Alerji

34 görüntüleme
S

Selda Ö. B.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 00:46
4 aylık kız bebek. DK 3225 şu an 7350. Anne sütü ile besleniyor. Son ay 600 gr aldığı için takip eden doktorumuz tahıl bazlı ek gıda önerdi günde 2-3 kez ver dedi. 3 gündür günde 2 kez veriyorum. Elma suyu sıkıp vermemi önerdi ayrıca ama daha 4 aylık olduğu için erken olduğunu düşünüp vermek istemiyorum. 2,5 ayından beri günde 2 defa sulu ve mukuslu kaka yapıyor. Bazen de kanlı oluyor kakası. Kanlı kaka yapacağı günlerde aşırı huzursuzluk oluyor. Süt ürünlerini ve yumurtayı kesmeyi denedim. 40 gün süt ürünlerini 10 gün yumurtayı denedim hiçbir değişiklik olmadı. Kanlı kaka azaldı ama bazı günler birer nokta halinde oldu. Şu an baharatı kestim yine bir değişiklik olmadı. Yine kanlı kaka yapıyor. Eliminasyonla sadece yer fıstığını tespit edebildim. Alerji doktoruna gittik kan ve cilt testinde yumurta süt ve dana eti negatif çıktı ama doktor yine de süt ürünlerini 6 ay keselim dedi. Güvenemedim tüketmeye devam ediyorum. Neyi nasıl tespit edeceğim başka bir yolu yok mudur bu alerji işlerinin ? Bir de hala tam olarak baş kontrolü yok. Doktorumuz aylık kontrolünde kolunun üzerine yüzüstü yatırarak muayene etti ve kısa süreli durmuş olsa da yeterli dedi. Ama kucakta veya omuzda dururken kafası genel olarak öne eğik dik durmak istemiyor salıyor kendisini
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mayıs 2026 06:56
haba,

ğinizin sağlık durumuyla ilgiliiniz olduğunu an. Öncelikle, bebeğinizin doğum kilosunun5 gramdan şu anda0 grama çıkmış kilo alımının düzenli olduğu şeklinde yorumlanabilir.

ve mukuslu kaka, bazen kanlı kaka yapması, aşırı huzursuz belirtiler, beserjisi veya başka birun işareti

Doktor önerileri:

lı ek gıak
ürünlerini 6 ay
* Yumur baharatları kesmekDiğer seçenek1. Gü Tutunebeğinizin beslenme günlüğünü tutarak, hangicekleri ne zaman kadar tükettiğini,lerde ve ne tür belirtiler gösterdiğini detaylıca kaydedin.
2.
Tekrarlayan Testler: Al testlerini doktorunuzdiği şekilde tekrarlay Bazen alerjiler zamanla değişebilir veya farklı sonuçlar gösterebilir.
3
Başka Uzmanışın: Gastroenteroloji veya pediatri uzmanlarına danış sindirim sistemi veya başka yöndeki olası sorunları.
4.
Ek Gıdaya Dik Ek gıdaya başlamadan önce, doktorunuzla detay konuşun. Belirtilerinizin artmaması için kontrollü bir şekilde ilerleyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Besin Alerjisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir