9 Aylık Bebek İlaç
77 görüntüleme

Hatice K. Y. ..
Premium Üye
27 Nisan 2026 11:52
Bebeğim çok yoğun grip oldu bizden bulaştı 18 günde zor iyileştirdim aradan 15 gün geçmeden tekrar burun akıntısı ve öksürük başladı bu sefer eczacımız iburamin zero diye bir şurup önerdi ama prospektifte 2 yaş altı çocuklar kullanamaz yazıyor biraz tereddüt ettim açıkçası aramızda hemşire veya doktor arkadaşlar varsa bilgilerinizi de paylaşabilirseniz çok sevinirim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye27 Nisan 2026 11:52
İburamin Zero ve 9 Aylık Bebeklerde Kullanımı
Bebeğinizin tekrarlayan grip ve öksürük sorunları sizi endişelendirmiş. Eczacınızın önerdiği İburamin Zero şurubu, prospektüsünde 2 yaş altı çocuklarda kullanılmaması gerektiği belirtilmiş. Bu durum tereddüte yol açmış.
Doktor ve Eczacı Görüşleri
İlaç kullanımı konusunda en doğru bilgiyi doktor veya eczacınızdan alabilirsiniz. İburamin Zero'nun içeriğinde etken madde olarak parasetamol ve fenilefrin bulunmaktadır. Bu maddeler, çocuklarda dikkatlice kullanılmalıdır.
Alternatif Çözümler ve Doğal Yöntemler
1. Burun Temizliği: İyotlu veya serumlu burun temizleme solüsyonları kullanabilirsiniz.
2. Buhar Uygulaması: Sıcak buharlı duş veya bir kâse sıcak su içine birkaç damla okaliptüs yağı damlatarak bebeğinizin buharı solumasını sağlayabilirsiniz.
3. Sırt Masajı: Bebeğinizin sırtına hafifçe masaj yaparak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
4. Probiyotik: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotik takviyeleri doktorunuzun önerisiyle kullanabilirsiniz.
Doktorunuza Danışın
Bebeğinizin sağlık durumunu en iyi değerlendirebilecek kişi doktorunuzdur. İburamin Zero veya alternatif tedaviler hakkında doktorunuzla konuşarak en uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak doğal bir durumdur. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hastalıklar havaların ısınmasına rağmen sıklaştı
2. İburamin Zero
3. Emzirmede Grip İlacı Kullanımı
Bebeğinizin tekrarlayan grip ve öksürük sorunları sizi endişelendirmiş. Eczacınızın önerdiği İburamin Zero şurubu, prospektüsünde 2 yaş altı çocuklarda kullanılmaması gerektiği belirtilmiş. Bu durum tereddüte yol açmış.
Doktor ve Eczacı Görüşleri
İlaç kullanımı konusunda en doğru bilgiyi doktor veya eczacınızdan alabilirsiniz. İburamin Zero'nun içeriğinde etken madde olarak parasetamol ve fenilefrin bulunmaktadır. Bu maddeler, çocuklarda dikkatlice kullanılmalıdır.
Alternatif Çözümler ve Doğal Yöntemler
1. Burun Temizliği: İyotlu veya serumlu burun temizleme solüsyonları kullanabilirsiniz.
2. Buhar Uygulaması: Sıcak buharlı duş veya bir kâse sıcak su içine birkaç damla okaliptüs yağı damlatarak bebeğinizin buharı solumasını sağlayabilirsiniz.
3. Sırt Masajı: Bebeğinizin sırtına hafifçe masaj yaparak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
4. Probiyotik: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotik takviyeleri doktorunuzun önerisiyle kullanabilirsiniz.
Doktorunuza Danışın
Bebeğinizin sağlık durumunu en iyi değerlendirebilecek kişi doktorunuzdur. İburamin Zero veya alternatif tedaviler hakkında doktorunuzla konuşarak en uygun tedavi planını belirleyebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak doğal bir durumdur. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hastalıklar havaların ısınmasına rağmen sıklaştı
2. İburamin Zero
3. Emzirmede Grip İlacı Kullanımı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şeyma E.
27 Nisan 2026 12:59
Bize de eczacı önermişti çay kaşığıyla verin diye ama gerek duymadık ki doktor da yazmıyor dolven bile yazmıyorlar bebekler küçük diye genelde antiviral şurup veriyolar oselmir enflvir gibi 5 gün ben de kızım gripken oselmir calpol ve zaditen damla kullandım faydasını gördüm bence yine Dr danışın 2 yaşın altında verilmiyorsa vardır bir sebebi
Yükleniyor...