Alerji Diyeti Sonrası Kilo Alamama

44 görüntüleme
A

Asya I. U.

23 Mart 2026 09:47
Merhabalar. Oğlum yalnızca anne sütü ile besleniyor. Şu an 3 ay 20 günlük. İlk 2 ayda yaklaşık 2200 gr aldı. İnek sütü alerjisi çıktıktan sonra ben diyete başladım ve o zamandan beri yalnızca 450 gram almış. 50 cm doğmuştu, şu an 63 cm. Mama verildi ancak hiçbir şekilde tüketmiyor. Alerjisi hem bağırsak hem cilt tepkili. Kanlı kaka ile başlamıştı. Diyetimi açmak istiyorum. Ne önerirsiniz?
S

Sinem

23 Mart 2026 10:12
Diyetle alakalı olduğuna emin misiniz? Benim bebeğim 1 aylıkken cilt ve bağırsak tepkili alerji tanısı aldık ve çok uzunca katı bir diyet yapmak zorunda kaldım. Hayvansal tüm gıdalar ve bir çok alerjen sebze ve meyve dahil tüketemedim. Şuan 8 aylık halen bile tüketemediğim gıdalar mevcut ama kilo alımında sorun hiç olmadı hatta hep önden gitti. Sadece anne sütüyle besleniyor. Bence dr unuza tekrar danışın derim. Hem açılışları kontrollü şekilde onunla yönetmelisiniz
A

Asya I. U.

23 Mart 2026 10:13
Cansu Kır
Diyetle alakalı olduğuna emin misiniz? Benim bebeğim 1 aylıkken cilt ve bağırsak tepkili alerji tanısı aldık ve çok uzunca katı bir diyet yapmak zorunda kaldım. Hayvansal tüm gıdalar ve bir çok alerjen sebze ve meyve dahil tüketemedim. Şuan 8 aylık halen bile tüketemediğim gıdalar mevcut ama kilo alımında sorun hiç olmadı hatta hep önden gitti. Sadece anne sütüyle besleniyor. Bence dr unuza tekrar danışın derim. Hem açılışları kontrollü şekilde onunla yönetmelisiniz
Hayatımızdaki tek fark bu diyet. Gereken kalori yerine koyamadığımı düşünüyorum. Birkaç anneden daha bu şikayeti duydum
S

Sinem

23 Mart 2026 10:17
Asya Ilgın Uluçay
Hayatımızdaki tek fark bu diyet. Gereken kalori yerine koyamadığımı düşünüyorum. Birkaç anneden daha bu şikayeti duydum
Tabi rutininizi bilemiyorum ancak diğer besinlerden günlük kalorinizi alıyorsanız ve yeterli su içiyorsanız sütünüzle ilgili pek sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. (Tabiki uzman değilim😊) en azından ben yaşamadım. Tekrar yazıyorum ben çok ciddi bir katı listeyle diyet yaptım. Bedenimiz önceliği bebeğe veriyor bizim depolarımızdan tüketiyor yine ona besin gidiyor. Kısacası anne yoruluyor bu süreçte. Zaten size dr takviyeler vermiş olmalı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

25 Mart 2026 09:28
Merhabalar,

Bebeğinizin alerji teşhisi ve diyet süreci gerçekten zorlu bir dönem olabilir. Sizinle benzer deneyimler paylaşan anne ve bebeklerin görüşlerini özetledim.

Bebeğinizin kilo alımındaki yavaşlama ve alerji belirtileri (kanlı kaka, cilt tepkileri) inek sütü alerjisi ile ilgili olabilir. Diyetinizi açmadan önce dikkatlice planlama yapmanız önemlidir.

Öneriler

1. Doktorunuzla görüşün: Diyetinizi açmadan önce doktorunuzla görüşerek bebeğinizin hazır olup olmadığını değerlendirin.
2. Kademeli diyet açma: Diyetinizi kademeli olarak açarak bebeğinizin tepkilerini izleyin.
3. Bebeğinizin beslenmesini destekleyin: Mama tüketmemesi durumunda, anne sütünüzü destekleyici besinlerle bebeğinizin beslenmesini sağlayabilirsiniz.
4. Ek gıdaya geçin: 4. aydan itibaren ek gıdaya geçerek bebeğinizin beslenmesini çeşitlendirebilirsiniz.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji ve Kilo Alamama
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Alerjik Bebek Kilo Alımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir