Amip Dizanteri

52 görüntüleme
Y

Yasemin

20 Mart 2026 00:34
Hocam

20 aylık oğlumun gaita test sonucu:

Direkt parazit incelenmesi sarı, sulu, mukuslu, kan yok

Direkt parazit incelemesi Amip Kisti Görüldü

Rotavirüs antijeni negatif

Gaitada gizli kan pozitif

Enterik adenovirüs antijeni negatif

Hocam test vermeye gittiğimde 9 kez ishal yapmıştı

Flagyl şurup ve probiyotik verildi

Bugün ilaca başlayalı 4. gün hala ishal bugün 4 kez yaptı ama aşırı yoğun çok pis kokuyor bazen sarı bazen yeşil bazen mukuslu oluyor

Kusma hiç olmadı

Ateş ilk 2 gün vardı ateş geçti

Oğlum çok zayıfladı ciddi kilo kaybı var

Yemek yediremiyorum en fazla bir iki kaşık yiyor

Emziriyorum

Tedavi sürecimiz doğru mu ilerliyor

Ne yapabilirim

Çok üzülüyorum yardım edin lütfen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Mart 2026 00:37
Merhaba,

Amip dizanteri teşhisi konulmuş ve Flagyl şurup ile probiyotik tedavisi başlanmış. 4 gün geçtiği halde ishalin devam etmesi ve yoğunlaşması endişe verici.

İshalin devam etmesi ve kötü kokması, tedavinin etkili olmadığı anlamına gelebilir. Ayrıca, oğlunuzun kilo kaybı yaşaması ve yemek yememesine rağmen emzirmeye devam etmeniz, sütünüzün ona yeterli besin sağlamaması konusunda endişe veriyor.

Aşağıdaki önerilerde bulunabilirim:

1. Doktorunuzla görüşün: Tedavi sürecini doktorunuzla görüşün ve ona oğlunuzun durumunu anlatın. Doktorunuz ilacı değiştirebilir veya dozajı ayarlayabilir.
2. Sıvı alımını artırın: Oğlunuzun sıvı alımını artırmak için ona sık sık su veya elektrolitli içecekler verin.
3. Probiyotikleri devam ettirin: Probiyotikler bağırsak florasını düzenleyerek ishali kontrol altına almaya yardımcı olabilir.
4. Yemek yemeyi teşvik edin: Oğlunuzu yemek yemeye teşvik etmek için ona küçük porsiyonlar halinde yemek verin.
5. Emzirme devam edin: Emzirme devam edin, ancak oğlunuzun kilo kaybını izleyin ve doktorunuzla görüşün.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser’e Sor
2. Parazit
3. Domuz Gribi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir