Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser’e Sor
1942 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
4 Ocak 2026 22:08
Uzun yıllardır besin alerji alanında çalışan bir uzman olarak sorularınızı bekliyorum 🌸

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
19 Ocak 2026 23:04
Merhaba hocam oğlumun çoklu besin alerjisi var süt yumurta kuruyemiş olarak . Şimdi oğlum 18 aylık mama kullanmıyor çok zorlandığım için sütten açmak zorunda kaldım yanlış mı gidiyorum acaba

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
19 Ocak 2026 23:07
Merhaba ecem hanım bebeğimin çoklu besin alerjisi var. 4 aylık oldu bebeğim. Demir damlasını eczacıya alerjisi olduğunu söylemeden almıştım. Sidefer markası kullanabilir miyiz
T
Tuğçe Ç.
19 Ocak 2026 23:10
Hangi damlayı tavsiye edersiniz. Sideferi kullanıyorduk bi sorun yaşamadık ama sizin önerdiğiniz başka damla varsa deneyebilirim
M
Meliszümra
23 Ocak 2026 22:24
Hocam 7, 5 aylık bebeğime ayva verdim sırtında döküntü oldu 5 -6 gündür geçmedi ardından karnıbahar tadımına geçtim onda anlayamadım sırtındakiler hala duruyor. Nasıl geçer? Başka ürün tadımına devam edeyim mi?
E
Esra K.
24 Ocak 2026 00:15
Merhaba hocam kızımda Atopik dermatit var. Süt yumurta kuruyemiş alerji kan testi yapıldı alerjimiz çıkmadı. Karın bölgesin ve sırtta yoğunlukla kızarıklık kaşıntı mevcut. Nemlendiriyorum sürekli kıyafetlerini çift durulamayapıyorum şampuan bioderma kullanıyorum ama ne yapsam geçmiyor. Süt yumurtayı kestim değişen birşeu yine olmadı sizin öneriniz nedir
M
Melisa Ö.
24 Ocak 2026 14:03
merhabalar 6 aylık oğlum yaklaşık 2 aydır yanağında aynı yerde sürekli tekrarlayan kızarıklık ve pütürlü görünüm var kaşınıyor kaşıma haraketi gözlemliyorum 2 farklı krem kullandık doktor önerisiyle ancak geçirmedi ne olabilir ne yapabiliriz
D
Didem
27 Ocak 2026 15:50
Hocam bebeğimin 2 aylıkken süt ürünleri alerjisi var denildi diyet yaptım şuan 5 aylık yavaş yavaş ek gıdaya başladık yogurt falan veriyorum çenesinde ve yüzünde küçük küçük sivilceler cıkıyor vücudunda bişey yok sizce yemeye devam ettireyim mi nasıl bir yol izleyeyim
A
Aslı Ç.
28 Ocak 2026 08:34
Hocam merhaba 6 gün sonra alerji testimiz var ama bebeğim lin çok öksürüğü var burun tıkalı ve 38lerde ateşi var ne yapmalıyım
E
Esra K.
1 Şubat 2026 00:05
Merhabalar hocam kanda genel alerji çıktı geçmeyen sivilceli pişik ve çok sık gaz çıkartıyor doktoru tahin domates salçası dahil keselim dedi 10 günlük krem verdi sürdüm sivilceler geçti kızarıklık devam ediyor ne yapmalıyım
H
Havva
25 Mart 2026 17:43
Hocam alerji testimiz temizmi çıkmış yorumlarmisiniz
G
Gamze
27 Mart 2026 01:16
Merhaba, bebeğimde inek sütü yumurta beyazı ve kakao alerjisi var. Dana eti , koyun eti , et suyu veya tavuk verebilir miyim bebeğime acaba bir sıkıntı yaratır mı? Bu konuda farklı görüşler var kafam karışık. 9 aylık oldu hala etin tadına baktıramadım..
Ç
Çağla P.
29 Mart 2026 11:01
