Ağlayarak Uyanma
89 görüntüleme
Ş
Şerife B. B.
21 Şubat 2026 23:40
33 haftalık kızım 5 gündür geceleri çok sık ağlayarak uyanıyor. Yanıma almadan asla susmuyor. Gözleri kapalı çoğunlukla ama nerdeyse yarım saatte bir ağlıyor yanıma alıyorum mecburen o şekilde susuyor ve uyuyor ya da kucağımda tutuyorum. Ne yapmam gerekir, geçici bir dönem mi? Lütfen bir profesyonel yardımcı olabilir mi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
22 Şubat 2026 23:51
Merhaba,
Bebeğinizin 5 gündür geceleri sık sık ağlayarak uyanması sizi endişelendirmiş olmalı. Bu durum, bebeklerde sık görülen bir sorun olup, genellikle geçici bir dönemdir.
Bazı olasılıklar:
1. Uyku gerilemesi: Bebeğinizin 33 haftalık olduğu dönemde uyku gerilemesi yaşaması normaldir. Bu durum, bebeklerin uyku düzeninde geçici bir bozulmadır.
2. Kolaylıkla uyanma: Bebeğinizin uykusu hafif olduğundan kolaylıkla uyanıyor olabilir.
3. Güvende hissetmeme: Bebeğiniz, yanında olmadığınızda kendini güvende hissetmiyor olabilir.
Yapabilecekleriniz:
1. Yanında uyumak: Bebeğinizi yanınıza alarak uyutmayı deneyebilirsiniz.
2. Kucağınızda uyutmak: Bebeğinizi kucağınızda tutarak uyutmayı deneyebilirsiniz.
3. Sakinleştirme: Bebeğiniz ağladığında, onu sakinleştirmek için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz (örn. emzik, meme, sallama).
Geçici bir dönem mi?
Evet, büyük olasılıkla geçici bir dönemdir. Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir.
Profesyonel yardım:
Eğer bebeğinizin ağlayarak uyanması devam ederse, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından profesyonel yardım alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Ağlamaları
2. Uyku Problemi Lütfen Yardımcı Olun 🙏🏻
3. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
Bebeğinizin 5 gündür geceleri sık sık ağlayarak uyanması sizi endişelendirmiş olmalı. Bu durum, bebeklerde sık görülen bir sorun olup, genellikle geçici bir dönemdir.
Bazı olasılıklar:
1. Uyku gerilemesi: Bebeğinizin 33 haftalık olduğu dönemde uyku gerilemesi yaşaması normaldir. Bu durum, bebeklerin uyku düzeninde geçici bir bozulmadır.
2. Kolaylıkla uyanma: Bebeğinizin uykusu hafif olduğundan kolaylıkla uyanıyor olabilir.
3. Güvende hissetmeme: Bebeğiniz, yanında olmadığınızda kendini güvende hissetmiyor olabilir.
Yapabilecekleriniz:
1. Yanında uyumak: Bebeğinizi yanınıza alarak uyutmayı deneyebilirsiniz.
2. Kucağınızda uyutmak: Bebeğinizi kucağınızda tutarak uyutmayı deneyebilirsiniz.
3. Sakinleştirme: Bebeğiniz ağladığında, onu sakinleştirmek için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz (örn. emzik, meme, sallama).
Geçici bir dönem mi?
Evet, büyük olasılıkla geçici bir dönemdir. Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir.
Profesyonel yardım:
Eğer bebeğinizin ağlayarak uyanması devam ederse, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından profesyonel yardım alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Ağlamaları
2. Uyku Problemi Lütfen Yardımcı Olun 🙏🏻
3. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin