Uyku Sorunu

300 görüntüleme
G

Gamze ..

18 Eylül 2025 18:12
Bebeğim 4.5 aylık yaklaşık bir haftadır asla asla uyumuyor ne gece ne gündüz. Her uykuya geçişte ağlıyor direniyor uyusa da 15 -20 dk uyuyor sonra uyku sinyalleri başlıyor tekrar uyutmaya çalışıyorum direniyor ağlıyor. Hece uyumuyor sürekli temas istiyor her saatte bir uyanıp memede durmak istiyor normal mi bir sorunu mu var anlamıyorum. Bu durumu yaşayan var mıydı. Nasıl bir yol izlediniz
E

Emine

18 Eylül 2025 18:31
4 ay uyku regresyonu yaşıyorsunuz bi videosu var Osman beyin izleleyin isterseniz 3 buçuk ayda başladı 5 ayda bitti bizimki umarım bir an önce atlatırsınız Allah yardımcınız olsun sabırlı olun beyaz gürültü deneyin bebiş dönmüyorsa kundak da deneyebilirsiniz
S

Sevda D.

18 Eylül 2025 18:59
4.ayda baslayan uyku gerilemesi var.Anneligimde en zorlandigim donemdi.Gecixi bir durum sonrasinda uykular daha duzenli oluyor Bunu dusunup sabredin.
Didem T.

Didem T.

Uyku Danışmanı

18 Eylül 2025 19:02
Merhaba 🌸
4,5 aylık dönemde bebeklerde uyku gerilemesi dediğimiz bir süreç yaşanır. Bu dönemde uyku döngüleri olgunlaşmaya başlar, bu yüzden gündüz ve gece uykuları kısa aralıklarla bölünebilir. 14–20 dakika sonra uyanmalar bu dönemde oldukça sık görülür.

Bu süreci kolaylaştırmak için bebeğinizin uyku rutinlerini düzenlemek, uygun uyku ortamı sağlamak ve doğru uyku pencerelerini takip etmek çok önemlidir. 🌿

Daha detaylı bilgi ve bebeğinize özel öneriler için sayfamı inceleyebilirsiniz:
📍 @samsuncocukgelisimiveuyku
S

Sibel K.

20 Eylül 2025 15:51
Bebegim 2 aylık elini ağzına goturyo aglıyo diş çıkaran çocuklar gıbı salyasıda var
S

Sibel K.

20 Eylül 2025 15:52
Merhabalar bebegım 2 aylık ve gündüz ayağımda salıyorum öyle uyuo yerınebıraktıgım gıbı uyanıyor ne yapmalıyım
G

Gamze ..

20 Eylül 2025 15:56
Sibel hanım merhabalar isterseniz bunu konu olarak açın bilgisi yada deneyimi olanlar sizlere yardımcı olacaktır. Ama benim de bebeğim 2 aylıkken salya elleri ağıza götürme vardı ve halen devam ediyor normal bir süreç. Diş için çok erken şu an kendini çevresini tanımaya çalışıyor. Ayrıca 2 aylık uyku düzenleri olmayabilir bebeklerin benim bebeğim doğru düzgün uyumazdı bile şu an 4,5 aylık ve uykularımız felaket diyebilirim
G

Gamze ..

20 Eylül 2025 15:57
Kundak yapmanız belki işinize yarayabilir deneyin isterseniz.
S

Sibel K.

20 Eylül 2025 15:59
Teşekkürler ama bebegım kundakta uyumyo
N

Nurcan A. ..

20 Eylül 2025 17:35
Merhaba benımde oglum 20 aylık gece kalkıyor 4.5 sefer emzik verince tekrar uykuya geçiyor neden kalkıyor acaba
G

Gamze ..

20 Eylül 2025 18:16
Nurcan hanım uyku gerilemesi dedikleri durumu yaşıyoruz umarım kısa sürer. Bizde emzik de tutmadığı için sürekli memede pert oldum diyebilirim
Z

Zeynep E. B.

21 Eylül 2025 08:15
Merhaba üzerine uyku ortamına göre giydirdiğinizden emin misiniz çok sıcaksa da uyuyamıyorlar üşüyorlarsa da uyuyamıyorlar tok olduğundan emin misiniz fazla emzırınce sık emdiklerinde de onları rahatsız ediyor aç olduklarında da cok dolu olduklarında da altı temiz karnı tok uygun ortama göre giyindiyse buna rağmen uyku geriliği yaşıyorsa bu aylarda çok normal ama saat başı uyanması bu dediklerimle alakalı olabilir bir de mesela bazı bebekler akşam sekizde en geç uyumak istiyorlar hep aynı saatte uyutursanız daha düzenli olur daha kolay dalar mesela biz sekizi geçirdik mi çocuk yıkıyor ortalığı saat 10:00'da
T

Tuğba Y.

21 Eylül 2025 09:55
9 buçuk aylık aylardır sadece pikeyle sallarsak uyuyor ve en az yarım saat sallıyoruz başka türlü asla uyumuyor ve dışarda çok zorlanıyorum uyuturken geceleri hala 2 saate bir kalkıyor emmeden geri asla uyumuyoe hatta 10 gündür geceleri uyandığında tekrar uyumuyor 2-3 saat ayakta kalıyor. Doktorumuz allerset verdi uyumadan 1 saat önce veriyoruz ama geceleri hala aynı
M

Melis Ö.

22 Eylül 2025 13:37
Merhaba, benim bebeğim şu an düzeltilmemiş 23 haftalık (dh: 35+5 ve dk:2910 g). Şu an 6.2 kg. 1 ay önce diş sürülmesi yüzünden kaşıntılar, rahatsızlıklar başladı. Yine diş sürülmesinin peşi sıra yüz üstü dönmeyi öğrendi ve o zamandan beri öyle de uyuyor daha doğrusu uyumak istiyor. Düzeltince ağlıyor. Yine bununla birlikte günde 3-4 kere kaka yapan çocuk 4-5 günde bir kaka yapmaya başladı ve biz artık uyumuyoruz. Anne sütü + mama ile besleniyor. Diş sıkıntısı azaldı fakat gece uyuma rutinleri hiç düzelmedi 3-2-1-1; 2-3-2-1; 2-1-1-1-1 şeklinde uyku periyotları var. Sağolsun zombi gibi geziyorum. Nasıl düzelir? Düzelir mi? Ne yapmam lazım? Uyku hijyenine oldukça dikkat etmeye çalışıyoruz ama başa çıkamıyoruz. Gündüz de çok az uyuyor direniyor. Gündüzleri ise ne hikmetse sırt üstü uyuyabiliyor. Gece her uyandığında emmek istiyor ya da memede rahatlıyor. Emdikten sonra kendi bırakıp uykuya devam ediyor. Ortalama 7-8dk emiyor her bir memeyi. Ne yapmalıyım?
G

Gamze ..

22 Eylül 2025 13:47
@Melis Özge hanım konu olarak açarsanız daha fazla kullanıcı görmüş olur. Bu şekilde bana bildirim geliyor ve inanın bizde dediğiniz gibiyiz uyku yok gece sürekli yarım saatte bir saatte bir uyanıyor huzursuz bizde anlamadık ne yapacağımızı bilmiyoruz. İşe başlayacağım ve uyuyamıyorum gerçekten çok zor.
M

Melis Ö.

22 Eylül 2025 13:55
@Gamze Dediğinizi yapıp başlık açarak yazdım metnimi. Allah kolaylık versin çok ama çok zor. Nasıl imreniyorum uykusu güzel olan bebekli annelere inanamazsınız.🤓
N

N N.

13 Kasım 2025 03:17
@Didem Tabağ merhaba,oğlum 18 aylık,16ayınakadar uyumasında bi sıkıntı yoktu en fazla 1 kez uyanıp su içip yatardı,amma 2 aydır 5-6 diş birden çıkarmaya başladığından beri gece sık uyanıyor ve su içmeden uymuyor,sabaha kadar kaç kez bez değiştiriyorum,kan idrar testleri hepsi temiz çıktı,alışkanlık yapmış gece uyanıp su içmeyi son defa ne zaman deliksiz uyudu uyudu hatırlamıyorum,bu durum beni çok yoruyor ne yapmamı önerirsiniz?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir