Alerji Olabilir mi?
86 görüntüleme
M
Merve
15 Ağustos 2025 16:57
Merhaba 6,5 aylık bebeğimin on gündür gaitasında mukus var ve pişiği de geçmiyor, gazını bazen köpüklü yapıyor. Hangi besine alerjisi olduğunu kendim gözlemleyerek mi tespit edeceğim?
Ş
Şule G.
15 Ağustos 2025 17:13
En iyi tespit gözlemlemek sanırım. Burda okuduğum anladığım kadarıyla süt alerjisi bazen kan testinde çıkmadığı halde hassasiyet devam edebiliyormuş

Feride Y.
15 Ağustos 2025 18:02
Merve hanım merhaba benim bebeğimde aynı şeyler üç aylıkken yaşandı ama bunlara ek olarak bizde egzamalar oluştu kan testi ve iki kes de deri testi yaptırdık neye alerjisi olduğunu çıkmadı. Uzunca bir süre çok fazla ürüne diyet yaptım bu sürede egzamalarını geçirdim ve sonra diyet açma yaparak yumurtaya alerjisi olduğunu tespit ettim. Ama bahsettiğim bu süreç üç falan sürdü sizde yumurta çikolata süt susam ve domates gibi ürünlere dikkat edin bence ve en iyi yöntem gözlemlemek
Z
Zeynep Ö.
15 Ağustos 2025 18:28
Feride hanım merhaba nasıl uyguladınız diyetinizi acaba benim bebeğim de bir aylık besin alerjisi var anlamaya çalışıyorum ama nasıl yapacağım şaşırdım destek mi aldınız acaba

Feride Y.
16 Ağustos 2025 17:06
Evet Zeynep hanım İstanbul’da alerji merkezine gittik alerji doktoru ile görüştük sonra yine aynı yerde bulunan alerji diyetisyeninden destek aldım. Onun yasakladığı besinleri yemedim ama onun öncesinde de ben süt çikolata ve yumurta diyeti yapıyordum. Egzamalar iyileşince diyeti sırayla açmaya başladık. Örneğin bir hafta boyunca miktarını artırarak ceviz yedim egzama tekrarlamayınca diğer kuru yemişlerdi de tüketmeye başladım. Bu şekilde birçok besini tek tek denedim. Yumurtaya alerjisi olduğunu anladım ama denemediğim besinleri de aynı şekilde devam ettim çünkü çoklu besin alerjisi de olabilirdi