Allah Aşkına Biri Üzerime Bilgi Atsın Sakinleştirsin

681 görüntüleme
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 21:42
Ne yapacağımı bilmiyorum artık 9.5 aylık erkek bebeğim var dk 3280 geçen ay özel hastanede tarttığımda 9400 gelmişti son 3 ayda 600 gram almıştı çok az dedi Dr mama ver dedi biberon tutmuyor benımki dün [9.ay](9.ay) aşısı için götürdüğümüzde kilosu 9 kğ geldi hangisi doğru bebeğimin kilo alımı resmen durdu son 3 aydır bugün taziye vardı oraya gittik kuzenim 2 ay önce bebeği gördüm hala aynı bi gram bile almamış dedi ne yapayım ben ek gıdayı zorla veriyoruz yemek istemiyor ben işe gidiyorum mama biberon almıyor zorla süt kaşığı ile sağdıgım sütü veriyorlar ki sütün sağdığında çok az geliyor ne yapacağım artık ben bilmşyorum ve uyumuyor bi haftadır gündüz tek uyku yapıyor bugün saat 11 de uyandı ilk uykusundan ta akşam 8.30 ta uykuya direne direne uyudu huysuz mızmız sürekli ağlıyor
Ayfer Y.

Ayfer Y.

23 Nisan 2026 23:17
Bebeğinizin kilosu gayet iyi benim de bebeğim 9 ay 10 günlük yaklaşık 10 kilo. Son aylarda almamaya başladı. Gelişimi bence gayet iyi. Eğer sütünüzü içmiyorsa alıştırma bardağı alıp deneyin. Ben bebeğime böyle süt bıraktım ve hiç sorun yaşamadım. Bir doktordan duymuştum çok işime yaradı. Benim bebeğim de biberon tutmuyordu.
Ayfer Y.

Ayfer Y.

23 Nisan 2026 23:19
Ben bebeğime ne yiyorsam onu veriyorum. Özel yaptığı şeyleri yemiyor ama bizim yediklerimiz yiyor. Yemekleri az tuzlu yapıp yediriyorum
M

Medine Ç.

23 Nisan 2026 23:21
Bende bu durumdan muzdaribim gerçekten kızım 2.500 dogdu ve 9.5 aylık olacagız neredeyse 7.700 idi em son sağlık ocağında ölçerken çok üzülüyorum bende
M

Mine Ş.

Premium Üye
24 Nisan 2026 09:56
Biz 3750 doğduk 8. Ayda 8 kiloyuz 3 aydır kilomuz sabit o zaman oturup ağlayayım 😂 yapmayın lütfen bebeklerin genetiği de etkili oluyor şuan bebeğiniz zaten doğum kilosunun 3 katına ulaşmış. Emme konusunda sağım yapın sütünüzün yağlı kısmını uyarak olmayan bir ortamda uykuluyken emzirin. Gece emzirmeleri ve sağım sütü arttırır. Ben mama başlamak istediğimde bebeğiniz mamadan alacağını ek gıdadan alsın zaten bu saatten sonra doyumluk emmeyecek dedi doktorumuz. Ek gıdaya zorlamayın uyanınca emzirin 1 saat sonra ek gıda teklif edin uyutmadan tekrar emzirin. Emzirme süresini arttırmaya çalışın. İnanın kilosu gayet iyi ve sağlıklı bebek. Siz stres yaparsanız bebek tabi ki alır o stresi 1 saat önceki sütünüz ile 1 saat sonraki sütünüz bile birbirinden farklı içeriklere sahip
A

Aslıhan G.

24 Nisan 2026 10:16
Merhabalar bebeklerin 4. Ay itibari ile Kilo alımı yavaşlar zaten . Bence bebeğinizin kilosu da gayet iyi . Benim oğlumda 3200 doğdu şuan 9 ay 1 haftalık 9400 kg . Doktor gayet iyi olduğunu söyledi . 7. Ay itibari ile aylık 250 gr lara düşüyor alımları çünkü haraketlilikleri fazlasıyla artıyor . Bebeğinizin kas gücü iyi , hastalık belirtileri yok ise bu kadar kendinizi yıpratmayın ve kimsenin dediklerine de kulak asmayın . Kilolu çocuk sağlıklı çocuktur algısı doğru değil . Asm ile farklı çıkmasının sebebi ise tartılardaki kalibirasyondan kaynaklıdır . Doktorunuz değerlendirme yaparken bir önceki kontrol ile aradaki farka bakar kendi tartısını baz alır :)
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:48
Teşekkür ederim cennet hanım benım ki pek karışım sevmiyor ayrı ayrı verince de az yediği için 9.5 ay oldu artık ana beslenmesi ek gıda olmalı :(benım köö şu kalabalıkta asla yemez hep etraf la ilgilenir dikkati dağılır önünde oyuncak falan koyamdan yemek yediremiyorum ne yazıkki sürekli kucağıma gelip yemek yemiyor
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:49
Aynı kalması hatta zayıflaması beni endişelendiriyor fidan Ali hanım Dr umuza mama ver deyince daha da tedirgin oldum
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:50
3 ayda 600 almış benım ki ebru hanım 300/500 arası olmalı dşye Bilşyorum bende sizin gibi
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:52
Keşke çevre baskısı olmasa dediğim gibi insan etkileniyor duyarsız kalamıyoruz bende elimden geldiğince anın tadını çıkarmaya çalışıyorum fidan hanım
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:53
Alıştırma bardağı normal bardak biberon her şeyle denedik Ayfer hanım pes ettik en sonunda :) işe gitmesem kilosundan bu kadar etkilenmem belki ama bırakıp gittiğim için daha çok vicdan azabı çekiyorum
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:54
Kendinizi üzmemeye çalışın Medine hanım ne kadar mümkün bilmşyorum ama
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:56
İşe gidiyorum mine hanım düzenli bi rutinimiz vardo kilo alımı da iyisiydi işe başladıktan sonra bütün düzenimşz bozuldu emmesi azaldı ek gıdası azaldı uykusu bile değişti
L

Leyla E. A.

25 Nisan 2026 21:57
Evet Aslıhan hanım keyfi kas gücü vs yerinde ama drumuzda mama verelim sütün yetmiyor deyince çevre baslısı da eklenince stres yapıyorum elimde değil ;(
F

Fidan A.

26 Nisan 2026 05:07
Leyla Elmas Aydar
İşe gidiyorum mine hanım düzenli bi rutinimiz vardo kilo alımı da iyisiydi işe başladıktan sonra bütün düzenimşz bozuldu emmesi azaldı ek gıdası azaldı uykusu bile değişti
Bence başka bir doktorla da danışın, çünki son 3 ayda 600 gram alması gayet normal gözüküyor ayına göre
L

Leyla E. A.

28 Nisan 2026 21:50
Öyle yapayım fidan hanım teşekkür ederim
K

Kübra S.

28 Nisan 2026 22:12
Benim kızım 15 aylık 8,5 kilo ben napabilirim kalbinde asd var 13 ml o yüzdenmi kilo almıyor acaba doktorumuz kilo alması gerektiğini söylüyor ama alt sınırdan cjkamıyoruz bide ne yaparsam yapıyım yemek sevmiyor doktor mama yazdı 5 aydır kullanıyorum ama bş fayda göremedim sanki
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir