8.5 Aylık Bebek Örnek Ek Gıda Günü
269 görüntüleme
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:14
Anne sütü alan 8.5 aylık bebek miktarlarıyla beraber bir günde ne kadar ek gıda almalı?
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:28
Biz şuan 10 aylığız ben 7,5-8.aylardan sonra artık üç öğüne geçtim hemen sonra baktım sindiriminde sorun yok 4 öğün 3 ana 1 ara öğün yaptım hala daha öyle devam ediyoruz ama öğlenlerde normalde sadece çorba yoğurt veriyordum artık yemek çorba yoğurt veriyorum mesela 5 öğün + meyve veren var bence çok biz insan olarak o kadar şeyi yiyemiyorken bebekler nasıl yedin önemli olan besleyicilik protein iyi gıda eğer iştahsızsa bir kaç kere farklı şeyler sunuyorum her sunduğumdan bir kaç kaşık alsa zaten bir öğün yapıyor bu yüzden dert etmiyorum.
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:31
Biz şuan 10 aylığız ben 7,5-8.aylardan sonra artık üç öğüne geçtim hemen sonra baktım sindiriminde sorun yok 4 öğün 3 ana 1 ara öğün yaptım hala daha öyle devam ediyoruz ama öğlenlerde normalde sadece çorba yoğurt veriyordum artık yemek çorba yoğurt veriyorum mesela 5 öğün + meyve veren var bence çok biz insan olarak o kadar şeyi yiyemiyorken bebekler nasıl yedin önemli olan besleyicilik protein iyi gıda eğer iştahsızsa bir kaç kere farklı şeyler sunuyorum her sunduğumdan bir kaç kaşık alsa zaten bir öğün yapıyor bu yüzden dert etmiyorum.
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:35
Benimkisi hip kavanoz mamalarınından yarım yiyor yani 60 cc falan akşam öğününde sabah da yarım yumurta sarısı 1 çay kaşığı labne. Normal mi? Miktar olarak nasıl olmalı? Bir de pütür konusunu bilmiyorum.
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:36
Benimkisi hip kavanoz mamalarınından yarım yiyor yani 60 cc falan akşam öğününde sabah da yarım yumurta sarısı 1 çay kaşığı labne. Normal mi? Miktar olarak nasıl olmalı? Bir de pütür konusunu bilmiyorum.
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:38
Canım bu çok az bir miktar akşamları normal yemek yedirsene artık kaç aylık olmuş kıymalı kuşkusudur ne bileyim ıspanak yemeğidir kabaktır kuzu pirzoladır kuru fasülye nohuttur bu tarz şeyler yanına yoğurt ver veya rendenin ince kısmıyla salatalığı rendele cacık yap naneli falan artık en az 3 öğün ver iki ana bir ara ara öğünde mama tarzı ver daha böyle tatlı şeyler ana öğünlerde normal senin gibi yesin kuymak yap sabah menemen yap avakadosu pekmezi tahini cevizi muzu olsun
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:39
Miktarı boşver sen yap yiyebildiği kadar ver istemediğinde dur zorlama
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:39
Miktarı boşver sen yap yiyebildiği kadar ver istemediğinde dur zorlama
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:41
Ağzını kilit yapıyor 2 kaşıktan sonra yemek istemiyor peki anne sütü/mama veriyor musun?
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:42
Çişli bez sayısı ek gıdaya geçince azaldı mı? Ben 3 bez değiştiriyorum o da tam dolmuyor.
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:44
Oyunla falan yedirmeye çalışıyorum sinirleniyor
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:48
Hayır azalmadı aksine çoğaldı çünkü su da içiyor yediği sebze ve meyvelerde de su var
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:49
Yemek yeme kültürüne alıştırmamış olabilirsin sizinle aynı sofraya otursun geç karşısına ye öyle öyle alıştır sabah kalkıp kahvaltı yapması gerektiğini yatmadan yemek yemesi gerektiğini öprenmeli bebekler çoğu şeyi ön görmeli yani alışmalı alıştıktan sonra acıkmasa da çoğu zaman az da olsa yer
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:55
düzen oturtamadım. Ben yiyorum yanında ama bebeğim hem az emiyor hem az yiyor
B
Begüm T. K.
15 Mayıs 2026 23:56
Günde kaç çişli bezi var bebeğin kaç kg doğdu 9 aylıkken kaç kgydu peki
N
Nare ..
15 Mayıs 2026 23:58
Yani kakayla birlikte 5-6 bez oluyor doğduğunda 3,5 du şuan 10 aylık 10 kilo 750 gr
A
Aslıhan G.
16 Mayıs 2026 00:04
Benim bebeğim 10 aylık 7. Aydan itibaren 3 öğüne geçtim örneklendirmem gerekirse bir gününü ;
Sabah 6:30 uyanış
7:30 - 120-140 cc arası biberon maması
11:30 kahvaltı (1 tam yumurtadan domatesli omlet , labne , ceviz , zeytin ezmesi - bu bazen kaşarlı omlet veya patatesli omlet , ıspanaklı krep gibi çeşitlilik gösteriyor ) yanına da mutlaka her sabah 1 kahve fincanı kefir içiyor
14:30 öğlen yemeği
16:30 ara öğün
18:30-19:00 arası akşam yemeği
20:30 gibi uyur ve mutlaka biberon maması ister 90-150cc arası içer
Gece de 03:00 gibi tekrar mamaya uyanır günü tamamlar kendimize ne yemek yapıyorsam tuz ve baharat koymadan ona veriyorum artık ayırmıyorum yemekleri de
11:30 kahvaltı (1 tam yumurtadan domatesli omlet , labne , ceviz , zeytin ezmesi - bu bazen kaşarlı omlet veya patatesli omlet , ıspanaklı krep gibi çeşitlilik gösteriyor ) yanına da mutlaka her sabah 1 kahve fincanı kefir içiyor
Gece de 03:00 gibi tekrar mamaya uyanır günü tamamlar kendimize ne yemek yapıyorsam tuz ve baharat koymadan ona veriyorum artık ayırmıyorum yemekleri de
B
Begüm T. K.
16 Mayıs 2026 00:04
Doktora çişli bez düştü dedim terliyordur dedi çıktı işin içinden
D
D ..
16 Mayıs 2026 00:17
Benim bebeğimde çok iştahsızdı kan verdik b12 çok düşük çıktı kanı da zorla verdik bu arada 1 yaşına girince verirsin falan dedi dedim çok huzursuz uyumuyor ağlıyor aç olabilir mi nasıl kilo aldı Ozman diyor doğum kilosuna göre hesaplıyor.
b12 başladı ama iştah henüz düzelmedi dişte patlattı bugün dışarda iken güzel yiyor mesela bide sevdiği şeyler var yoğurt tarhana çorbası vs yumurta yarım dahi yemiyor et yemek istemiyor bir iki kaşık da olsa onlardan veriyorum yoğurt kaşık mama yer fıstığı ezmesi tahin pekmez kavanoz mama vs veriyorum bide emiyor mesela zeytinyağı ekliyorum kalorili olsun diye pürelerine bazen yoğurduna
b12 başladı ama iştah henüz düzelmedi dişte patlattı bugün dışarda iken güzel yiyor mesela bide sevdiği şeyler var yoğurt tarhana çorbası vs yumurta yarım dahi yemiyor et yemek istemiyor bir iki kaşık da olsa onlardan veriyorum yoğurt kaşık mama yer fıstığı ezmesi tahin pekmez kavanoz mama vs veriyorum bide emiyor mesela zeytinyağı ekliyorum kalorili olsun diye pürelerine bazen yoğurduna
D
D ..
16 Mayıs 2026 00:24
Artı sen tadım dönemindesin az diye strese girme suyu bol ver mesela gün içinde ara öğün olarak yoğurt vs verebilirsin ama kesinlikle zorlama
Ben yemediği zaman oyun oynamaya götürüyorum arada ağına sokuyorum mesela
Kaşık mamaları da seviyorlar bu arada deneyebilirsin
Pirinç unu da besleyici
Ben yemediği zaman oyun oynamaya götürüyorum arada ağına sokuyorum mesela
Kaşık mamaları da seviyorlar bu arada deneyebilirsin
Pirinç unu da besleyici
N
Nare ..
16 Mayıs 2026 00:30
Benim bebeğim 10 aylık 7. Aydan itibaren 3 öğüne geçtim örneklendirmem gerekirse bir gününü ;
Yükleniyor...