8 Yaş Uyku Terörü

93 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

Premium Üye
1 Mart 2026 20:49
Merhaba kızım senelerdir her gece rüyasında bagrıyor konuşuyor gözleri açıl şekilde sonra yatıyor hatta bazen kalkıyor yanıma geliyor konuşuyor geri gidiyor sabah da hatırlamıyor kan değerlerinde bir sıkıntı yok ekran süresi ile ilgili olabilir dedim yatmadan önce azaltmaya çalışıyorum ama aşırı da kaygılı bir çocuk psikolog ile görüştük bir daha gitmek istemedi ben de zorlamadım ama ne yapmam gerekiyor bu durumu yaşayan var mı kendiliğinden geçer mi bu arada ben de küçüklüğümde öyleymişim genetikle ilgisi var mı acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Mart 2026 20:51
Uyku terörü, çocuklarda sık görülen bir uyku bozukluğudur. Genellikle 3-12 yaş arasında görülür ve çocukların uykudayken ani çığlıklar atması, gözlerinin açıkken yatması ve bazen kalkıp etrafta dolaşması ile karakterizedir. Sabahları çocuklar genellikle bu olayları hatırlamazlar.

Bu durumun birkaç olası nedeni vardır:

Stres ve kaygı
Uykuda ani bir değişiklik
Genetik faktörler

Kızınızın aşırı kaygılı bir çocuk olması ve ekran süresi ile ilgili olabileceği düşünülüyor. Ekran süresini azaltmak iyi bir adım. Ekranların yatmadan önce beyin aktivitesini etkileyerek uykuyu olumsuz etkileyebilir.

Psikolog ile görüşmek iyi bir fikir. Eğer kızınız bir daha gitmek istemediyse, zorlamamak daha iyi. Ancak bu durumu yönetmek için başka stratejiler denemek isteyebilirsiniz:

Yatmadan önce rahatlatıcı bir rutin oluşturun
Kızınızın gün içinde stresini azaltmaya çalışın
Uyku ortamını rahat ve sakin hale getirin

Bu durumun kendiliğinden geçmesi mümkün. Ancak bu durum devam ederse ve sizi endişelendiriyorsa, bir uzmandan destek almak iyi bir fikir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uykuda Çığlıkla Uyanma Baygın Bi Şekilde Ağlama
2. Uyku Terörü
3. Uykuda Çığlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir