8.5 Aylık Bebek Örnek Ek Gıda Günü
270 görüntüleme
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:14
Anne sütü alan 8.5 aylık bebek miktarlarıyla beraber bir günde ne kadar ek gıda almalı?
N
Nare ..
16 Mayıs 2026 00:30
Artı sen tadım dönemindesin az diye strese girme suyu bol ver mesela gün içinde ara öğün olarak yoğurt vs verebilirsin ama kesinlikle zorlama
Ben yemediği zaman oyun oynamaya götürüyorum arada ağına sokuyorum mesela
Kaşık mamaları da seviyorlar bu arada deneyebilirsin
Pirinç unu da besleyici
Ben yemediği zaman oyun oynamaya götürüyorum arada ağına sokuyorum mesela
Kaşık mamaları da seviyorlar bu arada deneyebilirsin
Pirinç unu da besleyici
N
Nare ..
16 Mayıs 2026 00:32
Ne alakası var bir bez kadar terleyebiliyorsa o bebek zaten ortam ısısı ciddi anlamda yüksektir demek lütfen doktorunuzu değiştirin ve bebeğiniz için beslenme konusunda daha çok bilgi edinip düzene sokmalısın
D
D ..
16 Mayıs 2026 00:35
Düzenimiz olsun özeniyorum bilgilenmeye çalışıyorum
A
Aslıhan G.
16 Mayıs 2026 00:49
Yemeklerden ne kadar yiyor
N
Nare ..
16 Mayıs 2026 00:52
Açık konuşmak gerekirse ben ek gıda başından beri hiç zorlanmadım bu tamamen bebeğimin mizacıyla ilgili bir durum çok kilolu bir bebek değil ama iştahlı ve seçici olmayan bir bebek . Kahvaltıda bahsettiğim ürünlerin tamamı biter çok nadir 1-2 kaşık kalır . Öğlen yemekleri 1 kase yer yine nadirde olsa 2-3 kaşık kalır . Akşam yemekleri keza aynı şekilde . Bizde sorun hep biberon mamasından yanaydı hala daha biberon mamasını çok içmez açıkçası ben de hiç zorlamıyorum çünkü ek gıdayı yeterince alıyor . Diş çıkarma dönemlerinde iştah problemi yaşıyoruz onda da onun sevdiği daha yumuşak besinleri yapmaya gayret ediyorum .
A
Aslıhan G.
16 Mayıs 2026 07:18
Her bebek farklı ilerliyor, belki de zorlamadığın için zamanla daha da sevdi yemek yemeyi. Tabii mizaç da gerçekten çok önemli bir faktör
Yükleniyor...