Antibiyotik Kullanımı

114 görüntüleme
S

Sema Y.

19 Şubat 2026 10:28
Bebeğimde (6aylik) burun akintisi, öksürük, boğaz ağrısı, göz yasarmasi ile doktora gittik. Doktor muayeneden sonra boğazi kızarmaya basladi dedi ve ateşi çıkarsa antibiyotik başlamamı söyledi. Gece ateşi çıkınca ilk dozu verdim. Aradan 12 saat geçince ikinci dozu vermek istediğim bebeğim asla kabul etmedi. Şırınga ile denedim, baska bir yiyeceğe kattım, azar azar vermeye çalıştım ama her seferinde kustu. İlk dozu vermiş bulunduğum ilacı 7 gün düzenli kullanmam gerektiği icin suanda devam edemiyor olmamız genel bağışıklık durumunda ciddi bir sorun oluşturur mu?
Gözde B. .

Gözde B. ..

19 Şubat 2026 11:02
Merhaba , bebeğinizin anbiyotige duyarlılığı olabilir. Bu durumu doktora danışın derim. Ilk denememizde bize 1 cay kasogi verip yarım saat beklememizi kalan dozu vermemizi söylemişti doktor. Kusma vs olursa gelin görüşelim demisti. Siz de bir görüşün.
S

Sema Y.

19 Şubat 2026 11:06

Gözde Bulmuş

Merhaba , bebeğinizin anbiyotige duyarlılığı olabilir. Bu durumu doktora danışın derim. Ilk denememizde bize 1 cay kasogi verip yarım saat beklememizi kalan dozu vermemizi söylemişti doktor. Kusma vs olursa gelin görüşelim demisti. Siz de bir görüşün.

Tesekkur ederim 👏
M

Merve A.

24 Şubat 2026 12:02
Oğlumun balgamı ve hafif öksürüğü vardı burnu da akıyordu. Doktora götürdüm.

Ventinol, zaditen ve antibiyotik verdi.

Antibiyotik dışındakileri kullanıyorum durumu çok ağır olmadığı için. 5. Gün oldu bugun öksürüğü azaldı ama balgamı hala devam ediyor burun akıntısı var.

Ciğerlerini dinledi bişey de demedi.

Antibiyotiği kullanmalı mıyım ? Hata mı yapıyorum ?
S

Sema Y.

24 Şubat 2026 12:05
Bende de benzer bir durum vardı. Antibiyotiği kullananamadik. 6. Gündeyiz, kızımda da hafif balgam ve öksürük hala devam ediyor. Doktorum bana ilk başta antibiyotiği ateşi çıkarsa ver, çıkmazsa diğer ilaçları kullan demişti. Onun icin sorun olmayacağını düşündüm.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir