8.5 Aylık Hala Oturmuyor

132 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 21:32
Merhaba kızım 8.5 aylık ama hala tam anlamıyla dengeli oturamıyor bir kaç saniye sonra yana devriliyor önedoğru eğilerek durabiliyor ama tam dik pozisyonda çok az duruyor her iki tarafa da dönüyor ama bazen kolu altında kalıyor tam anlamıyla her zaman kolunu kurtaramıyor ayakta tuttugumda güçlü basıyor zıplamaya da başlıyor babıldama var ama oturamama ve bekirgin tek taraflı donöe isteği be kendini tam kurtaramaması beni endişelendiriyor
H

Hilal

11 Mayıs 2026 21:44
Benim bebeğim de öyleydi 9 aylıkken tam desteksiz oturmaya başladı dönme durumu da sizin anlattığınız gibiydi zamanla bu durum da düzeldi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Mayıs 2026 22:42
Merhaba,

Bebeğinizin oturma konusunda geride kalması hakkında endişe duyduğunuz anlaşılıyor. 8.5 aylık bir bebek genellikle desteksiz oturabilmelidir, ancak her bebek farklı hızlarda gelişir.

Bebeğinizin şu anda otururken yana devrilmesi veya öne eğilmesi normaldir. Bu, oturmayı öğrenme sürecinde bir aşamadır. Aynı şekilde, her iki tarafa dönmesi de gelişiminin bir parçasıdır.

Bazı öneriler:

1. Oturmayı desteklemek için mama sandalyesinde veya kucağınızda oturmaya devam edin.
2. Güçlendirme egzersizleri yaparak, özellikle kol ve bacak kaslarını güçlendirin.
3. Taraflı dönmeyi teşvik etmek için, bebeğinizin her iki tarafına da oyuncaklar koyun.
4. Bebeğinizin gelişimini izlemek için düzenli kontrollerini aksırmayın.

Endişeleriniz devam ediyorsa, bir pediatri uzmanına danışarak bebeğinizin gelişimini değerlendirebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tam Desteksiz Oturamıyor
2. 5.5 Aylik Dönmüyor Hala Erkek Bebek 8.500 Kilo
3. 8 Ay Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Eda D.

11 Mayıs 2026 22:46
Benim bebeğimde 9 ayı geçmişti tam oturması tam oturuyor desekde bence 10,5 aya kadar illaki devriliyor yinede annem sizde öyleydiniz o zamanı buldu demişti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir