Alerji

209 görüntüleme
E

Esra Ü. ..

18 Haziran 2025 12:47
Bebeğim 8 aylık olacak 6 ayında ek gıdaya başladık yumurta sarısından azar azar denedim herhangi bir alerji belirtisi olmadı ama sonra yanağında hafif egzamalar çıkmaya başladığı için yumurtayı kesmek durumunda kaldım 3 hafta sonra tekrar denedim yumurtayı yediği bütün gıda'yı kustu tekrar ara verdim 3 hafta sonra tekrar denedim yine kustu her yumurta yedirdiğimde kusuyor yediği bütün gıdayı bu bir alerji belirtisi midir yumurta vermek istemiyorum bu yüzden.
H

Hilal D. ..

18 Haziran 2025 21:37
Her verdiğinizde egzama oluşuyor mu hala yoksa sadece kusuyor mu kusması sadece alerji olmaz sevmiyor olabilir . İçerisinde yumurta olan gıdaları verip alerji olup olmadığını anlayabilirsiniz kek börek mücver gibi . Bunlari verince birşey olmuyorsa alerji değil diyebiliriz ama bunlarda da kusuyir ve egzama oluyorsa diyet yapabilirsiniz .
*Doktor değilim alerji annesiyim 🙂
E

Esra Ü. ..

19 Haziran 2025 05:58
Çok teşekkür ederim dediğinizi deneyeceğim başlar da zaten egzama oluşmamıştı sonradan egzama oluşmaya başladı yumurtadan olup olmadığını anlayamamıştım ama sonraki zamanlarda yumurta verdiğimde çok az da verdim halbuki hepsinde kustuğu için öyle anladım diğer zamanlarda hiç öyle kusmuyor ne zaman ki yumurta versem hepsini çıkarıyor
Y

Yıldız B. ..

19 Haziran 2025 09:30
Merhabalar bebeğim 6 aylık olucak süt ürünleri alerjisi vardı kesmeme rağmen hic kesilmedi nerdesey doğduğundan beri böyle yanakların da egzama kaka da sululuk kan bir kere oldu diyet ile devam ettim geçenler de doktorun yönlendirmesi ile açtık ama hala aynı değişen bsy yok artık ek gıdaya gecicez alerji testide yapılmadı kafam allak bullak
B

Büşra A.

19 Haziran 2025 09:44
Merhaba Yıldız. Alerji testi yaptırmanızı öneririm benim çocuğumda da süt alerjisi vardı mukuslu ve kanlı dışkı görüldü genelde 2 yaşına kadar geçer diyorlar vermeye devam ettiğinizde bulgular hala aynıysa diyet yapın derim. Ek gıda sürecinde de zaten deneme yanılma yoluyla anlayacaksınız ki 1 yaşına kadar herhangi bir hayvan sütü verilmesi önerilmiyor.
G

Gülşah T.

21 Haziran 2025 08:52
Bebeğim 7 buçuk aylık kız. Doğduğundan beri kusuyor. Kilo alımı da sınırlarda. Ben süt yumurta tahin vs kestim. Vegan beslenmedim. Ama çok az tükettim. Ayrıca Reflü ilacı da kullandık. Bi yerden sonra etki etmemeye başladı. Ek gıda da ilk bir ay tek tek verdim iyi gidiyorduk. Zaten riskki hiçbi şey vermemiştim. Sonra hafif hafif kıymalar biizm yemeklerin suları vs. Ben de hafif hafif peynir yemeye başlamıştım. En son kızıma yumurta verdim sarısını. Kendim de kalanı sarı beyaz yedim. O gümden beri inanılmaz huzursuz oldu ve kusmalar oldu. Ne düşüneceğimi şaşırıdm alerji mi rüflü mü bilemiyorum. Şimdi kendimiz besin çizelgesi yapmaya başladık. Bebek gastrodan sa randevu aldık. Listeyle beraber gidicez doktora bakalım
N

Nazlıcan G.

1 Ağustos 2025 10:51
Merhaba bende randevu aldım yakında gideceğim az kaldı kan testi doğru çıkıyor mu? İleri derece egzaması var sürekli kaşıyor ağlıyor be yüzünden kan akıyor çok kötü durumda. Kan testi doğru çıkıyor mu yaptıran var mı? Lütfen cevaplayın. Bebeğim 11 aylık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir