Alerji Durumu

60 görüntüleme
T

Tuğba E. ..

14 Nisan 2026 16:21
Merhaba spesifik IgE inek sütü, spesifik IgE yumurta akı, spesifik IgE yumurta sarısı ve spesifik IgE gıda karışımı ( kuruyemiş) testleri yapıldı kızıma , sonuçları negatif alerjisi yok olarak görünüyor ama mukuslu kaka, 3 kere az az kan gördük ve egzaması var tüm bu belirtiler rota aşısından sonra görüldü alerjisi var mıdır 🥹
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 16:23
Merhaba,

IgE testleri negatif sonuçlandıysa da, belirtileriniz (mukuslu kaka, az miktarda kan görülmesi ve egzama) alerjiye işaret ediyor olabilir. Alerjiler, özellikle süt, yumurta ve kuruyemiş gibi gıdalarla ilgili olabilir.

Rota aşısından sonra bu belirtilerin ortaya çıkması, aşının tetikleyici bir rol oynamış olabileceğini düşündürüyor. Ancak, alerjilerin teşhisi ve yönetimi konusunda uzman bir alerji doktoru veya diyetisyen ile görüşmek en iyisi olacaktır.

Şu anda yapabileceğiniz bazı şeyler:

1. Doktorunuzla görüşün: Test sonuçlarını ve belirtilerinizi doktorunuzla paylaşın, alerjilerin olasılığını değerlendirin.
2. Diyet: Belirtilerinizi tetikleyebilecek gıdaları (süt, yumurta, kuruyemiş) geçici olarak diyetinizden çıkararak, belirtilerde bir düzelme olup olmadığını gözlemleyin.
3. Alerji testi tekrarı: Doktorunuz, başka alerji testleri (örneğin, cilt testi) önerebilir.
4. Egzama tedavisi: Egzamanızın tedavisi için dermatoloji doktorunuzla görüşün.

Alerjiler konusunda uzman bir sağlık profesyoneli ile işbirliği yaparak, kızınızın sağlığını destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Rotaaşısı Sonrası Kanlı Kaka
3. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Şilan D.

Şilan D.

14 Nisan 2026 17:03
merhaba benim oğlum da süt alerjikti rota aşısı yaptıracaktık doktorumuz alerjik olduğu için bize önermedi daha sonra yapılabilir dedi
Şilan D.

Şilan D.

14 Nisan 2026 17:04
Allah yardımcınız olsun benim de oğlumun egzeması vardı hep yanaklarında falan insan takıyor kafasına sağlıkla büyütün
T

Tuğba E. ..

14 Nisan 2026 22:05

Şilan Dirik

Allah yardımcınız olsun benim de oğlumun egzeması vardı hep yanaklarında falan insan takıyor kafasına sağlıkla büyütün

Amin çok teşekkür ederim 🥹
T

Tuğba E. ..

14 Nisan 2026 22:05

Şilan Dirik

merhaba benim oğlum da süt alerjikti rota aşısı yaptıracaktık doktorumuz alerjik olduğu için bize önermedi daha sonra yapılabilir dedi

Hiçbir sorun yoktu herşey rota aşısından sonra başladı biz de 🥹🥹🥹

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir