9. Ayda Aktiviteler - Yetersizlik Hissi
303 görüntüleme
B
Buket ..
30 Ocak 2026 16:41
Ailemden değişik bir baskı alıyorum bebeğe bir şey öğretmedigimi geri kalacağını ve oyuncakların yetersiz olduğunu söylüyorlar. Bebek üniversitesinin ilk 2 serisi var , eğitici kartlar var bunları sadece ağzına aliyor okuduğumda ilgilenmiyor. Bultak puzzle ve eğitici kuleler var canı isterse onlarla oynuyor, birbirine vuruyor. Çıngıraklı oyuncaklar 3-4. aydan kalma. Ben desteksiz büyütüyorum mutfak temizlik uyku beslemeyle geçiyor günüm. Günde 15-20 dakika birlikte oyun oynuyoruz onun dışında konuşuyorum ,sürekli peşimde zaten oyuncaklardan çok evdeki random eşyalar, kediler daha çok ilgisini çekiyor. Ama aileme göre bunlar eğitici, yeterli degil ve "geri kalcak" diye ödleri kopuyor. Eşim 2 aydır işsizdi maddi olarakta zorlandığımız için hiç yeni oyuncak alamadım. Siz neler yapıyorsunuz ? Bazen kendimi suçlu hissediyorum ilgilenemiyorum öğretemiyorum diye ama kendi keşifte yapıyor çekmeceleri açıyor çorapları çıkarıyor , dolap kapaklarını açıp kapatıyor oyalanacak bir şey buluyor yani ama ben yetemiyorum gibi hissediyorum
B
Buket ..
30 Ocak 2026 20:52
Kilitli poşetlere bezelye ve biraz su koyup ağzını kitleyip önüne koyabilirsiniz. Bir tane borcamın içine oyuncaklarını koyup çıngıraklarını falan streçleyip oyuncakları kurtarma yapabilir streçten. Mandalları elbise askılığını tek tek koyup onları tek tek çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Aynanın karşısında onunla sohbet edebilirsiniz. Bir tane küçük su şişesinin içerisine renkli bakliyatları koyup eline verip sallamasını saglayabilirsiniz. Bitmiş bir islak mendil kutusunun içerisine Çorapları koyup Çorapları kurtarma oyunu oynayabilirsiniz. Oyuncak olsa bile insan ne yapacağını şaşırıyor bazen bu sizin yetmediğiniz anlamına gelmiyor
S
Sümeyra s. s.
1 Şubat 2026 11:45
Buket hanım benim kızım 19 Luk boş damacana kovalıyor o zaman benim kızım çok çok geri kaldı boş damacana ile oynuyor 😅 dolap karıştırması çok güzel bir şey neler olduğunu kurcalamak ve keşfetmek istiyor. Çok oyuncağı olunca da sıkılacak. Her gün iki oyuncak ile YouTube dan aktivite bakın yapın ben baş edemediğim çok zaman yaşıyorum bulaşık makinesi yerleştiriyoruz mesela bu etkinlik bence onun için. Bizde bul tak puzzle kuleler vs yok bence yeterince oyuncak var sizde kim bunu yetersiz görüyorsa alsın getirsin o zaman