Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser’e Sor
736 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 19:08
Uzun yıllardır besin alerji alanında çalışan bir uzman olarak sorularınızı bekliyorum 🌸

Melek Ö. ..
4 Ocak 2026 19:10
Merhaba hocam oğlum 11 aylık ilk defa tarçın verdim ve ilk gün ağız kenarında kızarıklık fark edince 3 gün denedim kızarmaya devam etti net bir şekilde alerjisi var diyebilir miyiz?iç bacak kısmında da hafif bir kızarıklık vardı.Teşekkür ederim şimdiden 🙏
Z
Zahide K. ..
4 Ocak 2026 19:11
Hocam 20 aylık çoklu besin alerjisi devam editor yumurta süt ağırlıkta ve hala hiç yumurta yemedi kalsiyum ve proteini nasıl dengeleyebilirim artık çok zorlanıyorum geçmeyen hırıltı alerjik pişik diyet açıyıruz ama olmuyor birde alerjik astımda var o kadar çok ki hangisine nasıl çözüm bulacağız neye dikkat edeceğiz bazen bilemiyorum
M
Meliszümra
7 aylık bebeğime 6. Ayında yoğurt denedim kakasında mukuslu kan cıktı alerji testi yapıldı teninde alerji testi negatf cıktı tekrar yoğurt deneyebilir miyim?
R
Rabia K. ..
48 günlük bebeğimde süt proteini alerjisi olabilir dedi doktor. Süt ürünlerini tamamen kestirdi. Bu süreç tam olarak nasıl ilerlemeli?
G
Gizem ..
4 Ocak 2026 19:12
Merhaba hocam bebeğim 4 aylık 40 günlükken diyetle isa yumurta ve kuruyemiş alerjisi olduğunu tespit ettik 12 gün önce denemek amaçlı ve canım çok çektiği için bir dilim fıstıklı baklava ve iki kaşık muhallebi yedim ertesi gün çocuğun yüzü karnı kızardı cilt döküntüsü oldu popo arası boyun altında pişik oluştu her emme sonrası kusuyor 12 gündğr bunların hiçbirini tüketmiyorum hatta dana eti bile yemiyorum amaher şey devam ediyor başka neyden kaynaklı olabilir bu ay sadece 400 gram almış anne sütüyle besleniyo
S
Simay A.
4 Ocak 2026 19:12
Merhaba hocam 2 yaş süt,yumurta ve muza karsı alerjımız var 4 aydır dıyetteyız hiç kaçak yok fakat geçmeyen egzamalarımız var diyete ne kadar daha devam etmelıyız dıyet açmane zaman yapılmalı alerjı degerımız dıyete rağmen 1700 lerde
G
Gizem ..
4 Ocak 2026 19:13
İyi çalışmalar, amip dizanteri tespit edildi Flagyl kullandık 10 gün sonra bi kere daha gaita verdik temizdi ama 5-6 gün önce kanlı kaka gördük test verdik 2-3 amip kisti ve 7-8 lök., sarı sulu mukuslu gaita sonucunda doktorumuz alerjiden şüphe etti süt ürünleri balık susam çerez tarzı alerjik olabilecek besinleri tüketme dedi 2-3 gün önce tekrar Gaita verdik az miktarda lök nadir amip kisti vardı yeşil kaka yaptığı oluyor ama günde 1-2 yi geçmiyor nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorum 5 aylık
M
Melike A.
Hocam 3 aylıken süt alerjisi tanısı konuşmuştu 1 yaşındayken aştık fakat 1,5 yaş gibi belirtilerimiz tekrar başladı bizde süt ve süt ürünlerini kestik şuan 2 yaşında nasıl bir yol izlemeliyim
S
Saadet D.
Merhaba Hocam
Kızımın (19 aylık) kollarının bazı yerlerinde bacaklarında egzama benzeri kızarıklık be kuruluk var. Kaşınıyor diyor hangi kremi önerirsiniz
Kızımın (19 aylık) kollarının bazı yerlerinde bacaklarında egzama benzeri kızarıklık be kuruluk var. Kaşınıyor diyor hangi kremi önerirsiniz
M
Melis G.
Merhab, 15 aylık oğlum bronşiolit oldu ama burun tıkanıklığı hiçbir ilaçla ve buharla geçmedi. Gözaltları da mosmor oldu Dr alerjiden dedi zediten vs verdi ama fayda olmadı. Alerji testi vs gerekir mi sizce ?
Ş
Şeyma Ö. ..
4 Ocak 2026 19:14
Merhabalar hocam 9 aylık bebegim var yakın zamanda bağırsak enfeksiyonu geçirdik cennet hurmasindan sonra oldu alerjiyle bi alakası var mıdır

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 19:15
Melek hanım 3 ay boyunca tarçın vermeyin. 3 ay sonra tekrar denetin 🌸

Gözde B. ..
4 Ocak 2026 19:15
Hocam merhabalar, ek gıda sürecinde tam olarak nasıl etkileri gözlemlemeliyiz? Neyi ciddiye almamız gerekiyor? Alerjen ürün olup olmadığını internetten sorgulayarak buluyorum.Kademeli olarak 3 gün deniyorum. Ama çocuktaki belirti hava kurulugu mu cilt sorunu mu virüs mü bilemiyorum. Oglum 8 aylık minik sinek ısırığı gibi kızarıklıkları oldu. 1 hafta sürdü. Kaşıntı olduğunu düşünmüyorum Egzama dendi, mustella önerildi. O ara tarhana gibi cok katkılı yiyecekler tüketmeye de başlamıştık😔
M
Meryem A. ..
4 Ocak 2026 19:16
Hocam kuru yemişin hangisi alerji yapar? Birde yumurta sarısı pek yemedi beyazına geçmelimiyiz? Kabız alerji beklirtisi mi

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 19:16
Zahide Hanım bebeğinizin alerjileri dikkate alınarak ona uygun örnek beslenme planı hazırlanıp size süreci nasıl yönetmeniz gerektiği ile ilgili bireysel eğitim verilmesi gerekir.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 19:18
Melis hanım mukuslu kanlı kaka belirtisi zaten testlerde çıkmayan bir alerji şeklidir. Denemeyi nasıl ve ne miktarda yaptığınız denemenin başarılı olup olmayacağını belirler o yüzden profesyonel bir listeyle ilerlemeniz başarılı olmanızı destekleyebilir.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 19:19
Rabia hanım bebeğinizin detaylı değerlendirme yapıldıktan sonra gerçekten alerji diyetine ihtiyacı olup olmadığına karar verilmeli. ihtiyaca göre hangi besin gruplarının diyete alınması gerektiği ve nasıl bir beslenme düzeni sürdürmeniz gerektiği bireysel planlanmalı. bebeğiniz çok küçük olduğu için yapacağınız yanlış diyetler sizin ve bebeğinizin olumsuz etkilenmesine sebep olabilir 
E
Eda D. ..
4 Ocak 2026 19:19
Merhaba hocam bebeğim 4 aylık.3 haftada bir ya da ayda bir olmak üzere kanlı kakası oluyor. Doktorumuz direk süt alerjisi dedi . Süt ve süt ürünü kullanmamı istemedi 1 ay gözlemleyelim dedi bu konuda ne düşünüyorsunuz

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 19:20
Gizem hanım diyetinizin çok detaylı bir şekilde incelenmesi ve besin alerjisi sebebiyle bu alanda tecrübeli bir uzman tarafından yakın takip edilmeniz gerekir tek başınıza bu süreci yönetmeye çalışmanız ne yazık ki anne ve bebek için zararlı olabilir
E
Elif D. A. ..
4 Ocak 2026 19:20
Selamünaleyküm Ecem hanım , 4 aylık oğlum var. Süt alerjisinden şüphelenildi .bı ay diyet yaptım vücudunda ki egzamalar tamamen gitti . Yüz bölgesinde bazı bölgelerde kuruluklar kaldı. Şimdi Yumurtayı da diyetime eklediler . Arada diyetimin dışına çıkıyorum maalesef . Makarna , çikolata vs. Tüketebiliyorum nadir . Direkt süt veya yumurta yemiyorum. Ama bunları içeren yemeklerden bazen tüketebiliyorum. Bu yüzden sıkıntı olurmu , kakasında da hâla mukus devam ediyor. Bu durum normal midir. Bu aralar önceden olmayan daha fazla kızarıklıklar oluştu yüzünde . Daha alerjisi neye olabilir ki bunu nereden anlayabiliriz nasıl