Hastalıklar havaların ısınmasına rağmen sıklaştı
359 görüntüleme

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
29 Mayıs 2025 15:10
Son dönemlerde havaların ısındığına şahit oluyoruz fakat hastalık sıklığında da ilginç bir şekilde artış var. Burada en çok gördüğümüz sebebin ısının havalara uygun giydirmeme ve aşırı terleme sonrasında Rüzgar alma olduğunu görüyoruz. Vücudunuz terleyip Rüzgar aldığında enfeksiyonuna yakalanma sıklığınız artar. Bu dönemlerde korkmadan dış ortamlarda zaman geçirmeye devam edin fakat soğan tarzında kat kat giydirme olayını benimseyin. Bu sayede hava ısındıkça üzerindeki katmanları azaltarak terleme ihtimalini düşürür ve kas tutulması, viral enfeksiyonlar gibi sorunların da önüne geçmiş olursunuz.
Bundan sonra her gün farklı bir başlıkta en az bir konu paylaşmayı planlıyorum. İlk konumuz enfeksiyon sıklığını tekrar düşürmek ve zor gelen bu sıcak havaların keyfini pürüzsüz çıkarmak üzerine olsun. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi alt kısımda benimle paylaşmanızı istiyorum. Her gün yeni bir konuda buluşmak üzere 😄
Bundan sonra her gün farklı bir başlıkta en az bir konu paylaşmayı planlıyorum. İlk konumuz enfeksiyon sıklığını tekrar düşürmek ve zor gelen bu sıcak havaların keyfini pürüzsüz çıkarmak üzerine olsun. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi alt kısımda benimle paylaşmanızı istiyorum. Her gün yeni bir konuda buluşmak üzere 😄
S
Sevim Ö.
29 Mayıs 2025 15:34
Allah razı olsun
Ö
Özlem A.
29 Mayıs 2025 16:33
Hocam bebeğim yarık damak doğdu damaklı emzikleri ağzında tutamıyor yarık damak bebekler için yalancı emzik var mı ?
Bir de ek gıda sürecimiz nasıl olmalı yarık damak olduğu için ek gıda sürecini merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler🙏
Bir de ek gıda sürecimiz nasıl olmalı yarık damak olduğu için ek gıda sürecini merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler🙏
E
Eliz ..
29 Mayıs 2025 19:16
Şimdi gördüm indirdim uygulamayı umarım çözebilirim faydalı olacaktır
E
Efe Ç.
29 Mayıs 2025 20:21
Şuan aynı konudan müzdarip bi anne olarak grip olduk çok terleyen bi çocuk fakat sırtına ufak bez koyma yöntemiyle başa çıktım bu zamana kadar ama bu hafta sonu malesef işe yaramadı çok terledi çok sık sırt bezini atletini değiştirdik (takviye almasına rağmen) fakat gribe yakalandık 🤷♀️ ağır geçmediğine şükür edip iburamin zero ve bol pekmez bol burun temizliğiyle bitirmeyi hedefliyorum umarım tekrarlamaz..
R
Rüveyda G. Ş. Y. ..
29 Mayıs 2025 20:36
Peki bu dönemdeki hastalıklarda boğazı tahriş olmus ve geniz akıntısı olan bebek için burun temizleme dışında doğal bitki çayı verebilir miyiz? Ihlamur gibi (1yas bebek)
A
Ayşenur K. T. ..
29 Mayıs 2025 20:53
Hocam 30 derece üstü olan bir şehirde yaşıyoruz. 4 aylık bebeği şortlu tulumla gezdiriyorum diye herkes laf ediyor. Doğru mu yapıyorum?

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
29 Mayıs 2025 21:46
Bulunduğunuz ortama göre giyim yaptırmalısınız. Mesela 25°’nin üzerindeki bir sıcaklıkta bebeğinize çıplak bir şekilde muayene yaptırabilir ya da banyo sonrasında masaj yapabilirsiniz. Yani şort olayı bence gayet güzel. Herkes konuşur, maalesef bilmeyenler de konuşuyor…
Z
Zehra B.
30 Mayıs 2025 09:56
Hocam merhaba benim çocuğum hiç terleyip soğumadı hep ona göre giydirdim ama yine hasta olduk mevsimsel grip gibi ateş ve burun akıntısı var sadece. Sizce toz ve polen alerjisi olan bir çocuk bu mevsimde daha kolay mı hasta oluyor ve bağışıklığı zayıflıyor

Ayşenur A. ..
1 Haziran 2025 19:21
Hocam antibiyotiği neye göre vermeliyiz. Hangi doktora gidersek gidelim Boğaz enfeksiyonu var deyip antibiyotik yazıyorlar. Kullansak da kullanmasakta hep bir vicdan azabı çekiyorum. Çocuklarım daha çok Ocak ayındaki salgın hastalıklarda antibiyotik kullanıyorlar. Ani başlayan ateş karın ağrısı ishal veya kusma gözlerde sulanma kızarıklık ve baş ağrısı belirtileri bunlarda Antibiyotiğin yeri var mı?
İ
İpek
2 Haziran 2025 13:46
Mart doğumlu kızım da hiç terleyip soğumadı ama nasıl olduysa 2 hafta önce ikimiz de influenza b olduk kim kime bulaştırdı bilmiyorum ama ben covid olmuştan beter oldum kızım hafif atlattı çok şükür, tabi 3 aydan küçük olduğu ve ateşi 37,5'tan fazla olduğu için 3 gün yatış verildi.Doğduğundan beri sadece zıbın ve soguklarda coraplı pantolon giydirdim sadece
S
Serap İ.
2 Haziran 2025 19:07
Hocam merhaba, 3 ay 5 günlük bir kızım var. Sütüm çok az geldiği için sadece mama ile besliyorum. Eşimde bende grip olduk eşim olabildiğince uzak duruyor ama bende hastayım. Bebeğimizede bulaşır mı diye tedirginiz. İlla günün birinde hasta olacak ama çok ufak olduğu için tedirgin olduk. Ayrıca nasıl koruyabiliriz.

Tolga Ş.
Yazılım Geliştirici
4 Haziran 2025 10:40
Teşekkürler hocam.

Taha F. Ş.
Avukat
5 Haziran 2025 17:04
Elinize emeğinize sağlık hocam.