Alerji

147 görüntüleme
B

Buse A. ..

11 Mart 2026 15:08
Bebegım 3 bucuk aylık 45 gunlukken Osman hocaya hırıltı zor nefes alıyor dusuncesıyle gittim bu sırada yuzunde asırı derecede kızsrımalr dokuntu vardı cıgerlerını dinlediğinde sıkıntı yoktu ama bize süt ve yumurta diyeti baslattu alerji olabilir dedi. Hem diyet yaptım hem nemlendirdım 1 ay sonra goruselım dedi ama Bn tekrar gidemedim yuzu duzelmıstı Bn diyete devam ediyordum biraz zaman sonra sırtında dokuntu basladı dedim acaba Baska bırseye daha mı alerjisı var devlet hastanesine goturdım. 3 ay 10 gunlukken falan deri testi yapıldı ama orada sute alerji cıkmadı ve cok az yumurtaya cıktı ürünleri tekrar denememi istedi yuzunun eski halını gosterdım her dokuntu alerji degıldır herseye diyet yapmayın dedi Bn suan urunlerı deniyorum ve yuzu

tekrar atıyor sanki teste cıkamasada alerjısı var mıdır
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Mart 2026 15:21
Merhaba,

Bebeğinizin alerji belirtileri hakkında endişe duyduğunuzdan dolayı öncelikle sizi anlayışla karşılıyorum. 45 günlükken başlayan hırıltı, zor nefes alma ve yüzündeki kızarıklıklar nedeniyle Osman hocaya başvurmuşsunuz. Süt ve yumurta diyeti başlattığı ve 1 ay sonra kontrole çağırdığı ancak sizin gidemediğiniz belirtiliyor.

Diyet sırasında yüzünüzün düzelmesi, ancak daha sonra sırtında döküntülerin başlaması sizi endişelendirmiş. Devlet hastanesinde 3 ay 10 günlükken deri testi yapıldı, ancak süt alerjisi çıkmadı, sadece yumurtaya çok az çıktı. Doktorunuz, ürünleri tekrar denemenizi istedi ve her döküntünün alerji olmadığını, her şeyden diyet yapmamanızı tavsiye etti.

Şimdi, ürünleri denediğinizde yüzünüz tekrar atıyor ve sanki teste çıkmasa da alerjisi var mı diye endişeleniyorsunuz.

Bu konuda atabileceğiniz adımlar:

1. Doktorunuzun tavsiyelerine uyun: Ürünleri kontrollü bir şekilde ve birer birer ekleyin, böylece hangi ürüne alerjiniz olduğunu daha kolay tespit edebilirsiniz.

2. Günlük gözlem: Bebeğinizin tepkilerini günü gününe bir günlükte kayıt edin. Bu, hangi gıdaların hangi tepkileri tetiklediğini görmenize yardımcı olabilir.

3. Alerji testlerini tekrar değerlendirin: Bazı alerjiler deri testlerinde direkt olarak çıkmayabilir. Eğer belirtileriniz devam ediyorsa, başka testler veya değerlendirmeler için doktorunuzla konuşun.

4. Diyetisyen desteği alın: Bir alerji diyetisyeni, sizin için uygun bir diyet planı oluşturmanıza ve hangi gıdaları güvenle tüketebileceğinizi belirlemenize yardımcı olabilir.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerjik Belirtiler Var Ama Doktor Diyet Açtırdı
2. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
3. Alerji Olabilir mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir