Uyku Problemi Lütfen Yardımcı Olun 🙏🏻

200 görüntüleme
İ

İrem E.

27 Eylül 2025 15:08
5 ay 1 haftalık kızım var gündüzleri 30 40 dakikadan uzun uyumuyor uyanıklık süresine dikkat ediyorum çoğu zaman 2saat uyanık kalıyor ama bazen az uyuduğu için 1 buçuk saat sonra uyumak istiyor . Genelde ağlayarak uyanıyor ve kısa kısa uyuduğu için 4 5 tane gündüz uykusu yapmış oluyor . Ayrıca akşam da 7 8 arası uykuya geçiriyorum sonra hemen 1 2 kez uyanıyor geri uykuya döndürüyorum bütün gece 4 5 kez özellikle 3ten sonra saat başı ağlayarak uyanıyor her uyandığında emzirmiyorum çoğu zaman kucakta uyumak istiyor . Çok yıprandım gündüz kısa uyuduğu için hiç bir şey yapamıyorum geceleri uyku nedir bilmiyorum bu durum geçecek mi geçecekse nasıl geçecek
E

Edanur D.

27 Eylül 2025 15:26
Merhaba. Ben bunları 3.5 aylıkken yaşıyorum uyku gerılemesı ataktır dıye düşünuyorum. 4. Ay uyku gerılemesı ve atağı yaşamadıysanız 5. Aya sarkmıs olabılır
İ

İrem E.

27 Eylül 2025 15:28
Yaşadık aslında ama şu an daha fazla yaşıyoruz bir de sürekli ağlıyor memnun edemiyoruz
T

Tuğba N.

27 Eylül 2025 15:56
Benim bebeğimde de bu durum var. Gündüzler 10-15 dakikalık süren bölük bölük uyuduğu günler oluyor. Akşamda yarım saatte bir kalktığı günler oluyor. Gerçekten iki taraf içinde yorucu bir süreç. Banana normal olduğunu ve zamanla azalacağını söylediler. Diş çıkarıyor olabilir mi bir de?
İ

İrem E.

27 Eylül 2025 15:57
Diş olabilir bir ihtimal ama diş kaşıyıcılarla o kadar da mutlu olmuyor
V

Vahide N. A.

27 Eylül 2025 16:40
3,5 aylığız doğduğu günden beri öyle insanın yaşama enerjisi bile kalmıyor bazen kaç doktora gittiysem uyutmaya zorlamayın bi yerde pes edecek her çocuk kalıba girmez dedi gündüz 10 -20 dk arası uyuyan bebeğim şimdi 1 saat uyuyor bence bazı çocuklar çok hareketli ve enerjik yapısal yorulmuyorlar hemen en azından benim kızım öyle iyce yoruyorum oynuyorum arka arka esnemeye başlayınca hemen yatırıyorum bütün gün uyutmaya çalıştığım bebeği maksimum yarım saatte uyutuyorum artık saatlere takılmayınca oldu bunlar bide enerjisini nasıl bitireceğimi deneyerek oyunlarla keşfettim dinlenmesine kucakta dolaşmasına izin vermedikçe de yoruldu ve çok ciddi uyku gerilemesi yaşadığımız bir dönemdeyiz belki sizin bebişte de işe yarar
D

Didem Ç. ..

27 Eylül 2025 17:54
İrem hanım çocuklarımız arasında 5 gün varmış. Bir haftaya yakındır bende aynı şeyleri yaşıyorum uykusu var ama uyumamak için direniyor. Geceleri bir kaç defa kalkardı şimdi saat başı neredeyse. Ben diş mi acaba diye düşünmüştüm ama hemşiremiz bu aylarda uyku gerilemesi görülür çocuklarda normal dedi
İ

İrem E.

27 Eylül 2025 17:58
Vahide hanım aslında yoruyorum esniyor gözlerini ovuşturuyor ama gündüz hep kısa kalıyor uykuları gece de yorulunca daha çok uyanıyor gibi hissettim :( Didem hanım yalnız olmadığımı bilmek bi nebze rahatlattı umarım bu uyku gerilemesi çabuk biter çünkü biz annelerinde biraz dinlenmeye ihtiyacı var :(
B

Beyza N. ..

27 Eylül 2025 18:43
Benim oğlum da 5 ay 3 haftalık ve yaklaşık 3 haftadır aynı durumda. Geceleri birkaç kez kalkardı şimdi 10’dan fazla kalkıyor sanırım :( gündüz uykuları doğduğundsn beri 25 maksimum 30🥹Gündüz uyandığında 15 dakika boyunca aynı desteği vererek uyutmaya devam et demişti uyku danışmanı. Gündüzleri bunu deniyorum, tekrar kucağıma alıyorum bazen uyumaya devam ediyor. Belki siz de denemediyseniz deneyebilirsiniz.önceden uyandı diye ben de onunla hemen iletişim kurardım ve gerçekten uyanır uyumazdı, şimdi sessizce alıp uykuya döndürmeye çalışıyorum bazen işe yarıyor. Ama geceleri bir çözüm bulamadım. Bana göre gazdan ve dişten uyanıyor. İnşallah bu süreç çabucak geçer, yavrularımız afiyetli bir uyku çeksinler, bedenleri zihinleri dinlenebilsin.
İ

İrem E.

27 Eylül 2025 18:47
Gündüz uykularını uzatmayı denememiştim deneyim belki faydası olur teşekkür ederim 🥲hem yavrularımız hem bizler dinlenelim inşallah
N

Neslihan K. D.

27 Eylül 2025 19:09
7.aya girmek üzereyiz ve 4.aydan itibaren bizde sabaha kadar saatbaşı uyanıyoruz.son 1 haftaya kadar gündüz uylularımız iyiydi bir sorun yoktu ama şimdi onlarda bozuldu max.20 veya 30 dk oluyor. Ne denediysem olmadı gece uyanmalarına bir çare bulamadım. Akşam 19.30 - 20.30 arası uykuya çok rahat geçiyoruz ilk 2 saat aralıksız uyuyup sonrasında saat başı uyanıyoruz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir