Babıldamama
1216 görüntüleme
E
Esra E.
24 Kasım 2025 07:00
9 ay 18 günlük hala babıldamıyor. Çocuk gelişim uzmanı gördü ba ba ma ma bunları dudaklarımı büyük oynatarak göstermemi istedi ama bayadır yapıyodum zaten tekrarlamıyor. Diğer gelişimlerinde bi sıkıntı yoktu. Babıldamamak her zaman sorun anlamına mı gelir genetik midir
E
Esra E.
18 Aralık 2025 12:31
Yaa çok teşekkür ederim ben bu şekilde bilgi alamamıştım demek ki kalabiliyomuş. Bide heralde başka bişeye odaklanınca diğerini unutuyorlar
E
Esra E.
18 Aralık 2025 12:32
İnternette çok bilgi kirliliği var çok erken başlaması gerekiyormuş gibi söyleniyo biz de endişeleniyoruz
E
Elif B.
18 Aralık 2025 12:44
Aynen doktor bu yüzden 13. Ay da gelin ilk kelimesi çıkmışolur dedi. Bence hecelemeye baslar dedi inşallah öyle olur. Bende internetten çok etkileniyorum. 6-10 arası babıldama diyorlar dedim 9-11 ay dedi şehir hastanesi gelişimsel pediatrist. Erken yapam olduğu gibi geç de yapabilirşer dedi. Önceden yaptığı şeyide unutmaz yerine yenilerini koyar dedi. Sürekli hıı ııı gibi şeyler söylüyor özellikle uyanınca Kendi halinde bu şekilde gevezwlik ediyor e gibi yatağın içinde
E
Elif B.
18 Aralık 2025 12:45
Osmanhocanın canlı yayınına katıldım üyelik alıp orda da 12. Aya kadar bekleyebilirsiniz dedi sorduğum da
E
Elif B.
18 Aralık 2025 12:46
Ama yine de endişeleniyoruz iste ne zaman yapacak diye
E
Esra E.
18 Aralık 2025 18:45
Çok teşekkür ederim benle paylaştığınız için içim rahatladı. Dediğiniz gibi 6-10 diyolar bende o yüzden taktım kafama
E
Elif B.
18 Aralık 2025 20:17
Birçok kişi gördüm okudum geç başlayan inşallah bizimkilerde yakın zaman da başlarlar. Bir değişiklik olursa beni de bilgilendirirseniz sevinirim ☺️
E
Esra E.
18 Aralık 2025 20:25
İnşallah başlarlar. Tabiki bir değişiklik olursa yazacağım siz de yazın
E
Elif B.
18 Aralık 2025 21:04
Tabi, teşekkürler 🙏
E
Esra E.
30 Aralık 2025 21:55
Bir gelişme oldu mu acaba bebeğim 11 aylık olacak haftaya eee dışında ses çıkarmıyor ne yapacağım bilmiyorum yetersiz hissetmeye başladım ben mi öğretemiyorum yeterince ilgilenemiyo muyum bilmiyorum
E
Elif B.
30 Aralık 2025 22:10
Bizimki tam 11 aylık oldu ağlarken mızırdanırken ma me gibi sesler çıktı 11 aylık olmasına bir iki gün kala ama genelde ağlarken çıkarıyor bişeyler istemeye çalışırken felan. Ama heceleme tekrarlama yapmadı henüz bekliyorum bende
E
Esra E.
4 Ocak 2026 22:00
Merhaba Elif hanım bebeğim bi kaç gündür tedede mammama seslerini çıkarmaya başladı güncellemek istedim mızırdanırken çıkarıyo demiştiniz bebeğiniz bi sonraki aşaması bu oluyor bizimki de öyleydi umarım çok iyidir bebişiniz
E
Elif B.
5 Ocak 2026 06:36
Maşallah çok sevindim🙏 bizimkinde henüz tekrarlı bir heceleme yok maalesef ara ara mızırdanırken maa ma gibi çıkarıyor ağlarken felan.
E
Elif B.
13 Ocak 2026 21:22
@Esra Erdem Esrahanım merhaba tekrardan kızınızın babıldaması konuşması ne durum da acaba ?☺️
E
Esra E.
13 Ocak 2026 21:26
Merhaba elif hanım ilk yazdığımdaki gibi sık yapmıyor yeni öğrendiği zaman sürekli yapıyodu şimdi ben söylersem zorla yapıyor. Arada ekran vermek zorunda kalıyoruz ya da büyüklerin evinde gösteriyorlar onun etkisi olabilir bilmiyorum. Sizin bebeğiniz başladı mı
E
Elif B.
13 Ocak 2026 21:30
Mamamaagibi söylemleri oldu ama düzene binmedi şimdi sürekli dilini içeri dışarı çıkarıp lölllölö gibi sesler çıkarıyor babıldama gibi değilde dil oyunu gibi