Besin Alerjisi

74 görüntüleme
D

Derya A. T.

5 Ocak 2026 12:51
Merhabalar.
Bebeğim 4,5 aylık, sadece anne sütü ile besleniyor. 3.ayda bağırsak tepkili besin alerjisi tanısı aldık. Kanlı ve mukuslu kakası vardı. Süt ürünleri ve tahini kestik. Ama devam etti ve 4.ayda kırmızı et ve yumurtayı kestik. 15 gün oldu hala kakası kanlı. Birkaç gün olmuyor, tam umutlanıyorum ertesi gün yine var. Beyaz et ve sebze yiyorum sadece, bu durum biraz canımı sıkmaya başladı. Var mı aynı yollardan geçip bana umut ve öneri verecek anneler:(
E

Edanur S.

5 Ocak 2026 13:04
Benim bebeğimde de besin alerjisi vardı bende diyet yaptım rahatladık fakat şöyle paketli yiyecek tüketiyorsaniz eğer içeriğine bakın bazı bebeklerde az miktarda bulunun süt proteini süt tozu vb. Şeylerde tepki veriyor eğer onlara dikkat etmediyseniz o yüzden olabilir
D

Derya A. T.

5 Ocak 2026 13:09
Paketli hiçbir şey tüketmiyorum. Kabak ve tavuk yemekten kuscam artık.
Z

Zehra G. ..

5 Ocak 2026 13:24
Merhaba benim bebeğimde de vardı dieyete sadık kalın bısure tavuk eti de tüketmeyin kullandığınız her şeyi not edip kan görünce kontroledin muhakkak bıryerde kacaginiz vardır farkında değilsinizdir
B

Buket ..

5 Ocak 2026 13:32
Tanıyı nasıl aldınız ? Eğer her şeye dikkat ettiğinizden eminseniz farklı bir doktorla görüşün bence. Kaka-kan testi yaptılar mi bagirsaklarda enfeksiyon da kan ve mukuslu kaka yapar
D

Derya A. T.

5 Ocak 2026 13:40
Kaka tahlili yaptık, tanıyı öyle aldık. Yediklerimi not etmeyi de deneyeyim. Hergün yediğim beyaz ekmek var, buğday alerjisi de mi var diye düşünmeye başladım ama kafama göre diyeti de değiştiremiyorum. Doktorumuza da güveniyoruz aslında ama 5.aya da böyle girersek farklı doktora gideceğim artık.
B

Buket ..

5 Ocak 2026 14:40
Beyaz ekmek salça margarin soya bunlarda da süt proteini olabilir diye okumuştum 3 ay diyet yapmıştım araştırdığımda görmüştüm
D

Derya A. T.

5 Ocak 2026 15:29
Margarin ve salçayı biliyordum, ekmekle de vedalaşayım öyleyse. Elimden gelse sadece tabletle beslencem jetgiller gibi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir