Alerjik Bebeğe Peynir ve Yumurta Beyazı
144 görüntüleme
B
Buket ..
7 Aralık 2025 09:16
Oğlum 7 aylık ve 3. Aydan beri süt ürünleri alerjisi var mukuslu kanlı ve gürültülü kaka yapıyordu. Diyet yapmaya başlayınca geçti. 2 haftadir süt ürünleri deniyorum herhangi bir problem olmadı sadece emerken bir kac dakika inliyor. Bugün anneanneme geldim beni ek gıda konusunda sürekli zorbaliyorlar verdiğim şeyleri asla beğenmiyorlar. Burası ayrı bir konu zaten inanılmaz bir yetersizlik hissi yaratıp psikolojik baskı yapıyorlar farkında olmadan. Neyse. Kahvaltıda çocuğa peynir ve yumurta beyazı verdiler. Bir şey söylediğimde ki asla laf söyletmiyorlar biz böyle büyütmedik sen çok gereksiz evham yapıyorsun diye bana laf söylüyorlar. Çocuğa peynir ve yumurta beyazından bir şey olur mu?
E
Emine
7 Aralık 2025 09:57
Benim bebeğim de alerjik bir bebek 9 aylık oldu, etrafımda insanlar sanki kasıtlı olarak bebeğimin beslenmesini engelliyormuşum gibi davranıyorlar, beslenemiyor vitamin alamıyor deyip duruyorlar çok sinirim bozuluyor. Halbuki diyet yapmadığım zamanlarda kilo alımı durmuştu, diyet yapmaya başladıktan sonra kilo almaya başladı. Siz gittiniz mi doktora bilmiyorum ama bizim doktorumuz artık yavaş yavaş diyet açma sürecine girmemi söyledi, basamakları var diyet açma merdiveni diye ararsanız bulabilirsiniz. Ufak tefek kızarıklık ve kaşıntıların sorun olmadığını söyledi. Sadece kakada kan ve egzama görürsem bırakmamı söyledi. Bebeğinizi takip edin bence belirtiler olmazsa artık tolere etmeye başlamıştır. Yine de kontrollü vermek gerekebilir
B
Buket ..
7 Aralık 2025 10:46
Valla bana da öyle davranıyorlar. Tek başıma baktığım için ister istemez her konuda temkinli davranıyorum ama bunu çok küçümsüyorlar. Doktor sut ürünlerini 1 yaşına kadar doğrudan vermemem gerektiğini söyledi ben diyeti açtım kısmen bu zamana kadarda bir şey olmadı insallahta olmaz

Fatma A. U.
7 Aralık 2025 17:45
Ya insanlar hep bişey diyor sen kendindin anne olarak en iyisini bilirsin takip et bebeğini ve birdaha vermelerine izin verme ne saçma şey neden herşeye burunlarını sokarlar hiç anlamıyorum
Ç
Çilem E.
14 Aralık 2025 12:05
Yumurta beyazı 9 aydan önce yasakladı bizim doktorumuz kanlı kakamız vardı
S
Sümeyra A.
20 Aralık 2025 14:34
Emine hanım bir alerji prof var ona mı gittiniz acaba?
N
Neşe Y. ..
25 Aralık 2025 15:56
Yoğurt yiyince dudak çevresi kızardı bizimde.Kahvaltida ne veriyorsunuz?
B
Buket ..
25 Aralık 2025 17:37
Diyeti hem kendimde hemde oğlumda açtımn artık peynir yoğurt veriyorum sorun olmuyor cok şükür