdi rahatlaması için birgün sonra öksürük tarzı vs olursa antibiyotik kullan dedi ben kullanmak istemiyorum ama ne yapabilirim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mart 2026 13:47
Kızınızın burun akıntısı, hapşırık ve öksürüğü için doktora gittiniz ve doktorunuz bir gün sonra öksürük gibi belirtiler olursa antibiyotik kullanmanızı söyledi. Ancak siz antibiyotik kullanmak istemiyorsunuz.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve kızınızın durumunu izlemek en iyisi olacaktır. Şimdilik, evde okyanus suyu ve damla kullanarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, buhar banyosu ve aspirasyonun yanı sıra, evde nemi ayarlamak ve sıvı alımını artırmak da faydalı olabilir.
Eğer öksürük veya diğer belirtiler artarsa, doktorunuzla tekrar görüşmeniz en iyisi olacaktır. Antibiyotik kullanmak istemiyorsanız, doktorunuzla alternatif tedavi seçeneklerini görüşebilirsiniz.
Şu anda yapabileceğiniz şeyler:
1. Evde okyanus suyu ve damla kullanarak kızınızın rahatlamasını sağlayın.
2. Evin nemini ayarlayın ve sıvı alımını artırın.
3. Kızınızın durumunu izleyin ve belirtiler artarsa doktorunuzla tekrar görüşün.
4. Doktorunuzla alternatif tedavi seçeneklerini görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gereksiz Antibiyotik Burun Akıntısı
2. Soğuk Algınlığı
3. Antibiyotik Kullanımı
Doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve kızınızın durumunu izlemek en iyisi olacaktır. Şimdilik, evde okyanus suyu ve damla kullanarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, buhar banyosu ve aspirasyonun yanı sıra, evde nemi ayarlamak ve sıvı alımını artırmak da faydalı olabilir.
Eğer öksürük veya diğer belirtiler artarsa, doktorunuzla tekrar görüşmeniz en iyisi olacaktır. Antibiyotik kullanmak istemiyorsanız, doktorunuzla alternatif tedavi seçeneklerini görüşebilirsiniz.
Şu anda yapabileceğiniz şeyler:
1. Evde okyanus suyu ve damla kullanarak kızınızın rahatlamasını sağlayın.
2. Evin nemini ayarlayın ve sıvı alımını artırın.
3. Kızınızın durumunu izleyin ve belirtiler artarsa doktorunuzla tekrar görüşün.
4. Doktorunuzla alternatif tedavi seçeneklerini görüşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gereksiz Antibiyotik Burun Akıntısı
2. Soğuk Algınlığı
3. Antibiyotik Kullanımı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...