merhaba hocam 1.5 yasinda süt ve yumurta alerjisi var şuana kadar hiç tuketmedi ben süt için diyet yapıyorum yumurta benim sutumden hiç etkilemedi yemeye devam ettim bezelye denemeai yaptım gece krup oldu hastalıklami denk geldi anlayamadıkları için bakliyat verme test bakmadan dedi doktor ceviz denemesinin 3. günü geceside krup oldu hafif öksürük vardı doktor sıkısık ciğerleri dedi hava tedavisne başladık ateside yukseldi besinlerden mi hastalıkla denk mi gelmiş olabilir Eylül ayından beri surwkli olarak grip oluyor arkasindan ciğerlerine iniyor 11 kutu antibyotik kullandık alerji Dr bağışıklık testi yapti bağışıklık testleri normal çıktı benim tukettigim besinler mi bukadar hastalanmasına sebep oluyor olabilir
Ç
Çağla P.
29 Mart 2026 22:30
İyi çalışmalar, amip dizanteri tespit edildi Flagyl kullandık 10 gün sonra bi kere daha gaita verdik temizdi ama 5-6 gün önce kanlı kaka gördük test verdik 2-3 amip kisti ve 7-8 lök., sarı sulu mukuslu gaita sonucunda doktorumuz alerjiden şüphe etti süt ürünleri balık susam çerez tarzı alerjik olabilecek besinleri tüketme dedi 2-3 gün önce tekrar Gaita verdik az miktarda lök nadir amip kisti vardı yeşil kaka yaptığı oluyor ama günde 1-2 yi geçmiyor nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorum 5 aylık
A
Aycan G.
29 Mart 2026 22:36
Merhaba Ecem Hanım, 34 haftalik prematüre oğlumda sut alerjisinden şüphelenildi. Kandan testler yapıldı alerji cikmadi. Şuan 6 aylik 6100 gram son ayarda kilo alimi yavasladi. Mukuslu kaka var alerji olmamasına rağmen. Alerji yoksa mukus neden olur ?
M
Meryem A.
30 Mart 2026 13:26
Merhaba hocam oğlum 4 yaşında kreşe gidiyo toza alerjisi çıktı sık sık hasta oluyo geniz eti büyümüş kulağında sıvı oluşmuş nasıl bir yol izlemeliyiz besinlerle ilgili odasında peluş yok herşey dolabında yerde ince halı var
B
Begüm A.
2 Nisan 2026 21:36
Hocam merhaba kızım 6 aylık yumurta süt ve süt ürünleri ne alerjisi var ama diyeti açarak bulduk testlerimizde bie problem çıkmadı .Ek gıdaya başladık 2 haftadır sebze meyve veriyorum .Pirinç unu yulaf unu irmik bunları ne zaman verebilirim çeşitlilik olsun istiyorum çünkü biraz
A
Aycan G.
2 Nisan 2026 23:07
Merhaba, oglum 7 aylik 2- 3 aydan beri mukuslu kaka var. Doktor süt alerjisinden şüphelendi diyet yaptim mukus azaldi gibi yada Ek gıda mukusu gizliyor bilemedim. Kandan test yapıldı temiz çıktı. Kilo alimi yavaş son ay sadece 350 gram aldi. Intolerans mi alerji mi bilmiyorum az kilo alması beni cok üzüyor. Kilosuna nasil ivme kazandirabilirim? Mukus kilo alimina engel midir

Ece G.
3 Nisan 2026 15:06
Et süt balık yumurta alerjisi var hangi demir ilacı kullanılır
B
Begüm A.
3 Nisan 2026 15:07
Merhaba, oglum 7 aylik 2- 3 aydan beri mukuslu kaka var. Doktor süt alerjisinden şüphelendi diyet yaptim mukus azaldi gibi yada Ek gıda mukusu gizliyor bilemedim. Kandan test yapıldı temiz çıktı. Kilo alimi yavaş son ay sadece 350 gram aldi. Intolerans mi alerji mi bilmiyorum az kilo alması beni cok üzüyor. Kilosuna nasil ivme kazandirabilirim? Mukus kilo alimina engel midir
A
Aycan G.
3 Nisan 2026 15:16
Sadece mukus gördüğünüz için mi diyet yapıyorsunuz