Rotaaşısı Sonrası Kanlı Kaka

109 görüntüleme
C

Ceren Ş.

24 Haziran 2025 18:38
3 aylık benek rotavirus aşısı oldu 2 gün önce yaptığı tüm kakalarda kan gördüm. Ne kadar süre devam ederse doktora gitmeliyim . Daha önceden de mukus vardı ama süt alerjisinden şüphelenmiştim ama kilo alımı iyi diye doktor yoktur dedi
Kan nadir görülen yan etki olmalı
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

24 Haziran 2025 18:50
Besin alerjisi olan bebeklerde eğer kanlı kaka varsa bu durumda rota aşısını önermiyoruz. Rota aşısı da kanlı kakayı destekleyebileceği ve tetikleyebileceği için ikinci doz rota aşınızı yaptırmanızı önermem. Doktorunuza iletişime geçerek bir besin alerjiniz varsa üzerine gitmenizi ve test gerekiyorsa sadece cilt testi yaptırmanızı öneririm. Gördüğünüz şeyin kan olduğundan eminseniz gereksiz yere kaka testi ya da kan testi yaptırmayın…
C

Ceren Ş.

24 Haziran 2025 19:14
Hocam aşı öncesi kan yoktu sadece mukuslu kaka vardı. Ciltte döküntü yok kilo alımı iyi huzurlu bebek. Rota aşısından sonra kan görmeye başladım 2 gündür. Nadir görülen bir yan etki olabilir mi? Yoksa direkt alerji mi?
B

Bahar E. C.

24 Haziran 2025 20:18
Merhabalar bizde mukuslu kaka var ve bazen kan görüyoruz küçük noktalar şeklinde alerji olduğunu düşündüğümüz için diyete başlamıştık ama aynı zamanda rota aşısı da yaptırdık bundan sonraki süreçte de kanlı kakayı tetikler mi acaba yoksa geçici bi durum mu olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir