Kabızlık Tedavisi

779 görüntüleme
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:27
Merhaba, 1 yaşından itibaren bebeğimde kabızlık sorunu var. Bir çok ilaç denedik sadece dulcosoft işe yarıyordu fakat şuan piyasada yok. Bu sorunu yaşayanlar neler yapıyor acaba, doğal yöntemler işe yaramıyor. Makat çatlağı oluyor ilaç kullanmadığımızda. En son sokol kullandık o da kakayı turunculaştırdığı için kestik. Duphalac bir işe yaramamıştı. Şimdi mecburen tekrar duphalac kullanacağım. Alternatif bişeyler var mı?
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 14:41
Bilirim nasıl üzüldüğünü. Allah şifa versin inşallah. Umarım tez zamanda toparlanır. Doktora gittiğinizde yazabilirsen sevinirim, aklımın bir köşesinde kalacak çünkü. Görüşmek üzere
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 15:00
Çok teşekkür ederim mutlaka haber edeceğim
S

Sefa Y. ..

12 Aralık 2025 14:33
@Edanur Çelik merhabalar biz bugün çocuk cerrahına gittik, muayene etti fotoğraf videoları gösterdim korkulacak bir şey olmadığını çatlak değil, dokuların genişlemesi diye yorumladi,kanama olup olmadığını sordu yok dedim,kremleri düzenli kullanıp kakasını yumuşak tuttuğumuz sürece geçer dedi ama yine de tatmin olmadım gibi:(profesöre götürdük tam teşhis koysun diye.Sizin kullandığınız ilaçları söyledim onlar çatlak tedavisi için değil de genelde hemoraid için kullanılıyor dedi
Edanur Ç.

Edanur Ç.

12 Aralık 2025 18:04
Merhaba, çatlak olmamasına çok sevindim. Dokuların genişlemesi ne oluyor bilmiyorum ama umarım ağrılı acılı bir durum değildir ve tez zamanda iyileşir .Hemoraid yok oğlumda ama o fitille krem bize çok iyi gelmişti. Hatta doktor demişti ki kakasını yaparken ağrı acı hissini de azaltacak ve daha kolay kaka yapmasını sağlayacak da demişti. Son 2 fitili kaldı pazartesi günü baktıracağım bende çatlak ne durumda diye. Hepsini bitirdiğinizde anca düzelir demişti ama bakalım neler oluyor. Söylediğin aklımı kurcaladı şimdi benim de ama faydasını da gördük ilaçların. Bilemedim şimdi
Edanur Ç.

Edanur Ç.

12 Aralık 2025 18:04
@Sefa Yelegen
S

Sefa Y. ..

12 Aralık 2025 18:30
@Edanur Çelik aslında fitili alıp denemek istiyorum cidden eğer ağrı acı hissettirmiyorsa bizim işimize gelir mesela akşamdan beri uğraşıyoruz kakasını yaptiramadik acıyor diye yapmıyor,Sizde kanama oluyor muydu
Edanur Ç.

Edanur Ç.

12 Aralık 2025 18:49
Evet kanama vardı. Git gide artmıştı. Ama son 1.5 aydır falan yok şükür. Sadece çatlağı toparlayamadık bir türlü iç kısımdaki. Tam geçiyor tekrar oluyor çünkü ordaki derisi çok incelmiş. Hatta anestol krem demiştin ya Fito ve anestol kremi bizde kullandık ilk çatlak olduğu dönemde. Profesör yazmıştı o ilaçları. Bir de bağırsak tembelleştiren bir ilaç yazmıştı x m diet adı. 1 aydan fazla kullanmayın demişti. O süre zarfında çatlağın onarılacağını söylemişti. Sabah akşam dulcosoft öğlen de x m diet veriyordum bu şurup kakayı bağırsaklarda tutmasına engel oluyordu hergün düzenli kaka yapmaya başlamıştı. 2 ay sonrasında da kontrole gidecektik. Fakat x m dieti kestikten çok kısa bir süre sonra yine popoda çatlak ve kanamalar oldu. Profesöre götüremedik maddiyat olarak biraz bizi aşmıştı çünkü. Bende zaten devamlı araştırıyordum sonra çocuk cerrahına gidilmesi gerektiğini öğrendim ve doktor araştırdım devlet hastanelerinde. Sonra şuanki gittiğimiz doktora gittik şükürler olsun o bize çare oldu. Ama derisi inceldiği için bir türlü bu çatlağın sonunu getiremiyoruz deriyi normale döndürmeye çalışıyoruz tam toparladığını düşünüyorum ki tekrarlıyor. Bu gittiğimiz son doktor bize anestol ve Fito krem kullanmıyoruz çatlak tedavisinde demişti. Sanırım proctolog bir tık daha fayda ediyor bu konuda bilemiyorum. Ama ben fitili ilk kullandığımda bebeğim 16 aylık falandı. Seninki 13 aylık. O aradaki fark sorun olur mu bilemiyorum. Eğer kakayı tutmamasını istiyorsan belki x m diet deneyebilirsin günde 2.5 ml veriyordum normalde 5 ml miş ama doktor 2.5 yazmıştı eğer fayda görmezsen 5 e kadaryükseltebilirsin her gün kakasını yapmalı demişti. 2.5 ml çok düşük bağırsak tembelliği olur diye korkmayın uzunca bir süre kullanmak gerekiyor bunun için demişti
Edanur Ç.

Edanur Ç.

12 Aralık 2025 18:52
Bugünkü gittiğiniz doktorlar makattaki acı için herhangi bi ilaç krem yazdılar mı
S

Sefa Y. ..

12 Aralık 2025 19:13
Her zamanki kullandığımız duphalac ve kremler yani başka yok, ılık suya oturtun dedi yani bilmiyorum bizim gittiğimiz de profesör ama demekki bı bildiği var dedik artık.Yani ben mi ehline denk gelemedim yoksa artık onlara güvenmeli miyim bilmiyorum her doktor geçer diyor
Edanur Ç.

Edanur Ç.

12 Aralık 2025 19:27
Bende oturtuyorum ılık suya 2 günde bir 10-15 dk. Ne desem bilemedim dediğin gibi bildikleri vardır tabi mutlaka. Umarım bebeklerimiz tez zamanda toparlar biz de şu üzüntüden stresten kurtuluruz
S

Sefa Y. ..

12 Aralık 2025 20:17
İnşallah inşallah teşekkür ederim tez zamanda şifa bulurlar,pazartesi doktor ne diyecek acaba size,burayada yazar mısınız merak ediyorum
R

Rukiye B.

12 Aralık 2025 21:31
Bebeğim 5 aylık ek gıda sonrası kabız oldu tuvaletini yapamıyor ve çok huzursuznapmaliyim
R

Rojda Y. ..

13 Aralık 2025 03:14
Merhaba kabızlık konusunda 2 yıldır o kadar çok çektik ki, şu an gastroentrolog takibinde kızım. Dulcosoft piyasada yok ayrıca tadı ve kokusu da çok bozuldu. Biz miralax’a geçtik, doz ayarını doktor yapıyor çok hassas bir şekilde. Dulcosoftla aynı ilaç sadece bu toz şeklinde. Bana daha kolay geldi kullanımı. Ve hoca bize demişti ki doz ayarını doğru ve düzenli yapmalısınız. Kaka çok yumuşak olmalı ki çocuk artık tutmayı düşünmeden boşaltsın bağırsaklarını. Bir de haftada 2-3 gün mutlaka baklagil yedirin demişti. Bizimki gazını bile tuttuğu için kuru fasulye vs hala rahat veremiyorum
Edanur Ç.

Edanur Ç.

13 Aralık 2025 09:42
@Sefa Yelegen tabiki yazarım
Edanur Ç.

Edanur Ç.

13 Aralık 2025 09:44
@Rukiye Bulut canım günde en fazla 1 yemek kaşığı yedir. Ve çok erken başlamışsın ek gıdaya zaten. Kuru kayısıyı haşla blenderdan geçir iyice, yarım çay kaşığı kadar yedir bebeğine. Bi kaç saate kakasını yapmazsa bi yerim çay kaşığı daha ver. Ama çok gaz yapar söyleyeyim. Aynısını kuru erikle de deneyebilirsin. Kuru erik gaz yapmaz hem
Edanur Ç.

Edanur Ç.

13 Aralık 2025 09:49
@Rojda Yıldız merhaba, bebeğiniz kaç yaşında acaba? Miralax’ı doktorumuza danışacağım.
R

Rojda Y. ..

14 Aralık 2025 13:01
28 aylık
S

Sefa Y. ..

15 Aralık 2025 11:47
@Edanur Çelik merhabalar naptınız acaba doktora gittiniz mi
Edanur Ç.

Edanur Ç.

15 Aralık 2025 18:23
@Sefa Yelegen merhaba, hayır gidemedik randevuyu iptal etmek durumunda kaldım. Cuma gününe aldım randevuyu. Duphalac biraz işe yaradı gibi ama iştahını çok kesti. Sanırım çok şekerli olduğu için. O yüzden işe yarasa bile kullanmak istemiyorum. Miralax’ı araştırdım. Aynı dulcosoft gibi temiz bir ilaç ama toz halinde. Ayarlaması güç ama denemeye değer. Bir aksilik çıkmaz ise cuma günü danışacağım bunu bi
S

Sefa Y. ..

15 Aralık 2025 19:00
@Edanur Çelik yaa o ilacı hiç duymadım geçen bı arkadaş yazmıştı ama bilmiyorum ilacı.Suyu çokça içerseniz acaba yine iştah sorunu olur mu ki? kaç cc verdiniz duphalac günde kaç kere

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir