8 Ay Diş Salyası ve Yara
53 görüntüleme

Esra E.
6 Şubat 2026 15:37
Anneler merhaba bebeğim sekiz aylık üst dişlerimiz gelmek üzere ağız salyası çok fazla arttı üç gün önce akşam yatırdım sabah kalktığında dudak altında sivilcemsi bir yara gördüm aynı şekilde sağ elinin baş parmağının üzerinde de vardı aynı şeyden ne olduğunu anlayamadım gece yanığı diyenler var diş salyasından dolayı olabilir diyenler var yayılma yok aynı yerde sabit bir şekilde devam ediyor yaralar bugün dördüncü günümüz. Doktorumuz bebek olduğu için herhangi bir krem süremeyeceğimi ve ağız kenarında olduğu için yalama ihtimaline karşı karbonatlı ılık suyla temizlememi söyledi daha sonraki günler biraz canını acıttığını farkettim normal ılık suyla yapmaya başladım bu sizin de başınıza geldi mi geldiyse neler yaptınız ya da diş çıkarma döneminde böyle şeyler olabilir mi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Şubat 2026 15:51
Merhaba,
Bebeğinizin diş çıkarma döneminde salya artışı ve buna bağlı olarak yara oluşması oldukça yaygındır. Diş çıkarma sürecinde bebeklerin ağız çevresinde tahriş ve yaralar oluşabilir.
Sizin durumunuzda olduğu gibi, dudak altında ve elinde yara oluşması, muhtemelen diş salyasından kaynaklanıyor. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine karbonatlı ılık suyla temizleme ve sonrasında ılık suyla devam etme önerisine uymak iyi bir yaklaşım.
Bazı anneler, benzer sorunları yaşamış ve şu önerilerde bulunmuşlardır:
1. Soğuk uygulamalar: Soğuk diş kaşıyıcıları veya ıslatılmış bezler bebeği rahatlatabilir.
2. Diş çıkarma jelleri: Doktorunuzun önerdiği uygun jelleri kullanabilirsiniz.
3. Temizlik: Ağız kenarındaki yaraları temiz tutmak önemlidir.
Bu tür yaralar genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Eğer bebeğinizin durumu kötüleşirse veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla tekrar görüşmeyi unutmayın.
Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Salya Artışı
2. Diş mi Çıkarıyor
3. Uyku Sorunu
Bebeğinizin diş çıkarma döneminde salya artışı ve buna bağlı olarak yara oluşması oldukça yaygındır. Diş çıkarma sürecinde bebeklerin ağız çevresinde tahriş ve yaralar oluşabilir.
Sizin durumunuzda olduğu gibi, dudak altında ve elinde yara oluşması, muhtemelen diş salyasından kaynaklanıyor. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine karbonatlı ılık suyla temizleme ve sonrasında ılık suyla devam etme önerisine uymak iyi bir yaklaşım.
Bazı anneler, benzer sorunları yaşamış ve şu önerilerde bulunmuşlardır:
1. Soğuk uygulamalar: Soğuk diş kaşıyıcıları veya ıslatılmış bezler bebeği rahatlatabilir.
2. Diş çıkarma jelleri: Doktorunuzun önerdiği uygun jelleri kullanabilirsiniz.
3. Temizlik: Ağız kenarındaki yaraları temiz tutmak önemlidir.
Bu tür yaralar genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Eğer bebeğinizin durumu kötüleşirse veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla tekrar görüşmeyi unutmayın.
Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Salya Artışı
2. Diş mi Çıkarıyor
3. Uyku Sorunu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin