Allah Aşkına Biri Üzerime Bilgi Atsın Sakinleştirsin

680 görüntüleme
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 21:42
Ne yapacağımı bilmiyorum artık 9.5 aylık erkek bebeğim var dk 3280 geçen ay özel hastanede tarttığımda 9400 gelmişti son 3 ayda 600 gram almıştı çok az dedi Dr mama ver dedi biberon tutmuyor benımki dün [9.ay](9.ay) aşısı için götürdüğümüzde kilosu 9 kğ geldi hangisi doğru bebeğimin kilo alımı resmen durdu son 3 aydır bugün taziye vardı oraya gittik kuzenim 2 ay önce bebeği gördüm hala aynı bi gram bile almamış dedi ne yapayım ben ek gıdayı zorla veriyoruz yemek istemiyor ben işe gidiyorum mama biberon almıyor zorla süt kaşığı ile sağdıgım sütü veriyorlar ki sütün sağdığında çok az geliyor ne yapacağım artık ben bilmşyorum ve uyumuyor bi haftadır gündüz tek uyku yapıyor bugün saat 11 de uyandı ilk uykusundan ta akşam 8.30 ta uykuya direne direne uyudu huysuz mızmız sürekli ağlıyor
G

Gamze Ç.

23 Nisan 2026 21:46
Önceden de mi biberon tutmuyodu yeni mi oldu bi de şırınga ile deneyin isterseniz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

23 Nisan 2026 21:49
Bu kilo olayına bende çok takmış durumdayım geçen ay doktora gittik 8200 dedi sonra sağlık ocağına gittik 8600 dedi bu ay doktor kontrolüne gittik doktor 8600 gayet iyi dedi menenjit aşısı için pazartesi sağlık ocağına gittik 8800 dedi asla anlamadım asla
M

Mine Ş.

Premium Üye
23 Nisan 2026 21:52
Bebeğinizin boy uzaması devam ediyor ve fiziki muayenede kas gücü yerinde algıları açık bir bebekse beklenen fiziki hareketleri yapabiliyor ise kiloya çok takılmıyor doktorlar. Dişlenme sürecinde ve ayaklanma gibi hareketlenme dönemlerinde olabilecek durumlar. Bebeğinizin kilosu ayına göre gayet normal zaten 1 yaş civarı bebeklerin bile 10 kg civarı olması bekleniyor. Kalori desteği verebilirsiniz bebeğinize zeytin yağı tereyağı vb gibi sağlıklı beslenme günlük protein ihtiyacını karşılarsanız bebeğiniz sağlıklı olduğu sürece sorun yaşamaz. İnanın 3 aydır biz de kilo alamıyoruz hatta biz de vermiştik ama doktorumuz bu şekilde açıklama yaparak bizi rahatlattı. Zaten ek gıdadan sonra kilo alımında durma normal bir süreç olabilmekte. İlk aylarda olduğu kadar fazla kilolar almayacaklar
G

Gamze Ç.

23 Nisan 2026 21:52
Fatma Albina U
Bu kilo olayına bende çok takmış durumdayım geçen ay doktora gittik 8200 dedi sonra sağlık ocağına gittik 8600 dedi bu ay doktor kontrolüne gittik doktor 8600 gayet iyi dedi menenjit aşısı için pazartesi sağlık ocağına gittik 8800 dedi asla anlamadım asla
Sabit tartıda ölçülün biz de asmde farklı klinikte farklı çıkıyoruz
F

Fidan A.

23 Nisan 2026 21:58
Merhaba. 6 aydan sonra kilo alımı 100-300 civarında oluyor deye biliyorum. 1 yaşında da doğum kilosunun 3 katına çıkmalı diye biliyorum.
A

Aslı B.

Premium Üye
23 Nisan 2026 22:00
Ben de işe basladıgımda bebegım o ay çok az kg aldı doktorum bu normal dedi bebekler [4.aydan](4.aydan) sonra yavaş kg alır süt miktarımda azalmıştı akşamları yaş hurmalı karışımlar yapıp içtim sabahları süt sağdım zorlu süreç ama bebeğimiz sağlıklıysa gerçekten kilo alımı az da olsa önemli değil bir de [9.ay](9.ay) tam anneye bağlanma sürekli anneyi arama dönemi onun huysuzlugu da olur gün içinde sizi göremiyor diye büyük oğlumda yaşadım [9.ayda](9.ayda) işe başlamıştım bir de😬 sağlıklı evlat olsun ekstra gelişim geriliği olursa doktor yönlendiriyor zaten merak etmeyin
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:33
Gamze 40 ı çıkana kadar arada verdim sonrasında sütüm vardı meme reddine döndüğünü görünce biberon vermedim 4. Aydan da beride biberon tutturmaya çalışıyorum işe başladım 6.5 aylıkken
C

Cennet ..

23 Nisan 2026 22:33
Merhaba iyi akşamlar. Bebeğinizin kilosu gayet normal geldi ayına göre. Yukarıda arkadaşların belirttiği üzere hareketlendikleri dişlerinin çıktığı bebekler için oldukça zorlu bir dönem. Evet farklı tartılarda kilosu farklı çıkabilir ama üzerindeki kıyafetler bile etkili olur. Boş bezin ağırlığı 30 gr. Bebeklerimizin üzerindeki kıyafetler tek kat bile olsa en az 150-200 gr gelir tahminimce. İdeal kilosuna yakın olan bebişler daha az kilo alabiliyor. Ben çocuk hemşiresi olarak çalışıyorum ve size tavsiyem bebeğiniz az bile beslense sağlıklı kalorilerle devam ederseniz bebeğin keyfi yerindeyse bu süreci bebeğe de kendinize de dar etmeyin. Genellemek tabiki mantıklı değil fakat bazı özel hekimlerimiz daha ilgili olduğu belli olsun diye “aman özele gittimde bişey yapmadılar” denilmesin diye mama önerebiliyor. 1 yaş civarında 10-12 kg olması beklenir. Bence endişelenmeyin.
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:34
Bende anlamadım Fatma hanım ya bu bebek kilo mu veriyor ne yapıyor anlamıyorum bende kafayı taktım fotolarına bakıyorum zerrece kilo alımı yok hatta zayıflamışta
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:35
Mine hanım Dr umuza kilo alımı az mama takviyesi yapın demişti ek gıdayı olabildiğince zenginleştiriyorum ama yemek istemeyşnce 😒pek bş anlamı kalmıyor yüksek kalorili olmasının kas gücü falan yerinde
Fatma A. U.

Fatma A. U.

23 Nisan 2026 22:36
Leyla Elmas Aydar
Bende anlamadım Fatma hanım ya bu bebek kilo mu veriyor ne yapıyor anlamıyorum bende kafayı taktım fotolarına bakıyorum zerrece kilo alımı yok hatta zayıflamışta
İki hafta önce bir grip oldu inanılmaz kötü geçirdik ve asla yemek falan yemedi doktor kilo vermiş geri almışsınız dedi

Doktora göre herşey normal ama bana göre değil orda farklı orda farklı
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:37
Bu kadar fark olması normal değil sanki gamze hanım vermiş görünüyor bu durumda
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:38
Bu gidişle 1 yalında 3 katı olmayacak sanki fidan hanım 9 kilouysa ve 3 aydır kilo alımı da nerdeyse yok 9.900 e ulaşamayacagız
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:39
3 ay oldu Aslı hanım işe vaşlayalı :( ilk ay az diğer aylar tan olsaydı bunkadar stres yaşamazdım büyüm ihtimalle
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:41
iyi akşamlar cennet hanım bende hemşireyim :) ama o kadar stres yaşıyorum ki tarifi yok bu kilo konusunda ger gören bu nasıl 10 aylık diye baskı uyguluyor son noktaya geldin yani bende elimden geleni fazlasıyla yapıyorum ama olmuyor
L

Leyla E. A.

23 Nisan 2026 22:44
ah keşke şu çevre baskısı olmasa da rahatlıkla büyütsek bebeklerimizi Fatma hanım Dr a göre her şey normal çevremize ve bize göre anormal
C

Cennet ..

23 Nisan 2026 22:45
Ama siz stres yaptıkça bu durum bebeğe de yansıyacak. Ek gıdada da şunu söyleyebilirim. Bazı bebekler karışık gıdaları pek sevmez mesela benim kızım yoğurt ve muzu bile birleştirsem yemezdi ayrı ayrı yemek isterdi. Dokuz aydan sonra kendi yediğimiz yemekleri az tuzlu yaptım onada verdim ve bu beslenme şeklini daha çok sevdi. Ve bebeklerin başka sevdiği birşey daha var ailece yemek yemek. Bebeklerde kalabalıkta yemek yemeyi sever iştahı açılır.
F

Fidan A.

23 Nisan 2026 22:56
Leyla Elmas Aydar
Mine hanım Dr umuza kilo alımı az mama takviyesi yapın demişti ek gıdayı olabildiğince zenginleştiriyorum ama yemek istemeyşnce 😒pek bş anlamı kalmıyor yüksek kalorili olmasının kas gücü falan yerinde
Benim oğlum da bir yaşında 9 kilo idi, 6-7 ayında 300 qeam kilo almışdı, doktorimuz tam normal demişdi, bundan sonra en fazla 300 alacak demişdi, bazı aylar aynı kalmıştı.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Nisan 2026 22:59
Bebişeler zt 5 aydan sonra 300 grm veya 500 grm alıyor diye biyiyorum 9 ay 30 günlük benim kızımda 10 aylık yani çol az almaya başladı
F

Fidan A.

23 Nisan 2026 23:00
Leyla Elmas Aydar
Bu gidişle 1 yalında 3 katı olmayacak sanki fidan hanım 9 kilouysa ve 3 aydır kilo alımı da nerdeyse yok 9.900 e ulaşamayacagız
Niye olmasın ki, çok yakın zaten, hele 9 ay. Az geri olması da sakıncalı değil. Fazla stres yapmayın. Aynı yolları yaşamışım, her kes oğluma öyle diyordu, çok stres olurdum ben de. Şimdiki aklım olsa yaparmıyım ya, oğlumla doya-doya anın tadln çıkarardım. Şimdi 7 yaşında, dönüb geri bakdığımda diyorum ki keşki o günlere yeniden döne bilsem, heç stres yapmadan, oğluma doya-doya sarılıp koklardım ((
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir