Alerjiler

37 görüntüleme
T

Tuğçe

3 Nisan 2026 10:46
Merhaba, bebeğimin süt alerjisi var (ağız ve göz çevresi döküntü) yumurta alerjisi var (geçmeyen pişik) ve muhtemelen bir şeye daha alerjisi var asidik pişik oldu bugün [6.gün](6.gün) geçmiyor ve ne olduğunu bulamıyorum her şeyi deneyerek verdim en son salça verdim ertesi gün fark ettim asidik pişiği geçmedi henüz ama değişik bir şey vermedim muhtemelen domates kaynaklı salcadan şüpheleniyorum. Bebeğim 9aylık ne versem ne yedirsem şaşırdım yoğurt yok peynir yok yumurta yok salça yok önümüzdeki ay doyurucu öğünlere başlayacağız fakat ne yedireceğim bilmiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

4 Nisan 2026 11:01
ebeğinizin süt, yumurta ve muhtemelen başka bir şeye alerjisi olduğu için ek gıdada zorlanıyorsunuz. Öncelikle, alerji test sonuçlarına ve doktorunuzun önerilerine göre hareket etmeniz önemlidir.

Bebeğiniz 9 aylık ve doyurucu öğünlere başlayacak olmanız, beslenmesini daha da zorlaştırıyor. Ancak endişe etmeyin, size bazı önerilerde bulunabilirim:

Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin alerjileri ve beslenme planı hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde görüşün.
Yeni gıdaları tek tek ekleyin: Herhangi bir alerji belirtisi ( döküntü, pişik, ishal, vb.) olup olmadığını görmek için yeni gıdaları azar azar ve tek tek ekleyin.
Alerjisiz gıdalara odaklanın: Bebeğinizin alerjisi olmayan gıdalara odaklanın.
Pirinç, arpa, yulaf gibi tahıllar: Pirinç, arpa, yulaf gibi tahıllar genellikle bebekler için uygun ve alerji riski düşük olan gıdalardır.
* Meyve ve sebzeler: Bebeğinizin sevdiği meyve ve sebzeleri ek gıdaya ekleyin.

Bebeğinizin beslenmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla veya bir beslenme uzmanıyla görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim 8 Aylık Oldu 👼 Ek Gıdada Sırada Ne Var?
2. Alerjik Bebeğe Peynir ve Yumurta Beyazı
3. Ek Gıda Muhafaza
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir