Annelik Psikolojisi

326 görüntüleme
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 17:05
Merhabalar 15 aylık oğlum var kendimi bu aralar çok kötü hissediyorum psikolojik olarak oğlum uyku sorunu var kimse de durmuyor sürekli mız mız bağırıyor ve herkes beni yargılıyor sen böyle yaptın diye ve ben çok yıprandım kimse bunu görmüyor bu durumla nasıl baş edicim bilmiyorum bazen istemsizde bağırıyorum sonra da kendimi suçlu hissediyorum ve ağlıyorum
Duygu B. B.

Duygu B. B.

5 Temmuz 2026 17:19
Bence herkes beni suçluyor kısmındaki herkesi yavaş yavaş hayatından çıkar. Sadece bebeğine odaklan. Bağırmalarının nedeni çok fazla şey olabilir, sen kötü olursan bebeğin de kötü olacaktır. Onların dünyaya açılan penceresiyiz biz. Havalar sıcak ama gün battıktan sonra mümkün olduğunca yürüyüşe çıkın.
A

Ayşe H. B.

5 Temmuz 2026 17:20
Benim de kızım 5 aylık ben de aynı durumdayım. Benim kızım da bensiz durmuyor onu bırakıp nasıl işe gitcem yemesi uykusu nasıl olcak bunları düşünmekten kafayı yicem. Eşime göre abartıyorum. Keşke biraz annelik duygusu yüklense
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 17:21
Duygu Bayık Biçer
Bence herkes beni suçluyor kısmındaki herkesi yavaş yavaş hayatından çıkar. Sadece bebeğine odaklan. Bağırmalarının nedeni çok fazla şey olabilir, sen kötü olursan bebeğin de kötü olacaktır. Onların dünyaya açılan penceresiyiz biz. Havalar sıcak ama gün battıktan sonra mümkün olduğunca yürüyüşe çıkın.
Üzerimde çok fazla yük var istemsizce gergin oluyorum
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 17:22
Ayşe Hülda Bayraktar
Benim de kızım 5 aylık ben de aynı durumdayım. Benim kızım da bensiz durmuyor onu bırakıp nasıl işe gitcem yemesi uykusu nasıl olcak bunları düşünmekten kafayı yicem. Eşime göre abartıyorum. Keşke biraz annelik duygusu yüklense
Bizi anlamıyorlar malesef ve bir şeyler ters gidince de bizi suçluyorlar
G

Gamze G.

5 Temmuz 2026 17:43
Ayşe Hülda Bayraktar
Eşime diyorum dediği şey anne olmak kolay mı zorlanacaksın tabii
A

Ayşe H. B.

5 Temmuz 2026 17:51
Gamze Gamze
Bu kadar zor olacaksa sen de zorlan diyorsun ama nafile
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 17:52
Gamze Gamze
bende buna çok sinir oluyorum anne olmak kolay değil evet ama bir de yemek temizlik psikolojik bunalım bunlar hiç kolay değil keşke biraz destek olsalarda bizde biraz nefes alsak bu kadar gergin olup çocuklarımıza da yansıtmasak
A

Ayşe H. B.

5 Temmuz 2026 17:52
Fatma Emre
Bizi anlamıyorlar malesef ve bir şeyler ters gidince de bizi suçluyorlar
Evet bugün yattığı yerde biraz ağladı gelmiş kaldırmış bebeği kızıyor ki niye ağlatıyorsun kaldırmıyorsun
A

Ayşe H. B.

5 Temmuz 2026 18:37
Fatma Emre
bende buna çok sinir oluyorum anne olmak kolay değil evet ama bir de yemek temizlik psikolojik bunalım bunlar hiç kolay değil keşke biraz destek olsalarda bizde biraz nefes alsak bu kadar gergin olup çocuklarımıza da yansıtmasak
Çok zor anne olmak her şeye yetişemeye çalışmak çok yorucu
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 18:51
Ayşe Hülda Bayraktar
Çok zor anne olmak her şeye yetişemeye çalışmak çok yorucu
Maalesef öyle
Fatma A. .

Fatma A. ..

5 Temmuz 2026 19:26
Sizinle aynı durumdayiz benim bebeğim de 10 aylık diş çıkarma durumundan Cook geç yatıyor gece sürekli uyanıyor ve eşim offf uyku düzenimiz çok kötü böyle ne kadar sürecek şu çocuğun uykusunu düzene koy diye başımda dirdir konusuyor. Sanki çocuk uyuyor da ben uyandırıp hayır gundogumuna kadar oturmaliyiz diyorum. Benim kızım ek gıda da yemiyor ve tombiş durmuyor, eşimin ailesi de sanki evladımı bile isteye aç birakiyormusum gibi öğüt veriyor. Ben herkesi azarliyorim tersliyorum ama gece tek başıma kaldığımda ağlıyorum uyuyamıyorum kafama takıyorum. Psikolojik olarak ben de kendimi bir süredir iyi hissetmiyorum ve eşime bunu açtığımda alaya alarak eee bugün psikolojin nasıl falan yapıyor. Bebeğime ben de anlık bıkkınlık ve öfke ile ya sus artık, ne istiyorsun, ne var diye sesimi yükseltmişimdir. Hepsinde inanılmaz vicdan azabı çektim ama anında telafi etmeye çalıştım sarıldım optum özür diledim vs. Bir de benim bebeğim ben yanında hıçkıra hıçkıra ağlasam bile bana bakıp gülüyor benden korkmuyor, oyun oynuyoruz sanıyor bu durum da beni rahatlatıyor açıkçası
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 19:30
Fatma Aslan
Sizinle aynı durumdayiz benim bebeğim de 10 aylık diş çıkarma durumundan Cook geç yatıyor gece sürekli uyanıyor ve eşim offf uyku düzenimiz çok kötü böyle ne kadar sürecek şu çocuğun uykusunu düzene koy diye başımda dirdir konusuyor. Sanki çocuk uyuyor da ben uyandırıp hayır gundogumuna kadar oturmaliyiz diyorum. Benim kızım ek gıda da yemiyor ve tombiş durmuyor, eşimin ailesi de sanki evladımı bile isteye aç birakiyormusum gibi öğüt veriyor. Ben herkesi azarliyorim tersliyorum ama gece tek başıma kaldığımda ağlıyorum uyuyamıyorum kafama takıyorum. Psikolojik olarak ben de kendimi bir süredir iyi hissetmiyorum ve eşime bunu açtığımda alaya alarak eee bugün psikolojin nasıl falan yapıyor. Bebeğime ben de anlık bıkkınlık ve öfke ile ya sus artık, ne istiyorsun, ne var diye sesimi yükseltmişimdir. Hepsinde inanılmaz vicdan azabı çektim ama anında telafi etmeye çalıştım sarıldım optum özür diledim vs. Bir de benim bebeğim ben yanında hıçkıra hıçkıra ağlasam bile bana bakıp gülüyor benden korkmuyor, oyun oynuyoruz sanıyor bu durum da beni rahatlatıyor açıkçası
sizde çok güçlü bir annesiniz belli ki bu insanlar maalesef hep var olacakta galiba hep dua ediyorum bu süreçler en sıkıntısız şekilde geçsin hepimiz için diğer insanlar bizi eleştirenler bizim verdiğimiz emeği bilmiyorlar konuşup duruyorlar işte
Ebru G. .

Ebru G. ..

5 Temmuz 2026 20:21
Fatma Aslan
Sanki beni anlatiyorsunuz
Fatma A. .

Fatma A. ..

5 Temmuz 2026 20:31
Ebru Gündüz
Sanki beni anlatiyorsunuz
Ben bundan 3 4 sene önce hiç bu kadar zorlanacağım bir hayatım olacağını düşünmemiştim. Terapiye başlamayı düşünüyorum, bu online psikologlar oluyor ya. Terapiye başlamazsam bosanirim yoksa :D
Ebru G. .

Ebru G. ..

5 Temmuz 2026 20:36
Fatma Aslan
Ben bundan 3 4 sene önce hiç bu kadar zorlanacağım bir hayatım olacağını düşünmemiştim. Terapiye başlamayı düşünüyorum, bu online psikologlar oluyor ya. Terapiye başlamazsam bosanirim yoksa :D
Peki boşanınca boşbogazlar çıkacak mı hayatınızdan, eşinizin suçu yok cahiller oldukça her yerde yaşayacaz benimde anlattiklarinizin hepsini yaşadım mesafiyi tüm çekirdek ailem ile kurunca tamamen düzen degisebiliyormuş
Ebru G. .

Ebru G. ..

5 Temmuz 2026 20:38
Fatma Aslan
Eşim bile baba olduğunu anladı çocuğu verin ona biraz yürüyüşe çıkın bakın piskoloji neymiş minos ona gösterecek. Şimdi eşim Allah kolaylık versin nasıl dayaniyorsun diye söylenmeye başladı
Ebru G. .

Ebru G. ..

5 Temmuz 2026 20:40
Fatma Aslan
Vallahi çok ciddiyim o kadar iyi geliyor ki o yürüyüş eve geldiginizde pert bir koca müsfettesi
G

Gamze G.

5 Temmuz 2026 20:55
Ebru Gündüz
Vallahi çok ciddiyim o kadar iyi geliyor ki o yürüyüş eve geldiginizde pert bir koca müsfettesi
Benimkide aynı hemen diyor al al çocuğu
Fatma A. .

Fatma A. ..

5 Temmuz 2026 21:00
Ebru Gündüz
Peki boşanınca boşbogazlar çıkacak mı hayatınızdan, eşinizin suçu yok cahiller oldukça her yerde yaşayacaz benimde anlattiklarinizin hepsini yaşadım mesafiyi tüm çekirdek ailem ile kurunca tamamen düzen degisebiliyormuş
Ya aslında eşimle de pek anlaşamıyoruz bu süreçte, ben psikolojik olarak yorgunum ve biraz şefkate ihtiyacım var ve bunu sıklıkla dile getiriyorum ancak eşim umursamıyor, hep onu konuşalım istiyor. Ana konu ben olunca sanki simariklik yapıyormuşum gibi üstüne bir de azar yiyorum, dün erken uykum geldi diye ona trip atıyorum sandı mesela tuhaf şeyler yaşanıyor. Yürüyüşe keşke ben de cikabilsem ama eşim yapışık ikizim gibi her yere benimle geliyor. Kuaföre gittim diyelim kızımla kapının önünde gezinir. Rahat yok.
F

Fatma E. ..

5 Temmuz 2026 21:15
Terapi iyi bir fikir bu süreçte aslında bizim

İçin bende eşimi

Dahil ettim çocuğa bakıyor beni anlıyor ama tamamen ne hissettiğimi

Bilemiyor bazen o bile eleştiriye gelemiyorsun gerginsin diyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir