Alerjimi, Egzama mı ?

201 görüntüleme
E

Elif A.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 01:07
image

Bebeğim alerjik bir bebekti ve ben süt ürünleri, yumurta, kırmızı et, tatlılar, çikolata, tahin olmak üzere bu besinleri tüketmiyordum. Şimdi kızım 5,5 aylık alerjik bir bebek olduğu için doktorumuz biraz erken katı gıdaya başlatmayı tavsiye etti ve bende bir, iki çay kaşığı su ve bir,iki çay kaşığı havuç haşlaması verdim. Hiç sevmedi ve neredeyse çok hiç yenmedi veyahut içmedi diyecek kadar tüketti. Ve ben 5inci ayının başında süt ürünleri diyetimi açtım bir sorun yaşamadık. Et ve yumurta yemiyordum ama dün kuzu eti yedim denemek için ve bize yansıttığı bir durum olmadı. Lakin ağız çevresinde koyu pembe olacak şekilde kabarcıklar çıktı bunun sebebi ne olabilir?
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Mayıs 2026 01:07
Alerji mi, Egzama mı?

Bebeğinizin ağız çevresinde出现的 koyu pembe kabarcıklar muhtemelen alerjik bir reaksiyon veya egzama belirtisi olabilir.

Olası Sebepler:

1. Alerjik Reaksiyon: Dün kuzu eti yemeyi denediğiniz için, kızınızın bu yeni gıdaya alerjisi olabilir.
2. Egzama: Kızınızın cildi hassas olabilir ve çevresel faktörler veya gıdalar nedeniyle egzama ortaya çıkmış olabilir.
3. Havuç Alerjisi: Havuç haşlaması verdiğiniz ilk günlerde kızınızın buna alerjisi ortaya çıkmış olabilir.

Yapmanız Gerekenler:

1. Doktorunuzla Konuşun: Kızınızın doktoruyla konuşarak,出现的症状ları anlatın ve gerekli tavsiyeleri alın.
2. Gıdaları Tekrar Deneyin: Kuzu etini tekrar denemeden önce birkaç gün bekleyin ve kızınızın症状ları izleyin.
3. Cilt Bakımı: Kızınızın cildini nemlendirin ve temiz tutun.

Ek Öneriler:

Alerjik reaksiyon veya egzama şüphesi durumunda, doktorunuzun önerdiği testleri yaptırmanız önemlidir.
Kızınızın diyetini dikkatlice takip edin ve yeni gıdaları yavaşça ekleyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerjik Egzama
2. Alerji Diyetisyenine Sor
3. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir