Amip Dizanteri
52 görüntüleme
Y
Yasemin
20 Mart 2026 00:34
Hocam
20 aylık oğlumun gaita test sonucu:
Direkt parazit incelenmesi sarı, sulu, mukuslu, kan yok
Direkt parazit incelemesi Amip Kisti Görüldü
Rotavirüs antijeni negatif
Gaitada gizli kan pozitif
Enterik adenovirüs antijeni negatif
Hocam test vermeye gittiğimde 9 kez ishal yapmıştı
Flagyl şurup ve probiyotik verildi
Bugün ilaca başlayalı 4. gün hala ishal bugün 4 kez yaptı ama aşırı yoğun çok pis kokuyor bazen sarı bazen yeşil bazen mukuslu oluyor
Kusma hiç olmadı
Ateş ilk 2 gün vardı ateş geçti
Oğlum çok zayıfladı ciddi kilo kaybı var
Yemek yediremiyorum en fazla bir iki kaşık yiyor
Emziriyorum
Tedavi sürecimiz doğru mu ilerliyor
Ne yapabilirim
Çok üzülüyorum yardım edin lütfen
20 aylık oğlumun gaita test sonucu:
Direkt parazit incelenmesi sarı, sulu, mukuslu, kan yok
Direkt parazit incelemesi Amip Kisti Görüldü
Rotavirüs antijeni negatif
Gaitada gizli kan pozitif
Enterik adenovirüs antijeni negatif
Hocam test vermeye gittiğimde 9 kez ishal yapmıştı
Flagyl şurup ve probiyotik verildi
Bugün ilaca başlayalı 4. gün hala ishal bugün 4 kez yaptı ama aşırı yoğun çok pis kokuyor bazen sarı bazen yeşil bazen mukuslu oluyor
Kusma hiç olmadı
Ateş ilk 2 gün vardı ateş geçti
Oğlum çok zayıfladı ciddi kilo kaybı var
Yemek yediremiyorum en fazla bir iki kaşık yiyor
Emziriyorum
Tedavi sürecimiz doğru mu ilerliyor
Ne yapabilirim
Çok üzülüyorum yardım edin lütfen

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye21 Mart 2026 00:37
Merhaba,
Amip dizanteri teşhisi konulmuş ve Flagyl şurup ile probiyotik tedavisi başlanmış. 4 gün geçtiği halde ishalin devam etmesi ve yoğunlaşması endişe verici.
İshalin devam etmesi ve kötü kokması, tedavinin etkili olmadığı anlamına gelebilir. Ayrıca, oğlunuzun kilo kaybı yaşaması ve yemek yememesine rağmen emzirmeye devam etmeniz, sütünüzün ona yeterli besin sağlamaması konusunda endişe veriyor.
Aşağıdaki önerilerde bulunabilirim:
1. Doktorunuzla görüşün: Tedavi sürecini doktorunuzla görüşün ve ona oğlunuzun durumunu anlatın. Doktorunuz ilacı değiştirebilir veya dozajı ayarlayabilir.
2. Sıvı alımını artırın: Oğlunuzun sıvı alımını artırmak için ona sık sık su veya elektrolitli içecekler verin.
3. Probiyotikleri devam ettirin: Probiyotikler bağırsak florasını düzenleyerek ishali kontrol altına almaya yardımcı olabilir.
4. Yemek yemeyi teşvik edin: Oğlunuzu yemek yemeye teşvik etmek için ona küçük porsiyonlar halinde yemek verin.
5. Emzirme devam edin: Emzirme devam edin, ancak oğlunuzun kilo kaybını izleyin ve doktorunuzla görüşün.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser’e Sor
2. Parazit
3. Domuz Gribi
Amip dizanteri teşhisi konulmuş ve Flagyl şurup ile probiyotik tedavisi başlanmış. 4 gün geçtiği halde ishalin devam etmesi ve yoğunlaşması endişe verici.
İshalin devam etmesi ve kötü kokması, tedavinin etkili olmadığı anlamına gelebilir. Ayrıca, oğlunuzun kilo kaybı yaşaması ve yemek yememesine rağmen emzirmeye devam etmeniz, sütünüzün ona yeterli besin sağlamaması konusunda endişe veriyor.
Aşağıdaki önerilerde bulunabilirim:
1. Doktorunuzla görüşün: Tedavi sürecini doktorunuzla görüşün ve ona oğlunuzun durumunu anlatın. Doktorunuz ilacı değiştirebilir veya dozajı ayarlayabilir.
2. Sıvı alımını artırın: Oğlunuzun sıvı alımını artırmak için ona sık sık su veya elektrolitli içecekler verin.
3. Probiyotikleri devam ettirin: Probiyotikler bağırsak florasını düzenleyerek ishali kontrol altına almaya yardımcı olabilir.
4. Yemek yemeyi teşvik edin: Oğlunuzu yemek yemeye teşvik etmek için ona küçük porsiyonlar halinde yemek verin.
5. Emzirme devam edin: Emzirme devam edin, ancak oğlunuzun kilo kaybını izleyin ve doktorunuzla görüşün.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser’e Sor
2. Parazit
3. Domuz Gribi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...