Kabızlık Tedavisi
780 görüntüleme

Edanur Ç.
11 Aralık 2025 11:27
Merhaba, 1 yaşından itibaren bebeğimde kabızlık sorunu var. Bir çok ilaç denedik sadece dulcosoft işe yarıyordu fakat şuan piyasada yok. Bu sorunu yaşayanlar neler yapıyor acaba, doğal yöntemler işe yaramıyor. Makat çatlağı oluyor ilaç kullanmadığımızda. En son sokol kullandık o da kakayı turunculaştırdığı için kestik. Duphalac bir işe yaramamıştı. Şimdi mecburen tekrar duphalac kullanacağım. Alternatif bişeyler var mı?

Edanur Ç.
15 Aralık 2025 19:23
Dulcosoft içirirken de bol su içiyordu hatta şuan içtiğinden daha fazla içiyordu. Duphalac hem feci gaz yaptı hemde İştahsızlık. Karın ağrısı bile yapıyor olabilir. Bu ara bir huzursuzluğu başladı. Dişten mi ilaçtan mı çözemiyorum. Günde 3 kez 8 ml
F
Fatama B.
15 Aralık 2025 20:14
Aynı problemi bende yaşadım. Bebeğim 4 aylıktan itibaren kabızlık çekti. Başta fitil kullandık bir süre ise yaradı sonra oda fayda etmedi belli bir sürede Dulcosoft kullandık en son aynı dertten muzdarip bir arkadaşımın diyetisyeni "Bir kavanoza inciri ince ince doğratıp üzerine saf zeytin yağ inciri geçecek kadar. 15 gün boyunca karanlık ortamda bekletip sonra aç karnına sabahları 1-2 çay kasığı taneleri ile birlikte verince geçer demiş." Bende bu yöntemi denedim etkisini çok gördüm. Oğlumda kabızlık başlangıcı fark ettiğim an bu karışımı veriyorum. İşe yarıyor. ilaveten kolon masajı yapıyorum. Onunda çok faydasını gördüm. Diğer türlü hep ilaçlara maruz kalıyordu çocuğum

Edanur Ç.
16 Aralık 2025 06:51
@Fatama Bi̇nali̇ böyle yöntemleri doktorlar doğru bulmuyorlar. Özellikle de uzun süreli kullanımlarda
S
Sefa Y. ..
16 Aralık 2025 07:27
@Fatama Bi̇nali̇ merhabalar bende denedim onu ama yediremedim incir çiğneyip yutamadi yapıştı biraz korktum daha vermedim.@Edanur Çelik dulcasoftta piyasada yok maalesef ya duphalac mı daha iyi o mu bilmiyorum.Bunlarin uzun süre kullanımında bağırsak tembelliği olur mu acaba onu düşünüyorum

Edanur Ç.
16 Aralık 2025 09:32
İlacı üreten firma da doktorlar da bağımlılık yapmayacağını söylüyor. Yapmayacağına inanıyorum ben. Biz şu makattaki sorunları bir çözebilsek aslında ilaç kullanmamıza gerek kalmayacak da işte devamlı yenilendiği için bir türlü ilacı bırakamıyoruz. Makat darlığı şüphesi var ama ben olmadığını düşünüyorum içgüdüsel olarak. Kaka kıvamını ayarlayabilmek çok zor. Bi gün bakıyorum ishal olmuş bir gün bakıyorum normal kaka. Bi düzene oturtsak 1 ayda kurtulacağız da olmuyor bir türlü. Bu arada dulcosoft yeni yılın başlarında tekrar satışa çıkacak
S
Sefa Y. ..
16 Aralık 2025 10:54
Evet aynı durum bizde de var bazen ishal oluyor bazen normal geçen günlerde ciğer yedirmiştim dün kabız olmuş mesela sanırım ciğerden dolayı evet dulcosoft zamlı haliyle satışa sunulacakmış o yüzden depolarda yok diye duymuştum ben de inşallah bir ayda çözülür sizinki çünkü bizim aylar süren bir tedavi olacağını düşünüyorum yani bir ayda geçecek gibi değil @Edanur Çelik

Edanur Ç.
16 Aralık 2025 11:01
Nasıl bir durumdasınız bilmiyorum ama umarım tez zamanda bebeğin kurtulur bu dertlerden. Bizde kurtulamıyoruz bir türlü maalesef. Aylardır uğraşıyoruz. 2 gündür kakasını tutuyordu yine. Dün gliserin fitil yaptım bende mecburenBilmiyorum böyle nereye kadar sürecek

Edanur Ç.
16 Aralık 2025 13:07
@Sefa Yelegen Miralax’ı aile hekimine ve eczacıya sordum. İkisi de kullanabileceğimi söyledi. Dulcosoft gibi özel bir ilaçmış o da. Toz halindeymiş tatsızmış. 1 şaşeyi 2 ye bölüp verebilirsin sabah akşam dedi ama almadım yine de çocuk cerrahına danışmadan. 350 tl fiyatı.

Edanur Ç.
16 Aralık 2025 13:09
Karın ağrısı şişlik gaz yapmaz dediler
S
Sefa Y. ..
16 Aralık 2025 13:16
Siz yine doktora gidince buraya da yazın olur mu ben de merak ettim bu ilacı eğer alternatifse ve daha iyi gelirse biz de kullanırız. İnşallah bu dertten çabucak kurtuluruz ve bir adım daha kötüye ilerlemez umarım süreç yıpratıcı oluyor çünkü hem çocuk açısından hem bizim açımızdan yorucu oluyor

Edanur Ç.
16 Aralık 2025 13:40
Tabi yazarım mutlaka @Sefa Yelegen
S
Sefa Y. ..
21 Aralık 2025 17:43
@Edanur Çelik merhabalar gittiniz mi kontrole

Edanur Ç.
31 Aralık 2025 14:09
@Sefa Yelegen merhaba, doktora gittik yazamadım kusura bakmayın. Miralax’ı daha önceden hiç kullandırmamış hastalarına. Nasıl bir etkisi olduğunu bilmiyormuş. Kullandığımı ve memnun kaldığımı söyledim. Karın röntgeni çektirmemizi istedi. Röntgende kakalarının sert göründüğünü söyledi. Fakat ben ilaca güveniyordum çünkü 1 haftadan fazla kullanmıştım. Eve gidince gliserin fitil yap sert kakalarını çıkarsın dedi. Sokol diye bi ilaçtan bahsetmiştim daha önceden kullandık fayda etmedi demiştim ya onu kullanın tekrar dedi. Miralax işe yarıyor olsaydı 2 hafta daha kullanmanıza müsade ederdim ama röntgende öyle görünmüyor sokolun ölçüsünü arttırın dedi. Ama ben kakadan emin olduğum için eve geldiğimde fitil yapmadım. Zaten eve geldikten bi süresonra kaka yaptı ve gayet iyiydi. İlaç gerçekten işe yarıyor ama ölçüsünü ayarlamak biraz mesele. Çünkü bi gün fazla verdim ve o gün 3 kez kaka yaptı neredeyse ishale yakındı.

Edanur Ç.
31 Aralık 2025 14:15
Çatlak hala iyileşmedi. Dedim ya ilacın miktarını iyi ayarlayamamışım bi gün neredeyse ishal olacaktı diye, o günün akşamı vermem gereken ilacı vermedim ve bir sonraki gün kaka yapmadı. 2. Gün kaka yaptı ve baştan gelen kakası epey sertti ve kan vardı.