9 Aylık Bebek Dönmüyor Emeklemiyor
193 görüntüleme

Özüm U.
17 Şubat 2026 00:00
Kızım 9 aylık sağa ve sola dönerken yüz üstü ve sırt üstü asla dönmüyor. Yüzüstü durmaktan da asla hoşlanmıyor. Otururken kendi etrafında dönüyor. Popo sürünmesiyle yer değiştiriyor ama emekleme yok. Emekleme pozisyonu alıyor yaylanıyor ama bacağını alttan kurtaramadığı için devamı gelmiyor. Emekleme pozisyonuna ben getirince rahatsız oluyor ağlamak istiyor. Ayrıca badıldama da yok. Sayısız ses ve çığlık var ama başka bir şey yok. Parmak beslenme var. Alkış bitti gitti gel gel gibi el hareketlerini yapıyor. Ekran vermiyorum gün içinde aktif oyun oynuyoruz kitap okuyoruz sohbet ediyoruz sürekli iletişim halinde. Kafam karışıyor gelişimsel pediatriye ve çocuk nörolojisine götürmeli miyim ? Böyle gelişim yaşayan var mı ?

Ebru K. ..
17 Şubat 2026 00:04
Benim kızımda 7 ay 24 günlük fakat dönmüyor ve asla yüz üstü karnının üstünde durmaktan nefret ediyor hata yere bile koyamıyorum direk ağlıyor

Özüm U.
17 Şubat 2026 00:08
Benim kızımda <strong>7 ay 24 günlük</strong> fakat dönmüyor ve asla yüz üstü karnının üstünde durmaktan nefret ediyor hata yere bile koyamıyorum direk ağlıyor

Ebru K. ..
17 Şubat 2026 00:14
Evet hani benim kızımdan 4 gün büyük bebiş var arkadaşımın emekliyor baba mama diyor yani görünce hani acaba nerde hata yapıyorum diyorum ama her bebiş kendine özel

Afranur K.
17 Şubat 2026 00:18
Emeklemek bir gelişim basamağı sayılmıyor, direk sıralayıp yürüyen bebekler var, Osman beyin videolarında defalarca söylediği bir cümle bu. Bundan dolayı emekletmek için bence zorlamayın.
Açıkçası babıldamayı da konuşma/kelime sayısına benzetirsek sizinle sözsüz iletişim kuruyorsa sıkıntı yoktur.
Kafama takılan tek durum dönmemesi orayı çok net söylememişsiniz, hiç dönme hareketi yapmadı mı bugüne kadar yoksa tam tur dönmedi gibi bir şey mi? Çünkü dönme bi gelişim basamağı sizin ayınıza kadar en azından sağ ya da sol tek taraflı bir dönme eylemi göstermiş olması gerekiyor diye biliyorum. Diğerleri için değil am bunun için öncelikli bir çocuk doktoruna muayene olursanız iyi olur bence
Açıkçası babıldamayı da konuşma/kelime sayısına benzetirsek sizinle sözsüz iletişim kuruyorsa sıkıntı yoktur.
Kafama takılan tek durum dönmemesi orayı çok net söylememişsiniz, hiç dönme hareketi yapmadı mı bugüne kadar yoksa tam tur dönmedi gibi bir şey mi? Çünkü dönme bi gelişim basamağı sizin ayınıza kadar en azından sağ ya da sol tek taraflı bir dönme eylemi göstermiş olması gerekiyor diye biliyorum. Diğerleri için değil am bunun için öncelikli bir çocuk doktoruna muayene olursanız iyi olur bence

Özüm U.
17 Şubat 2026 00:42
Emeklemek bir gelişim basamağı sayılmıyor, direk sıralayıp yürüyen bebekler var, Osman beyin videolarında defalarca söylediği bir cümle bu. Bundan dolayı emekletmek için bence zorlamayın.

Özüm U.
17 Şubat 2026 00:43
Evet hani benim kızımdan 4 gün büyük bebiş var arkadaşımın emekliyor baba mama diyor yani görünce hani acaba nerde hata yapıyorum diyorum ama her bebiş kendine özel
A
Ayşenur K.
17 Şubat 2026 02:25
kimi bebekler yapmayabiliyor benim bebeğim 10. Ay sonunda dönmeye 11. Ay sonunda emeklemeye 14. Aydada yürümeye başladı ben götürmüştum ama doktorumuz her bebek kendine özel o kendi kafasinda cesaret eder ve yapar demişti

Selma B.
17 Şubat 2026 14:31
Benimkide 9.5 aylık emekleme ve ileri doğru bir hareket yok geri geri sürünüyor döne döne gidiyor ilgisini çeken bir şeyi almak için
yerden kalkamıyor ama koltuktan geri geri sürünüp yere inip ayakta mobilya mobilya geziyor benimki biraz tombiş o yüzden olduğunu düşünüyorum hiç bir şey için zorlamıyorum saldım kendi ne yapmak istiyorsa onu yapsın ama emeklemesini çok isterdim 🥲
yerden kalkamıyor ama koltuktan geri geri sürünüp yere inip ayakta mobilya mobilya geziyor benimki biraz tombiş o yüzden olduğunu düşünüyorum hiç bir şey için zorlamıyorum saldım kendi ne yapmak istiyorsa onu yapsın ama emeklemesini çok isterdim 🥲
A
Alya
17 Şubat 2026 23:32
Benim kızımda 9 aylık sağa sola dönüyor ama tam tur dönemiyor emeklemiyorda emeklememesi sorun değil doktora götürdük desteksiz oturması adım atması iyi bir şey gelişimi iyi dedi