Parazit
69 görüntüleme
B
Betül D.
20 Haziran 2025 06:22
merhaba 5,5 aylık bebeğimde 15 gündür giardia intestinalis paraziti var. bu parazit yüzünden kötü kokulu ishal kaka yapıyordu. doktorumuz flagyl şurubunu verdi ama tadı yüzünden bebeğim içmek istemiyor, tükürüp kusuyor. zar zor 1 hafta verebildim az az. kötü koku gitti ama ishal devam ediyor. bebeğimde sıvı kaybı olur mu? bu şuruptan başka ne kullanabilirim? durum tehlikeli mi? bu parazitten kurtulmanın tek yolu bu ilaç mı? teşekkür ederim cevaplarınız için.
E
Ezgi T.
20 Haziran 2025 19:56
Aç karnına çiğ kabak çekirdeğini döverek yedirebilirseniz parazite iyi gelir diye biliyorum araştırın ama
B
Betül D.
20 Haziran 2025 22:30
teşekkür ederim ❤️
Y
Yasemin İ. K.
20 Haziran 2025 22:39
İlacı bir şekilde vermenizi tavsiye ederim ben. Çünkü bu tür parazitler antibiyotikler ile tedavi ediliyor. İlaçsız da iyileşir elbet ama iyileşme süreci uzayıp bebeğiniz sıvı kaybı yaşayabilir. Ben oğluma flagy şurubu karadut özü, pekmezli su felan yaparak içiriyordum. Fayda görmek için şişenin tamamının bitmesi tavsiye edilir. Sıvı alımının artırılması da çok önemli ishalde. Çok geçmiş olsun
B
Betül D.
20 Haziran 2025 22:40
teşekkür ederim, başka şeylerle karıştırınca etkisi azalmıyor mu? eğer azalmıyorsa ben de o şekilde verebilirim
Y
Yasemin İ. K.
21 Haziran 2025 03:04
Direkt vermek çok daha iyi elbet ama bir şeylerle karıştırmak hiç vermemekten iyidir diye düşündüm hep bu zamana kadar. Probiyotik de başlayın, hem antibiyotik hem bağırsak enfeksiyonu sonrası gerekli. Benim oğlum rota olmuştu da yakın zamanda, bağırsak enfeksiyonları bebekleri çok yıpratıyor