Alerji mi ?

60 görüntüleme
Figen

Figen

Premium Üye
27 Mart 2026 23:21
Bebeğim 6 aylık. 5. ay aşılarini ( 6lı karma ve pnomokok ) olduktan sonra eve geldiğimizde vücudunda eklemlerde döküntü vardı.3 gün sonra yumurta ve kabak verdim saat 13.00den 19.00a kadar defalarca kustu, diare oldu ve kabağı sindirmeden çıkardı. (Daha önce bunların tanımını yapmıştım sorun yoktu ). Tekrar 2 gün önce avokado ve muz verdim az miktarda vücudundaki ürtiker biraz sönmüştü tekrar arttı ve bacaklara yayıldı nasıl bir yol izlemeliyim ek gıda için ? Yumurta kabak ve diğerleri kesmeli miyim, ne zaman tekrar denemeliyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 23:30
Bebeğinizde alerji şüphesi oluşmuş durumda.
6 aylık bebeğinizde 5. ay aşılarından sonra döküntü oluşması ve sonrasında yumurta ile kabak verdikten sonra kusma, ishal ve kabağı sindirmemesi gibi belirtiler görülmesi alerji olasılığını güçlendirmektedir.

1. Alerji Belirtilerini Değerlendirin: Bebeğinizde gözlenen belirtiler (kusma, ishal, döküntü) alerji olabilir. Bu belirtileri dikkatlice takip edin.

2. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin yaşadığı bu durum hakkında doktorunuza danışmanız önemlidir. Doktorunuz gerekli testleri önerip size yol gösterebilir.

3. Alerjen Gıdalara Ara Verin: Şüpheli gıdaları (yumurta, kabak) bir süreliğine kesmeniz ve bebeğinizin durumunu gözlemlemeniz önerilir.
4. Yeniden Deneme: Doktorunuzun önerisiyle, şüpheli gıdaları belirli bir süre sonra azar azar yeniden denemeye başlayabilirsiniz.

Bu süreçte bebeğinizin sağlığını yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji
2. Alerji
3. Ek Gıda Yoğurt Tepkisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir