Gereksiz Antibiyotik Burun Akıntısı

68 görüntüleme
Z

Zehra B. ..

24 Ocak 2026 12:19
Kızımın dün burnu akmaya başladı hafif öksürüyordu ilerlemesin diye doktora başvurdum birsürü şurup yazdı alerji + antibiyotik + virüs şurubu

Sadece boğazı kızarık dedi bunları verdi tek seferde bu kadar şurup vermek istemiyorum açıkçası

Maalesef ki bulunduğum şehirde her hastalığa antibiyotik yazılıyor yani bugün burun akıntısı çok yok ama öksürük var hafif yani bunun için ne kullanabilirim hangi şurubu , ya da nasıl yol izlemeliyim?
M

Melike Ö.

24 Ocak 2026 12:31
Herzaman Doktorlara güvenmekten yanayım doktorun yazdığı reçeteyi sorgulamakla bi yere varamayız

Ama ben bi anne olarak doktora çook zor durumda kalmadığım sürece gitmiyorum çünkü şurup içsede belli bi günde iyileşiyo içmesede belli bi günde iyileşiyo yani doktora gitsek yedi günde iyileşiyo gitmesek bi haftada iyileşiyov
T

Tuğba B. ..

24 Ocak 2026 12:33
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama elma ile ıhlamıru kaynatıp ılıkken suyunu içirwbilirsiniz.1 yaşından büyük ise balda çok iyi geliyor
G

Gamze M.

25 Ocak 2026 06:13
Osman hoca her şeye antibiyotik verilmesine ve gereksiz ilaç kullanımına son derece karşı ayrı antibiyotik bir hastalığın başlangıcı için uygun değil dedi yani öksürüyor vereyim de ciğerlere inmesi gibi bir durum yok dedi antibiyotikler hastalık olduktan sonra etkiliymiş boşuna çocuğunuzu zehirlemeyin olmazsa başka doktordan görüş alın belki ilaçlı hava verir çok zorda kalmadıkça antibiyotik vermeyin bence
G

Gamze M.

25 Ocak 2026 06:16
Bir de ciğerlerini dinledi mi dr benim kızımda öksürüyordu ciğerleri sıkışık dedi hava ile ilaç yazdı bira kullanıp kontrole gideceğim inşallah düzelir alerjik bir çocuk çünkü o da etkiliyormuş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir