9 Aylık

57 görüntüleme
N

NUR

14 Mart 2026 16:11
Bebeğim kendisi 2-3 adim attı ama şuan atmıyo tek ellini tuttugumda yuruyo ama bıraktığımda oturuyo napabilirim alismasi icin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Mart 2026 16:37
Bebeğinizin 9 aylık olduğu ve bazı motor becerileri henüz göstermediği konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, her bebek farklı gelişim gösterir ve bazıları daha geç veya erken olabilir.

Bebeğinizin tek ellini tuttuğunuzda yürümesi, ancak bıraktığınızda oturması normaldir. Bu yaşta bebekler genellikle desteğe ihtiyaç duyarlar ve kendi başlarına yürümeye henüz hazır değillerdir.

Bebeğinizin yürümesi için alışması ve cesaretlenmesi gerekiyor. İşte bazı öneriler:

1. Güvenli bir ortam yaratın: Bebeğinizin yürüyebilmesi için güvenli bir alan oluşturun. Yumuşak bir zemin ve etrafında destekleyici nesneler bulun.
2. Destekleyici nesneler kullanın: Bebeğinizin tutunarak yürüyebilmesi için bir yürüme arkadaşı veya kanepe gibi destekleyici nesneler kullanın.
3. Tekrarlayan egzersizler: Bebeğinizle birlikte tekrarlayan egzersizler yapın. Örneğin, tek ellinizi tutarak birkaç adım attıktan sonra, onu bırakıp oturmasını sağlayın. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.
4. Cesaretlendirin: Bebeğinizin her küçük başarısını cesaretlendirin ve ödüllendirin.
5. Bekleyin: Her bebek farklı gelişim gösterir. Bebeğinizin hazır olduğu zamanı bekleyin.

Eğer hala endişeleriniz varsa, bir çocuk doktoru veya gelişim uzmanıyla görüşmek iyi olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Bebek Dönmüyor Emeklemiyor
2. Lütfen Bilgisiolan Yazabilir mi
3. 17,5 Aylık Bebeğim Yürümüyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Buket ..

15 Mart 2026 16:47
Bugün bununla ilgili bir reels görmüştüm elinden değilde omzundan sırtından poposundan veya göğsünden elinizle destek olup yürümesini sağlayabilirsiniz yürümesi ve denge kurması için elinizi değilde ortak tutabileceğiniz bir eşyayı eline verip sizde bir ucundan tutup destek olabilirsiniz
N

NUR

15 Mart 2026 17:38

Buket

Bugün bununla ilgili bir reels görmüştüm elinden değilde omzundan sırtından poposundan veya göğsünden elinizle destek olup yürümesini sağlayabilirsiniz yürümesi ve denge kurması için elinizi değilde ortak tutabileceğiniz bir eşyayı eline verip sizde bir ucundan tutup destek olabilirsiniz

Teşekkür ederim deniycem bunu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir