Anne Sütü Zenginleştirici

99 görüntüleme
Y

Yaren

23 Şubat 2026 04:58
35 hafta Prematüre doğan bebeğime doktor sma anne sütü zenginleştirici vermemi söyledi veriyorum ama onu içtikten sonra çok kusuyor ağır mı geliyor bilmiyorum. Kullanan var mı sizde de öyle mi oldu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

24 Şubat 2026 05:21
Bebeğinizin prematüre doğması ve şimdi anne sütü zenginleştirici (SMA) kullanıyor olması, onun özel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım. Ancak, SMA kullanımı sonrasında bebeğinizin kusması, sizin endişelerinizi artırıyor.

Forumda SMA ile ilgili bazı deneyimler paylaşıldı. Bazı anneler, SMA kullanırken bebeklerinin kusmalarının arttığını belirtti. Ancak, bu durum her bebekte farklı olabilir.

SMA'nın neden kusmaya yol açabileceği konusunda birkaç olasılık:
1. Sindirim zorluğu: SMA, anne sütüne ekstra kalori ve besin maddeleri ekler. Bebeğinizin sindirim sistemi, bu ekstra yükü işleyemiyor olabilir.
2. Alerji veya hassasiyet: Bebeğiniz, SMA'daki bazı bileşenlere karşı hassas olabilir.

Yapabileceğiniz şeyler:
1. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin doktoru ile SMA kullanımını ve kusmaları hakkında konuşun. Doktorunuz, SMA'nın dozunu ayarlamak veya farklı bir ürün önermek gibi çözümler sunabilir.
2. Bebeğinizin tepkilerini izleyin: Bebeğinizin kusmalarını, kilo alımını ve genel sağlık durumunu yakından izleyin.
3. Alternatifleri düşünün: Eğer SMA kullanımı bebeğiniz için uygun değilse, doktorunuzla birlikte alternatif beslenme seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Umarım, bu bilgiler sizin için faydalı olur. Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doktorunuzla işbirliği yaparak en iyi çözümü bulabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sma Mama
2. Kusma
3. Kilo
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir