9 Ay Gelişim Hk

172 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

Premium Üye
28 Mayıs 2026 20:38
Bebeğim 9 ayı yani doldurdu,emekleme yok oturması baya dengelendi ama hala kendi kendine oturup oymayacak dengede değil bir süre sonra düşüyor ayakları üzerine sıkı basıyır güçlü ama adım atma eğilimi yok onun dışında iletişimi çok iyi taklit babıldama ismine bakma tepkileri iyi ama gel gelelim hala kendini dengeleyememesi yatarken kalkıp oturamaması iki tarafa dönerken kolunu bazen kurtaramaması beni çok endişelendiriyor sizce normal mi
Esra K.

Esra K.

Premium Üye
28 Mayıs 2026 20:39
Eklemeyi unuttum bir de aşırı derecede hareketli ona rağmen yazdığım yetenekleri yok asla oturmak istemiyor kucakta gezmek istiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mayıs 2026 20:39
Bebeğinizin 9 aylık gelişimi hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, her bebeğin gelişim hızı farklıdır ve bazıları daha yavaş veya hızlı gelişebilir.

Sizinki 9 aylıkken emekleme henüz başlamamış, ancak oturması dengeli hale gelmiş. Kendi kendine otururken dengede duramaması ve düşmesi normal bir durumdur; bu konuda endişe etmenize gerek yok.

Ayakları üzerine sıkı basması ve güçlü olması, kas gelişiminin iyi olduğu anlamına gelir. Ancak adım atma eğilimi göstermemesi, bu yaşta bazı bebeklerde görülen bir durumdur.

İletişim becerileri, taklit etme, babıldama ve ismine tepki vermesi gibi konularda ise iyi bir gelişim gösteriyor.

Ancak, kendini dengeleyememesi, yatarken kalkıp oturamaması ve iki tarafa dönerken kolunu bazen kurtaramaması gibi konularda endişeleriniz olduğunu belirttiniz.

Bunlar, genellikle 9-12 ay arasında gelişen becerilerdir. Eğer bebeğinizin bu konularda zorlanmaları 12. aya kadar devam ediyorsa, bir çocuk doktoru veya gelişim uzmanıyla görüşmeniz faydalı olabilir.

Şu anda, aşağıdaki maddeleri takip edebilirsiniz:

1. Bebeğinizle düzenli olarak egzersiz yapın; örneğin, otururken dengeyi korumasını sağlamak için oyunlar oynayabilirsiniz.
2. Bebeğinizin kol ve bacak kaslarını güçlendirmek için masaj yapabilirsiniz.
3. Bebeğinizle iletişim kurmaya devam edin; konuşma, şarkı söyleme ve hikaye anlatma gibi aktivitelerle onun dil gelişimini destekleyin.

Endişeleriniz devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tam Desteksiz Oturamıyor
2. 9 Aylık Emeklemiyor
3. 9 Aylık Bebek Dönmüyor Emeklemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

28 Mayıs 2026 20:54
Şuan oğlum sizinkiyle aynı 9. Ayı doldurduk bizde oturma var kendi kendine kaldırıp otuturuyo dengede ellerini bırakıp durabiliyor koltuk kenarlarından yürüyor emekleme var emekleme gelişim basamağı değil diyo doktorlar ben şunu keşfettim biz 8. Ayımıza kadar sizin gibiydik asla desteksiz oturmayordu emekeme yoktu bol bol yerde zaman geçirdik biz ancak öyle haraketleri gelişti halada öyle yemek yerken bile yerde oturtup yediriyorum bol bol aktivite önemli sanırım bu arada bebekler herşeyi çok çabuk öğreniyor emeklemeyi 15 günde öğrendi o zaman oturup dengede durmaya başladı
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
28 Mayıs 2026 21:41
Osman Hocamda emekleme bir gelişim basamağı değil diyor 9 aylık bebrk içinde yürümesi veya adım atması beklenmiyor gereksiz yük biner çocuğua dert etmeyin
S

Sultan ..

28 Mayıs 2026 21:59
Benim bebeğim de 10 aylıktı hâlâ desteksiz oturmuyordu sonra 10buçuk aylık gibi oturmaya başladı tam olarak, su an 11bucuk aylık hâlâ bile nadiren de olsa düşüyor endişe etmenize gerek yok bazen gecikebiliyor ama isterseniz kontrolde bir sorun, ben dert etmistim kan tahlili istedi normaldi değerleri, sonra takip edelim dedi zaten sonrasında da zamanla oturdu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir