Alerji Maması
524 görüntüleme
F
Ferhan Ö.
13 Mart 2026 23:40
Merhaba. Oğlum 3.5 aylık süt alerjisi var neocate marka mama başladık ama içmiyor. İçine pekmez katıyorum tatlansın diye yine de içiremedim. Bu konuda önerisi olan var mı
S
Selin
17 Haziran 2026 18:10
Bir meme bir mama içiyordu zaten bir müddet sonra mamaya alışıyor

Tuba
17 Haziran 2026 18:16
Biz [6.ayımızın](6.ayımızın) sonunda bi alerjimizin olmadıgını ögrendik malesef yanlış teşhiş 3 ayımızı mahvettiler boy ve kilo alımı durdu ek gıdaya geçtigimizde çok zorlandık [6.ayın](6.ayın) sonunda mamayı bıraktık şuan 9 buçuk aylık herşeyi yiyoruz hiç bir sorun yok nacizane tavsiyem güvendiginiz bir doktordan teşhis alın
S
Selin
17 Haziran 2026 18:30
Geçmiş olsun sizin adınıza sevindim. Bizim belirtilerimiz yüksek kakada kan ve belirgin sindirim sorunu var ben süt diyetine başladıktan sonra şikayetler geçti tamamen.
S
Selin
17 Haziran 2026 18:58
Biz [6.ayımızın](6.ayımızın) sonunda bi alerjimizin olmadıgını ögrendik malesef yanlış teşhiş 3 ayımızı mahvettiler boy ve kilo alımı durdu ek gıdaya geçtigimizde çok zorlandık [6.ayın](6.ayın) sonunda mamayı bıraktık şuan 9 buçuk aylık herşeyi yiyoruz hiç bir sorun yok nacizane tavsiyem güvendiginiz bir doktordan teşhis alın

Tuba
17 Haziran 2026 19:10
Evet çünki önceden sma ve meme alıyordu evolvia rp kullandıgımız süre içinde gram bile almadı
S
Selin
17 Haziran 2026 19:32
Evet çünki önceden sma ve meme alıyordu evolvia rp kullandıgımız süre içinde gram bile almadı

Tuba
17 Haziran 2026 19:36
Besleyicilik degeri diye düşünüyorum her çocuk farklı tabi

Tuba
17 Haziran 2026 19:36
Tek önerim teşhisinizi başka bir doktorla teyit ettirin böyle önemli bi konu 2. Bi doktor görüşünü hakediyor
S
Selin
17 Haziran 2026 19:38
Tek önerim teşhisinizi başka bir doktorla teyit ettirin böyle önemli bi konu 2. Bi doktor görüşünü hakediyor

Tuba
17 Haziran 2026 19:51
Acil şifalar diliyorum
F
Ferhan Ö.
17 Haziran 2026 19:54
3 ay geçmiş ama şimdi bu konuda bilgiye ihtiyacım oldu.benimde bebeğimde inek sütü alerjisi çıktı ve 4 aylık evolviaya başlayacağız ama vanilya özütü kullanmak için 4 aylık küçük değil mi. Siz kaç aylık başladınız bu özü kullanmaya
S
Selin
18 Haziran 2026 13:00
Merhabalar konuyu ben açmıştım bebeğim şu an 6.5 aylık. Özel bir Alerji doktoruyla takipteyiz 4.5 aylık ekgıda tadımlara başladık. Hatta sonrasnda doktor yönlendirmesiyle diyeti de açtık. Bu süreçte mamaya gerek kalmadı kilo alımı düzeldi. Şu an süt ürünlerini bebeğim de ben de tüketiyoruz. Sizin de şu an 4 ay diyorsunuz eğer sütünüz yeterliyse belki bu şekilde mamasız ilerlemeye imkan olur doktor takibiyle diye paylaşmak istedim
F
Ferhan Ö.
18 Haziran 2026 13:16
Merhabalar sizin alerji belirtileriniz nelerdi acaba ? Ve anne sütü artı ek gıda ile mi sorunu çözdünüz?
S
Selin
18 Haziran 2026 13:26
Kakası hep mukuslu ve yeşildi. 3 ay gibi de kan görmeye başladık. Reflüsü gürültülü kaka karın ağrsı bu tarz şeyler vardı. Bi dönem kilo alamadı Mama denedik içmedi ısrar etmedik. anne sütüyle devam ettik 4.5 ayda tadımlara başladık derken şimdi çok şükür. Tabi ilk ben diyet açtığımda kanamalar oldu sonra biraz ara verdik denemeye ekgıda ilerleyince tekrar açtı doktor diyeti o şekilde. Ben yediğimde sorun olmayınca bebeğimde denemelere başladık ne
S
Selin
18 Haziran 2026 13:27
Diyeti ilk nekadarlıkken açtınız. Ve şuan yoğurt peynir tüketebiliyor mu bebeğiniz?
F
Ferhan Ö.
18 Haziran 2026 13:28
Bizdeki belirtilerde aynı şekilde gerçekleşiyor. Bir aydır süt ürününü tamamen hayatımdanıkarsım paketli gıdalar hariç kusmalar, ve kalada kan yok oldu. Yarın alerji doktoru randevumuz var bakalıö nasıl bir yol izleyelim diyecek. Anne sütüm yeterli miltarda çıkmıyor bazen o yüzden arada mama takviye etmek zorundayım gibi görünüyor. Bakalım inşallah ek gıda sürecimiz kolay ilerler ve kosa sürede mamayı keseriz anne sütü ve ek gıda yeterli olur
F
Ferhan Ö.
18 Haziran 2026 13:30
Diyeti ilk nekadarlıkken açtınız. Ve şuan yoğurt peynir tüketebiliyor mu bebeğiniz?

Fatma A. U.
18 Haziran 2026 13:42
Bizim de süt alerjimiz var 6. Aydan beridir EVOLVİA RP2 kullanıyoruz çok memnunuz ilk başlarda içmedi o inat ben inat sonra alıştı
S
Selin
18 Haziran 2026 14:12
4 aylık gibi alerji doktoruna gittik o zaman açtım diyeti sütün bazı formlarında kanamalar oldu. Sonra ekgıdaya başlayınca ben tekrae diyete döndüm çünkü hem tam iyileşme olmamıştı hem de ekgıda tadımlarıyla benim tükettiklerim karışmaması adına. Ekgıda biraz biraz ilerleyince tekrar ben önce diyet açtım sonra da oğlum. Şu an yoğurt labne tüketebiliyor. Normal süt için yaşı daha küçük zaten
S
Selin
18 Haziran 2026 16:16
Bizim de süt alerjimiz var 6. Aydan beridir EVOLVİA RP2 kullanıyoruz çok memnunuz ilk başlarda içmedi o inat ben inat sonra alıştı
Yükleniyor...