Alerji ve Kilo Alamama

84 görüntüleme
Ö

Özlem K.

20 Şubat 2026 21:36
Merhaba,bebeğim 4,5 aylık. Doğum kilosu 3kg.3 ay sonunda 5800 gr dı.4 ayda sadece 300 gr aldı.o ay içinde nezle olmuştu ve diş çıkarma süreci başlamıştı.son 14 günde de sadece 100 gr almış fakat 10 gündür vücudunda döküntüler oluştu.kakası yeşil ve mukuslu [oldu.kilo](oldu.kilo) alımı çok yavaşladı bu bir sorun mu? Sadece anne sütü alıyor mamaya başlamalı mıyım? alerji kilo alımını yavaşlatmış olabilir mi? Emmesinde sorun yok gibi. İlk 3 ay çok huzursuz ve gazlı bir bebekti.vücudu doğduğundan beri çok [kuru.kulak](kuru.kulak) arkası kuruluğu da var.geçmeyen konakları [var.doktor](var.doktor) alerji konusunda uyarmamıştı bunların alerjiyi işaret ettiğini yeni öğreniyorum. [4.ayda](4.ayda) demir ilacı kullanmaya başlayınca şikayetler arttı.neye alerjisi var bilmiyoruz doktor 10 gün katı diyet yap sonra deneme yanılmayla neye alerjisi var gözlemle dedi @Ecem Tuğba Özkan Eser
Ö

Özlem K.

20 Şubat 2026 21:37
@Osman Gönülal
Aslı Z.

Aslı Z.

20 Şubat 2026 21:43
Merhabalar, aynı durum bizde de oldu.bebeğim 19 haftalık geçen ay kilo kaybı yaşadık hatta 3.200 doğru şuan 5500 Malesef,vücudu aşırı kuru doktor böyle atopik ciltlerde alerji olabilir dedi ve dediğiniz gibi kakası mukuslu ve fazla kusuyor.Biz bu sebepten süt alerjisi olabileceğini düşündük süt diyeti yapıyorum ben süt ve süt ürünleri içeren birşey yemiyorum ama diyet çok zor ve yorucu çünkü herşeyin içinde süt tereyağı ve süt ürünleri içeren şeyler var, bu süreçte gündüz özellikle bol bol sağım yapıp biberonla içiriyorum sütünü Malesef çünkü ml hesabı yapıyorum meme de yorulduğu için biberonla daha rahat içiyor.Ama yine de çok iştahli bir bebek diyemem Malesef,durum böyle olunca biz artık netleştirmek istedik yarın alerji testine götüreceğiz bu aylarda yapıyorlarmış ciltten ya da kandan bakalım doktor karar verecek, sonucu sizinle de paylaşırım bebeklerimiz aynı durumdaymış,canınızı sıkmayın alerji testi ile çözebileceğimizi düşünüyorum.Kilo almamasına insan çok üzülüyor ama sağlıklı olsunlar çok Şükür o yeter 🥰
Ö

Özlem K.

20 Şubat 2026 21:55

Aslı Zeybel

Merhabalar, aynı durum bizde de oldu.bebeğim 19 haftalık geçen ay kilo kaybı yaşadık hatta 3.200 doğru şuan 5500 Malesef,vücudu aşırı kuru doktor böyle atopik ciltlerde alerji olabilir dedi ve dediğiniz gibi kakası mukuslu ve fazla kusuyor.Biz bu sebepten süt alerjisi olabileceğini düşündük süt diyeti yapıyorum ben süt ve süt ürünleri içeren birşey yemiyorum ama diyet çok zor ve yorucu çünkü herşeyin içinde süt tereyağı ve süt ürünleri içeren şeyler var, bu süreçte gündüz özellikle bol bol sağım yapıp biberonla içiriyorum sütünü Malesef çünkü ml hesabı yapıyorum meme de yorulduğu için biberonla daha rahat içiyor.Ama yine de çok iştahli bir bebek diyemem Malesef,durum böyle olunca biz artık netleştirmek istedik yarın alerji testine götüreceğiz bu aylarda yapıyorlarmış ciltten ya da kandan bakalım doktor karar verecek, sonucu sizinle de paylaşırım bebeklerimiz aynı durumdaymış,canınızı sıkmayın alerji testi ile çözebileceğimizi düşünüyorum.Kilo almamasına insan çok üzülüyor ama sağlıklı olsunlar çok Şükür o yeter 🥰

Aslı hanım merhaba, evet kilo almamasına ben de çok üzülüyorum.gelişimi yavaşladı diye endişeleniyor insan. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Ben de başka bir doktora gidip test yaptırmayı düşünüyorum.keşke daha önceden bilseydim alerji olabileceğini ilk 3 ay uykusuz,huzursuz,ağlamalı geçti perişan olduk:( umarım en kısa sürede iyileşirler bebişlerimiz 🙏🏻
Aslı Z.

Aslı Z.

20 Şubat 2026 21:57

Özlem Köydem

Aslı hanım merhaba, evet kilo almamasına ben de çok üzülüyorum.gelişimi yavaşladı diye endişeleniyor insan. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Ben de başka bir doktora gidip test yaptırmayı düşünüyorum.keşke daha önceden bilseydim alerji olabileceğini ilk 3 ay uykusuz,huzursuz,ağlamalı geçti perişan olduk:( umarım en kısa sürede iyileşirler bebişlerimiz 🙏🏻

Kesinlikle öyle, uykularımız bile düzeldi ben süt diyeti yaptıktan sonra aslında bizim muhtemelen sütten dolayı çünkü ciddi derecede rahatladı dediğiniz gibi çok huysuz ve huzursuzdu bende çok pişmanım bu aya kadar beklediğim için.Amin çok teşekkürler 😇
Ebru G. .

Ebru G. ..

20 Şubat 2026 22:07
Aynı durumu bizde yaşadık oğlum üç ayını bitirdikten sonra birden konak, mukuslu kaka, kanlı kaka çok hafif egzama vücudunda ara ara beliren kırmızı benekler vardı. Ama kilo kaybı yaşanmadı bizde. Diyete başladıktan sonra çok şükür yavaş yavaş diyet açıyorum şu an
Ö

Özlem K.

20 Şubat 2026 22:56

Aslı Zeybel

Kesinlikle öyle, uykularımız bile düzeldi ben süt diyeti yaptıktan sonra aslında bizim muhtemelen sütten dolayı çünkü ciddi derecede rahatladı dediğiniz gibi çok huysuz ve huzursuzdu bende çok pişmanım bu aya kadar beklediğim için.Amin çok teşekkürler 😇

Yine de test yaptırmayı seçmeniz doğru karar olmuş.bazen çoklu besin alerjisi olabiliyormuş.
Ö

Özlem K.

20 Şubat 2026 22:57

Ebru Gündüz

Aynı durumu bizde yaşadık oğlum üç ayını bitirdikten sonra birden konak, mukuslu kaka, kanlı kaka çok hafif egzama vücudunda ara ara beliren kırmızı benekler vardı. Ama kilo kaybı yaşanmadı bizde. Diyete başladıktan sonra çok şükür yavaş yavaş diyet açıyorum şu an

Merhaba,sadece anne sütüyle mi besleniyordu? Mama mı? Oğlunuz kaç aylık oldu? Ne zaman diyeti açmaya başladınız ?
Ebru G. .

Ebru G. ..

21 Şubat 2026 08:07

Özlem Köydem

Merhaba,sadece anne sütüyle mi besleniyordu? Mama mı? Oğlunuz kaç aylık oldu? Ne zaman diyeti açmaya başladınız ?

Hocam sadece anne sütü verdim, oğlum şu an 6. ayında ona sebze pureleri ve çorbaları veriyorum ben ise yumurta, süt,ceviz bunlar sadece kaldı
Ebru G. .

Ebru G. ..

21 Şubat 2026 08:09

Özlem Köydem

Hocam konağı geçti, bebekleri sadece ara ara kendini gösteriyor oda katı gıda adapte dönemi saatlik belirip geçiyor, nefes alışverişi düzeldi, mukus ve kanlı kan tamamen bitti bu üç üründe acele etmiyoruz yavaş yavaş onuda atlaticaz insallah

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir